Galatasaray’dan Transfer Bombardımanı

Transfer döneminin son günlerine hızlı bir giriş yapan Galatasaray; dün itibarıyla beş oyuncuyu birden kadrosuna kattı.

icardi1

Transfer penceresi bu gece saat 00.00’da kapanıyor. Aylardır devam eden transfer söylentilerinin nihayete ereceği ve büyük bir çoğunluğunun Ocak ayına kalacağı bu günde, bütün takımlar son hamlelerini yapmaya çalışıyor. Yeni sezonda başarı elde etmek adına yarışta kalmak isteyen tüm ekipler; kadrolarını eksiksiz hale getirmenin yollarını arıyor. Transfer döneminin en iddialı çıkışlarını yapanlar ise; son gün hamleleriyle de aynı iddiayı koruduğunu göstermenin peşinde.

Sezon öncesinde kadrosunda yoğun bir takviye ihtiyacı hisseden Galatasaray; Süper Lig’in başlangıcına kadar önemli isimlerle anlaşmış ve yeni sezon kadrosunda yer vermeye başlamıştı. Dries Mertens, Haris Seferovic, Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Lucas Torreira gibi yıldızlar; sarı kırmızılı ekibin şampiyonluk hedefi için çalışmaya başlayan oyunculardan oldular. Ancak dün itibarıyla kulübün anlaştığını açıkladığı isimlerin de kadroya katılması; Galatasaray taraftarının sezon için beklentilerini önemli oranda artırmakta. Hücum bölgesini yeniden dizayn eden Galatasaray; alternatifli kadrosuyla yeniden yarışta olmanın peşinde.

Bir süredir adı sarı kırmızılılarla anılan isimlerin büyük bir kısmı, dün itibarıyla havaalanında taraftarın karşısına çıktı. Ağustos ayının tamamında Galatasaray’ın gündeminin ilk sırasını kaplayan Mauro Icardi, asbaşkan Erden Timur’un özel jetiyle İstanbul’a getirildi. Arjantinli yıldızı havaalanı önünde yüzlerce insan karşılarken; Icardi’nin uçak içerisinde üçlü çektirdiği videosu da kısa bir sürede trendler arasına girdi. Atatürk Havalimanı’nda taraftarla ilk buluşmasını gerçekleştiren Mauro Icardi; dün yapılan transferlerin ilki olarak kayıtlara geçti. Diğer isimler ise hem Galatasaray taraftarı, hem de futbol kamuoyu tarafından “sürpriz hamle” olarak yorumlandı.

Icardi Sonrasında Galatasaray’dan Dört İmza!

Mauro Icardi transferiyle sevince boğulan Galatasaray taraftarları, dün gece yaşanan gelişmelerle birlikte çok daha büyük bir mutluluğa erişti. Hücum hattının her bölgesine alternatif getirmeyi başaran yönetim; savunmaya da bir takviye yaparak iddiasını gösterdi. Rapid Wien’den Yusuf Demir’in bonservisini 6 milyon euro karşılığında alan Galatasaray yönetimi; Türk asıllı Avusturyalı oyuncuyu dün akşam İstanbul’a getirdi. Sorulara Türkçe yanıt vermesiyle de dikkat çeken Yusuf Demir; Avusturya Milli Takımı’nı seçmesi sebebiyle, 14+3 kuralındaki 3 genç yabancı arasında konumlanacak. Geçtiğimiz sezon 6 ay Barcelona’da kiralık oynamasıyla dikkat çeken 19 yaşındaki kanat oyuncusu; Avrupa’nın en önemli genç yeteneklerinden biri olarak görülüyor.

Yusuf Demir transferi haricinde iki ismin daha bonservisini alan Galatasaray; düne kadar boşta kaldığı bilinen Juan Mata ve Aalborg’dan Mathias Ross’u da renklerine bağladı. Haziran ve Temmuz aylarında Galatasaray’ın gündeminde yer alan Mata; Manchester United’la kontrat yenilememesinin ardından serbest statüde yer almaktaydı. İspanyol yıldız; Galatasaray’la anlaşmasıyla birlikte 11 yıllık Premier Lig kariyerini geride bırakmış oldu. Stopere takviye edilen Mathias Ross ise; sarı kırmızılı ekibin genç oyuncu statüsündeki yabancılarından olacak. Danimarkalı oyuncunun Danimarka U21 Milli Takımı’nda görev aldığı biliniyor.

Stoper, santrfor, on numara ve sağ kanada takviyeler yaparak bombaları patlatan Galatasaray yönetimi; sol kanatta da önemli bir hamle yaptı. Mauro Icardi’nin ardından bir oyuncuyu daha kiralayan yönetim; Norwich’ten ayrılma isteği bulunan Milot Rashica’yla anlaşmaya vardı. Takımının Championship’te olmasından dolayı yeni hedeflere açılmak isteyen Kosovalı oyuncu; Galatasaray’ın kiralama teklifine evet dedi.

Icardi, Mata, Yusuf, Ross ve Rashica’yı aynı günde renklerine bağlayan Galatasaray; her oyuncu için de resmi teyit sürecini tamamladı ve KAP bildirimini yaptı. Bu hamlelerle transfer dönemindeki işini bitirdiği öngörülen sarı kırmızılı ekip; yeni kurulan kadrosuyla zirveyi ele geçirmeye çalışacak.

Exit mobile version