Galatasaray’dan Kaleci Hamlesi Geliyor!

Okan Kocuk'un yedek kalecilik performansından memnun kalmayan Galatasaray; 3 kaleci için nabız yokluyor.

dogan

Dünya Kupası’nda sona gelinen süreçte, Süper Lig takımlarının kamp dönemleri tüm hızıyla devam ediyor. Antalya’da hazırlık çalışmalarını sürdüren Galatasaray; bu süreçte Ocak ayı için transfer listesini oluşturmaya başladı. Süper Lig’in yerli kuralı nedeniyle pek çok maçta sorun yaşayan sarı kırmızılı ekip, transferin ilk hedefini yerli rotasyonunu güçlendirme yönünde belirledi. Savunmada ve orta alanda yerli oyuncuları takip eden yönetim ve teknik heyet; son olarak kaleci eklemesi için de araştırmalara başladı.

Uruguay Milli Takımı’nda olması sebebiyle kamp sürecine Muslera’yla başlayamayan Galatasaray; bu süreç içerisindeki hazırlık maçlarında Okan Kocuk’a şans verdi. Ancak geçtiğimiz sezon Giresunspor’daki performansıyla etkileyici bir çıkış yakalayan tecrübeli kaleci; bu dönemdeki performansıyla ise hayal kırıklığı yarattı. Bu nedenle Galatasaray yönetiminde de yerli kaleci isteğinin ön plana çıktığı görüldü. Teknik direktör Okan Buruk’un da kaleye takviye istemesi; yerli opsiyonların değerlendirilmesini ve en iyi seçeneğin takıma katılma ihtimalini ortaya çıkardı.

İlk Hedef Doğan

Okan Kocuk’un Muslera sonrası için de güven verememesi; Uruguaylı efsanenin bırakması halinde kaleyi devralabilecek figür arayışını da beraberinde getirdi. Kaledeki tercihlerini Muslera sonrasında yerliden yana kullanmayı hedefleyen yönetim; transfer çalışmalarındaki ilk aday olarak Rennes formasını giyen Doğan Alemdar’ı belirledi.

Doğan’ın Avrupa Ligi’ndeki Fenerbahçe maçında dahi şans bulması; genç kalecinin Rennes için önemli bir yatırım olduğuna işaret ediyor. Uzun vadeli planını yurt dışında yapan başarılı eldiven; şu anda Galatasaray’ın önereceği senaryolara uzak görünüyor. Ancak Muslera’nın bırakacağı senaryoda birinci kaleci olacağının kesinleşmesi durumunda; Doğan’ın da bu ihtimale sıcak bakmasını sağlayabilir.

Bilal ve Berke De Listede!

Galatasaray kalesi için ikinci adayın ise; Kayserispor’da bu sezon önemli bir çıkış yakalayan Bilal Bayazıt oldu. Vitesse alt yapısından Kayserispor’a gelen genç kaleci; geçtiğimiz sezondan bu yana sarı kırmızılı ekibin kalesini koruyor. Doğan’ın ayrılığı sonrasında takımın kalesinde güven vermeyi başaran Bilal; Avrupa’dan pek çok kulübün de radarında. Hollanda vatandaşlığı ve Doğan Alemdar’a yapılan yatırım sebebiyle Bilal’in de taliplerinin fazla olması; Galatasaray’ın bu transferdeki işini zorlaştırabilir. Ayrıca Kayserispor’un da yüksek bir bonservis bedeli talep etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yerli arayışındaki son hedefin ise, bu sezon Portimonense’de forma giymeye başlayan Berke Özer olduğu öğrenildi. Portekiz ekibinde şans bulmakta zorlanan genç yıldız; Fenerbahçe’de yedek kalmayı istememesi sebebiyle takımdan ayrılmıştı. Galatasaray yönetiminin Berke’yi transfer ederken Muslera’nın jübile senaryosunu sunması gerekebilir. Transfer olduğu takımda oynamayı şart koşacağı bilinen milli kaleci; Uruguaylı efsanenin muhtemelen son sezonunda arkasında bekleyerek, kaleyi devralma planına dahil olabilir.

Exit mobile version