Galatasaray’dan Berkay İçin Takas Önerisi!

Başakşehir'den Berkay Özcan'ı transfer etmek isteyen Galatasaray, bu hamle için beklenmedik bir ismi gözden çıkardı!

berkay1

Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmeyi arzulayan Galatasaray’da transfer çalışmaları hızla devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk’un ve yönetimin belirlediği liste üzerinden ilerleyen transfer süreci; şu ana dek sarı kırmızılı ekipte büyük bir heyecan uyandırdı. Ancak takımın geçtiğimiz sezonki tabloda çok fazla eksiğinin olması; yeni sezon için yapılan hazırlıkların boyutunu daha da büyüttü. Özellikle orta saha kurgusunun tamamen çözülmesi; Galatasaray yönetiminin bu bölgedeki transfer çalışmalarının kesintisiz bir şekilde devam etmesine neden oldu.

Teknik direktör Okan Buruk’un orta saha presini öne çıkaran oyun anlayışı, yeni sezonda Galatasaray’da da karşılık bulabilir. Merkezde yaptığı hamlelerle adından söz ettiren sarı kırmızılı ekip; Sergio Oliveira ve Midstjö transferleriyle konuşulmayı başardı. Orta saha kurgusunda yerli isimlere de şans vermeyi hedefleyen Okan Buruk ve ekibi; bu yöndeki araştırmalarına uzun bir süredir devam etmekte. Takımın en önemli eksiklerinin orta saha pozisyonunda olması; hem yerli hem de yabancı isimlerin sürekli olarak gündemde kalmasına yol açtı. Geçtiğimiz günlerde Lucas Torreira’yla da adı anılan Galatasaray’ın; bir süredir de Başakşehir’den Berkay Özcan’ı da izlediği biliniyor.

Başakşehir’de Okan Buruk’la birlikte çalışan ve Süper Lig şampiyonluğu elde eden Berkay Özcan; eski antrenörünün transfer listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ancak yapılan ilk görüşmelerde Başakşehir yönetiminin olumsuz yanıt verdiği ve Berkay’ı satmayı düşünmedikleri öğrenildi. Aynı dönemde yapılan bir röportajda Berkay Özcan’ı satmayı düşünmediklerini söyleyen Başakşehir başkanı Göksel Gümüşdağ; oyuncunun kendi başarıları için çok önemli bir konumda olduğunu dile getirdi. Başakşehir’in teknik direktörü Emre Belözoğlu da, muadili bir isim gelmedi sürece Berkay’ı vermeye sıcak bakmıyor.

Galatasaray yönetiminin Berkay’ı alabilmek adına hazırlayacağı yeni teklif ise; turuncu lacivertli ekibin kafasını karıştırabilir. Takas ve bonservis içeren bu teklifte, takas edilmek istenen oyuncunun Berkan Kutlu olduğu iddia ediliyor.

Başakşehir Berkan’a Olumlu Bakıyor!

Berkay Özcan’ın transferi için Başakşehir’i ikna çabalarını sürdüren Galatasaray yönetimi; yeni teklifinde Berkan Kutlu’nun bonservisi ve ek olarak 4 milyon euro ücret önerecek. Bu önerinin ilk duyumlarını alan Başakşehir yönetimi ise; beklediklerinden çok daha fazlasıyla karşılaşmaları nedeniyle satış konusunu düşünmeye başladı. Hem yönetim hem de Emre Belözoğlu’nun Berkan Kutlu’yu önemli bir isim olarak görmeleri, transferin Galatasaray açısından daha iyi bir noktaya gideceğini gösteriyor. Başakşehir cephesi, Berkan’ın bonservisi sayesinde bu teklife evet diyebilir.

Geçtiğimiz sezon 4 milyon euroya alınan Berkan ve üzerine 4 milyon euro daha öneren sarı kırmızılılar; Berkay Özcan’ı neredeyse 8 milyon euroya mâl etmiş olacak. Okan Buruk’un Berkan’ı da kadroda görmek istediği bilinse de, Berkay’ın transferi için gözden çıkarılmasına da karşı çıkamayacağı da gelen iddialar arasında. Takımın taktiksel dizilimi için çok kritik bir konumda görülen Berkay Özcan; takas teklifinin kabul edilmesi durumunda sarı kırmızılı formayı giyecek.

Karsluhe ve Stuttgart alt yapılarında yetişen Berkay Özcan; 2016 yılında Stuttgart bünyesinde profesyonel oldu. 2.5 yıllık Stuttgart sürecinde istediği şansları elde edemeyen Berkay, 2019’da Hamburg’a transfer oldu. Ocak ayındaki kiralık döneminin hemen sonrasında bonservisiyle Alman ekibine imza atan Berkay, Eylül 2019’da ise Başakşehir’e kiralandı. Turuncu lacivertli ekipteki ilk sezonunda yıldızı parlayan başarılı orta saha, bu süreçte Milli Takım bünyesinde de kendisini gösterdi. 2020’de bonservisiyle İstanbul ekibine geçen Berkay; 110 maça çıktığı Başakşehir’de 3 gol 3 asiste imza attı.

Exit mobile version