Galatasaray’dan, 9 aylık süreçte rekor gelir!

Galatasaray Kulübü'ne ait faaliyet raporlarında 1 Haziran 2023-29 Şubat 2024 tarihleri arasında 608 milyon TL kâr edildiği KAP'a açıklandı.

galatasaray dan 9 aylik surecte rekor gelir habermeydan

Galatasaray’dan, 9 aylık süreçte rekor gelir!

Galatasaray Spor Kulübü’ne ait faaliyet raporlarında 1 Haziran 2023-29 Şubat 2024 tarihleri arasında 608 milyon TL kâr edildiği KAP’a açıklandı.

1 Haziran 2022-28 Şubat 2023 arasında 1 milyar TL’ye yaklaşan kulüp hasılatı, bir yılda 4.6 milyar TL’ye yükseldi.

Özellikle loca, kombine gelirlerinde rekor artış gözlendi, maçlarda kapalı gişe olan RAMS Park’tan Galatasaray’ın kasasına 1.2 milyar TL girdi.

Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim, sponsorluk-isim hakkı-reklam anlaşmalarında 900 milyon TL seviyesine yaklaştı.

Şampiyonlar Ligi sayesinde Avrupa kupalarından 861 milyon TL kazanan sarı-kırmızılı kulüp, Sacha Boey’in satışından gelen 30 milyon Euro’yu da kâr hanesine ekledi.

Florya Projesi’nden gelecek parayı Bankalar Birliği’ne aktarıp, yapılandırma anlaşmasından ayrılmak isteyen yöneticiler, yaşanan olumsuzluklara rağmen umut verici bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi.

Sarı-kırmızılılar, “Futbol takımının maliyeti ortada. Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kâr rakamlarını açıklaması çok önemli. Yayın gelirleri de düşmüş durumda. Buna rağmen mali yönden iyi noktaya gidiyoruz” dedi.

Exit mobile version