Galatasaray’da Yerli Harekatı Başlıyor!

Yabancı sınırı nedeniyle ilk 11 kurmakta zorlanan Galatasaray; devre arasında yerli transfer harekatına başlıyor.

mert muldur

Bu sezon transferin en gözde hamlelerini yapan Galatasaray; özellikle de yabancı oyuncu havuzunun kalitesini birkaç kat arttırdı. Icardi, Mata, Mertens gibi yıldızları kadrosuna katan sarı kırmızılı ekip; yerli transferinde ise beklentileri tam anlamıyla aşamadı. Stopere yapılan Abdülkerim Bardakçı ve sol bekte rol alan Kazımcan Karataş transferleri haricinde yerli oyuncu takviyesi yapmayan Galatasaray; bu durumun sıkıntısını lig maçlarının büyük bir çoğunluğunda yaşamakta. Bu nedenle teknik direktör Okan Buruk ve ekibi; rotasyonda yer alabilecek yerli oyuncular için araştırmalarını hızlandırdı.

Minimum 3 yerli oyuncuyu 90 dakika boyunca sahada bulundurma zorunluluğu, Galatasaray’ın birçok yabancı yıldızının maçlara yedekte başlama durumunu da beraberinde getiriyor. Bu sebeple yabancılardan da beklenen verimi elde edemeyen sarı kırmızılı ekip; yıldız isimleriyle uyumlu bir şekilde forma giyebilecek yerlilerin peşine düştü. Yaz transfer döneminde bu alanda zayıf kalan yönetim, sezonun geri kalanında sıkıntı yaşamamak için yerlri oyuncu harekatına başladı. Avrupa’da forma giyen yerli isimleri önceliğine alan Galatasaray yönetimi; ilerleyen dönemde Türkiye’deki yerlilere de teklif götürebilir.

Mert Müldür İlk Sırada!

Galatasaray’ın kadrosuna katmak istediği yerli oyuncular içerisinde ilk sırayı Mert Müldür aldı. Bu sezonki performansıyla takdir toplayan Sacha Boey’e birçok talibin olması ve yüklü bir bonservis bedeliyle satılma ihtimali; sarı kırmızılıların sağ bek hamlesi yapma ihtiyacını doğurdu. Leo Dubois ile rotasyona girebilecek bir yerli isim arayan Galatasaray yönetimi; Sassuolo’nun yıldız ismini bir kez daha listesine aldı. İtalya’dan ayrılmayı düşünmediği bilinen milli oyuncu, Dursun Özbek ve ekibi tarafından Galatasaray forması giymesi için ikna edilmeye çalışılacak. Aksi takdirde Antalyaspor’un genç sağ beki Bünyamin Balcı’nın listeye alınması bekleniyor.

Kaan Ayhan İhtimali Yeniden!

Transferi için yoğun uğraş verilen isimlerden bir diğeri olan Kaan Ayhan da Galatasaray’ın transfer listesinde yerini aldı. Büyük takımların tamamında listede bulunan milli oyuncu, Galatasaray’ın stoper rotasyonunda yabancı sınırı nedeniyle elzem olarak görülüyor. Abdülkerim ve Emin Bayram’ın performanslarından memnun kalan yönetim ve teknik heyet; Kaan Ayhan takviyesini Nelsson satıldığında yapmak istiyor. Danimarkalı yıldızın taliplerinin verebileceği bonservis ücretleri; Galatasaray’ın hamle kapasitesini değiştirecek. Kaan’ı ucuza getirerek Nelsson’dan gelecek parayı başka yerlerde değerlendirmeyi hedefleyen yönetim; Sassuolo’nun isteyeceği fahiş bonservis bedellerine yanaşmıyor.

Halil Akbunar İmzaya Yakın

Defanstaki yabancı oyuncu fazlalığının azalması halinde odağını yerli isimlere kaydırması beklenen yönetim; hücumda da yerli havuzunu genişletmek istiyor. Mata, Mertens ve Gomis’in önümüzdeki sezon olmayacağı bir planlamayla ilerlemeyi düşünen yönetim; bu sebeple yerli isimler arasından da en kalitelilere yönelmeyi deneyecek. Sezon başında Göztepe’den Westerlo’ya transfer olan Halil Akbunar’ı rotasyona dahil etmeyi umut eden Galatasaray; yıldız ismin Belçika’da forma şansı bulamamasını değerlendirmek istiyor. Türkiye’ye dönmeye sıcak bakan 28 yaşındaki kanat oyuncusu, devre arasında sarı kırmızılı ekibin ilk hamlesi olabilir.

Exit mobile version