Galatasaray’da Hedef Braithwaite!

Golcü arayışı süren Galatasaray'da, Barcelona forması giyen Martin Braithwaite için temasların hızlandırdığı iddia ediliyor.

braithwaite1

Transfer çalışmalarına geç başlamasının açığını kapatmaya çalışan Galatasaray; nokta atışı transferlerle taraftarlarını sevince boğdu. Bu süreçte Torreira, Oliveria, Seferovic, Midtsjö, Dubois, Mertens gibi yıldızlara imza attıran sarı kırmızılı ekip; hücum hattında bir yıldız oyuncu daha görmeyi arzuluyor. Bu hedef için çalışmalarını hızlandıran Galatasaray yönetimi, teknik direktör Okan Buruk’un istediği isimler için nabız yoklamaya başladı. Seferovic’le dönüşümlü oynayabilecek ve hareketli bir hücumcu arayan yönetim ve teknik heyet; ilk hedef olarak yine tecrübeli bir ismi belirledi.

Avrupa’da boy gösteren birçok golcüyle ilgilenen Galatasaray; transferin son günlerinde önemli bir fırsat hamlesi yapmayı planlıyor. Hem tecrübeli hem de katkı verebilecek isimler için şansını zorlayan sarı kırmızılılar; Barcelona’da bu sezon itibarıyla geri planda kalan Martin Braithwaite’i kadrosuna katmayı hedefliyor. Tecrübeli forvetin takım oyununa verdiği katkının çok yüksek olduğunu öngören teknik direktör Okan Buruk’un; oyuncuyu özellikle de Danimarka Milli Takımı’nda verdiği performanslar nedeniyle istediği öğrenildi. Galatasaraylı yöneticilerin de, başarılı oyuncu için ilk resmi teklifi kısa bir süre içerisinde sunmayı tasarladığı dedikoduları ortaya çıktı.

Takımdaki maaş bütçesi problemi nedeniyle elden oyuncu çıkarmanın yollarını arayan Barcelona yönetimi; yeni katılan yıldızların kadroya dahil edilebilmesi adına önemli maddi hamleler yaptı. Takımın medya oluşumu Barca Studios’dan hisse satan ve yayın haklarının bir kısmının parasını erkenden alan yönetim; takımın yeniden ayağa kalkması ve eski günlere dönmesi adına büyük bir çaba sarf etmekte. Önceki yönetim döneminde alınan düşük profilli yıldızlarla da yolları ayırmayı arzulayan Katalan ekibi; Braithwaite’in gönderilmesi için de tüm teklifleri değerlendirmekte.

Galatasaray ve Barça Arasında Bonservis Pazarlıkları Sürüyor!

Geçtiğimiz sezonki UEFA Avrupa Ligi eşleşmesinde Barcelona’yla iyi ilişkiler kuran bir önceki yönetim; bu transferde sarı kırmızılı ekibin en önemli referansı olacak. Inaki Pena’nın kiralanması ve Domenec Torrent’in o dönem Galatasaray’da görev alması da; iki ekip arasındaki ilişkileri sağlamlaştırmıştı. Barcelona Başkanı Joan Laporta’yla bizzat temasa geçtiği öğrenilen Dursun Özbek; bütçe problemi yaşamayacakları bir süreci geride bırakmak ve kısa sürede anlaşma zeminini bulmak istiyor. Barcelona cephesi ise; Braithwaite’in maaş yükünden kurtulmayı tek amaç haline getirmekte.

Barcelona ve Galatasaray yönetimleri arasında ilerlemesi beklenen Braithwaite pazarlığının, ağırlıklı olarak maaş yükünün paylaşımını içermesi öngörülüyor. 31 yaşındaki Danimarkalı golcünün maaş bareminin yüksekliği, her iki tarafın da kafasını karıştırmakta. Bonservis konusunda minimum seviyelere inmesi beklenen Barcelona cephesi; maaş paylaşımı teklifini ise asla kabul etmiyor. Braithwaite’in alacağı ücret konusunda ikna edilmesi için temasların oyuncu boyutuna geçmesini planlayan Galatasaray; Barcelona’yı vereceği taahhütler sayesinde kısa sürede istediği noktaya getirebilir.

Kariyerine Esbjerg alt yapısında başlayan Martin Braithwaite; Ağustos 2013’te Toulouse’a imza attı ve Avrupa kariyeri burada başladı. 4 yıllık Toulouse kariyerinde başarılı bir grafik çizen 31 yaşındaki golcü, 2017 yazında ise Middlesbrough’nun yolunu tuttu. Takımın ilk sezondan küme düşmesi, Danimarkalı yıldızın kariyer planlarını doğrudan etkiledi. Bordeaux ve Leganes’te kiralık olarak forma giyen tecrübeli oyuncu, 2019 yazında bonservisiyle geçtiği Leganes’ten sürpriz bir ayrılma süreciyle Barça’ya imza attı. 18 milyon euro bonservisle Katalan ekibine transfer olan Braithwaite; İspanya futbol gündemini şoka uğrattı. 2.5 yılda 57 maçta Barcelona formasını terleten Braithwaite; bu müsabakalarda 10 gol 5 asistlik skor katkısı yaptı.

Exit mobile version