Galatasaray zor da olsa kazandı!

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray, 27. haftada sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u iki golle geçti. Galatasaray'a üç puanı getiren golleri 86'da Midtsjö ve 90+8'de penaltıdan Zaniolo kaydetti.

Galatasaray zor da olsa kazandi Habermeydan

Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray, 27. haftada sahasında konuk ettiği Adana Demirspor’u iki golle geçti. Galatasaray’a üç puanı getiren golleri 86’da Midtsjö ve 90+8’de penaltıdan Zaniolo kaydetti.

Maç boyunca galibiyet golünü arayan Galatasaray çok zorlansa da 86. dakikada Fredrik Midtsjö’nün golüyle öne geçti. Oyuna sonradan giren ve ceza sahası dışından çok sert bir şut atan Midtsjö, Galatasaray’ı öne geçirdi.

Maçın bitimine kısa bir süre kala bir de penaltı kazanan Galatasaray, Zaniolo ile farkı 2’ye çıkarıp maça noktayı koydu.

Evinde üste üste 9. galibiyetini alan ve aynı zamanda sahasındaki yenilmezlik serisini 12’ye çıkaran Galatasaray bu sonuçla puanını 63’e yükselterek liderliğini sürdürdü. Lig’de 4. sıradaki Adana Demirspor ise 45 puanda kaldı.

Galatasaray ligde sonraki maçını yine iç sahada Kayserispor ile oynayacak, Adana Demirspor ise Gaziantep FK maçı nedeniyle haftayı BAY geçecek.

Maçın ilk dakikasında Mertens’in kullandığı kornerde altıpas gerisinde uygun durumdaki Abdülkerim’in kafayla vurduğu top kaleci Ertaç’ta kaldı.

Karşılaşmanın 15. dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Emre Akbaba’nın şutunda, top yakın direğe de çarparak auta gitti.

Maçın 44. dakikasında Onyekuru’nun vuruşunda, top uzak direğe çarparak oyun alanını terk etti.
Maçın devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

İkinci yarının 68. dakikasında Stambouli’nin içeri çevirdiği topa arka direkte Cherif Ndiaye kafayla dokundu fakat topu Nelsson çizgiden çıkardı.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Rashica, kafayla topu Boey’e indirdi. Bu oyuncunun ceza sahası dışından vuruşunda top yandan dışarıya çıktı.

Maçın 79. dakikasında Galatasaray’da Rashica, uzak mesafeden sert vurdu fakat top dışarıya gitti.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Sağ kanatta Boey’in açtığı ortayı savunma uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Midtsjö’nün gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

Maçın 90. dakikasında Yunus Akgün’ün kullandığı serbest vuruşta topa ön direkte Torreira dokundu fakat kaleci Ertaç Özbir topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın 90+6. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Hızlı kontra atak yakalayan Galatasaray’da Zaniolo’nun pasıyla ceza sahası içerisine giren Yunus Akgün, Rodrigues’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

90+8’inci dakikada topun başına geçen Zaniolo, topu ağlara gönderdi: 2-0.

Galatasaray zor da olsa kazandı!

Exit mobile version