Galatasaray, Tielemans Defterini Yeniden Açıyor!

Orta saha transferi için yaz aylarında büyük bir uğraş veren Galatasaray, Ocak'ta Tielemans transferini yeniden gündemine alabilir.

tielemans 1

Yaz aylarında kadrosuna birbirinden iddialı isimleri ekleyen Galatasaray, aynı performansı Ocak’ta da devam ettirebilir. Şampiyonlar Ligi’ne katılması ve ligdeki rekabetin artması sebebiyle çok daha güçlü bir kadroyla sezona başlayan sarı kırmızılılar, orta alandaki rotasyon boşluğunu da Avrupa listelerinin teslim edildiği gün yapılan Ndombele transferiyle tamamladı. 1 yıllığına kiralık olarak Galatasaray’a geçen Fransız oyuncunun, yakın dönemde çok daha fazla forma şansı bulması bekleniyor.

Önümüzdeki sezonun planlarını Ndombele’ye güvenmeden yapmayı hedefleyen Galatasaray yönetimi, orta alan için kesin bir çözüm bulmayı arzuluyor. Bu yöndeki ilk hedeflerden biri de, yaz aylarında da çokça gündeme gelen Youri Tielemans oldu. Belçikalı orta saha için Haziran ayında kontrat teklifi götüren sarı kırmızılı ekip, deneyimli oyuncudan olumlu bir yanıt alamadı. Leicester’dan bonservissiz ayrılma hakkını elde eden Tielemans, bu süreçte tercihini Premier Lig’de kalmaktan yana kullandı. Aston Villa’ya imza atan yıldız isim, yeni kulübünde ise beklentileri karşılamaktan epey uzak.

İngiliz basınında aktarılan bilgilere göre, Tielemans’ın Unai Emery ile sorun yaşamaya başladığı iddia edildi. Aston Villa menajerinden formayı almakta zorlanan başarılı oyuncu, EURO 2024’te yer alabilmek adına Ocak ayından sonraki dönemi farklı bir kulüpte geçirmeyi planlıyor. İlk 11’de oynamasının garanti olacağı kulüpleri araştıran tecrübeli oyuncu, Galatasaray’ın ilgisine bu dönemde karşılık verebilir. Ocak ayında Sergio Oliveira’yı yollamak isteyen Galatasaray yönetimi, Portekizli yıldızın yerine Tielemans’ı kadroya katabilir.

Galatasaray’da yönetimin Tielemans konusunda oluşan fırsatı değerlendirmek istediği biliniyor. Oyuncunun serbest statüye çıktığı dönemde de peşinde olan yönetim, Aston Villa’nın da kiralama fikrine sıcak bakması sayesinde bu transferi tamamlayabilir. Aston Villa ve Tielemans cephesinde bu transfer, yalnızca 6 aylık bir kiralamayı kapsamakta. Ancak Galatasaray’ın kiralama süresine ek olarak satın alma opsiyonu da koymak istediği öngörülüyor. Ndombele’den beklediği verimi alamayan ve Oliveira’nın miadının dolduğunu düşünen yönetim, ipleri tamamen Tielemans’a teslim edebilir.

Teknik direktör Okan Buruk’un listesinde üst sıralarda bulunan Tielemans, EURO 2024’te Belçika’nın orta alanındaki kilit isimlerden biri olarak görülüyor. Maç formunu yükselterek Avrupa Şampiyonası’na katılmak isteyen deneyimli isim, Galatasaray’da bu hedefini gerçekleştirebileceğini düşünüyor. Vatandaşı ve milli takımdan arkadaşı Dries Mertens’le de bu transfer için temas kuran Tielemans, aldığı olumlu referansla birlikte sarı kırmızılı formaya bir adım daha yaklaştı. Tielemans’la alakalı resmi girişimlerin, Oliveira’nın satışı sonrasında hızlanacağı öngörülüyor.

Youri Tielemans Kimdir?

Çok genç yaşta Anderlecht’te futbola başlayan Youri Tielemans, ilk Şampiyonlar Ligi maçını 16 yaşında Galatasaray’a karşı oynamıştı. Küçük yaşta profesyonel takıma çıkarılan Belçikalı yıldız, döneminin gelecek vaat eden orta sahalarından biriydi. 4 sezonluk Anderlecht kariyeri sonrasında yıldızı parlayan Tielemans, 2017 yazında 25 milyon euro karşılığında Monaco’ya gitmişti. Monaco’daki 1.5 yılı içerisinde beklentileri karşılayamayan yıldız isim, Ocak 2019’da Leicester’a kiralandı. İngiliz ekibindeki yüksek performansı, başarılı oyuncunun Temmuz 2019’da 45 milyon euro bonservisle kulüp değiştirmesini sağladı.

Yaklaşık 4.5 yıl boyunca Leicester’da oynayan ve takımın yıldızlarından biri olan Tielemans, Leicester’ın küme düşmesi sonrasında kontratını uzatmadı ve Aston Villa’ya geçti. İngiliz ekibinde 13 maça çıkan Tielemans, gol ve asist katkısı yapamadı.

Exit mobile version