Galatasaray tarihindeki en uzun galibiyet serisine ulaştı

Galatasaray, Süper Toto Süper Lig'in 22. hafta maçında Nef Stadı'nda Ümraniyespor ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar Abdülkerim ve Icardi'nin 2 golüyle sahadan 3-2 galip ayrıldı. Ümraniyespor'un golleri Umut ve Oğuz'dan geldi.

gs umraniyespor mac sonucu habermeydan

Galatasaray, Süper Toto Süper Lig‘in 22. hafta maçında Nef Stadı’nda Ümraniyespor ile karşılaştı. Galatasaray, Ümraniyespor’u Abdülkerim ve Icardi’nin 2 golleriye 3-2 yendi. Ümraniyespor’un golleri Umut ve Oğuz’dan geldi. Bu sonucun ardından Galatasaray 51 puana yükseldi, Ümraniye 14 puanda kaldı. Gelecek hafta Galatasaray sahasında derbi maçında Pazar günü Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Ümraniyespor ise sahasında Adana Demirspor’u konuk edecek. Ümraniyespor’u yenerek son 14 maçını kazanan Galatasaray, resmi müsabakalarda en uzun süreli galibiyet rekorunu kırdı. Sarı-kırmızılı takım, böylece Süper Lig’in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 sezonundan itibaren resmi maçlardaki en uzun süreli galibiyet serisine ulaştı. Okan Buruk, resmi maçlarda Galatasaray’ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli‘yi geride bıraktı. Galatasaray, bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı 8 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmada Galatasaray’ın son iki golünü atan Mauro Icardi, Süper Lig’deki 11. maçında 8. kez ağları havalandırdı.

Maçın 2. dakikasında Lucas Torreira şutunda yere çarpan meşin top defanstan geri geliyor.

3. dakikada sol taraftan ceza sahasına gönderilen topa Dries Mertens ceza sahasına girer girmez vuruyor ancak kaleci Orkun sağ üst köşeye giden topu kurtarıyor.

7. dakikada Ümraniyespor gole yaklaştı, Sol taraftan defansın arkasına gönderilen topu kovalayan Onur sol çaprazdan ceza sahasına girerek kaleye vurduğu topu kaleci Muslera kurtardı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Ümraniyespor‘da Umut, Sağ kanattan gelişen atakta Geraldo rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve topu kale önüne gönderiyor. Bu gelen topa Umut’un vuruşu ile Ümraniyespor öne geçiyor:0-1

Maçın 15. dakikasında Sağ kanattan gelen hücuma kalkan Ümraniyespor’da Geraldo son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Avounou yerden bir vuruş yapıyor ama kaleci Muslera gole izin vermiyor.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Kerem’in ceza sahası içine gönderdiği pasıyla buluşan Oliveira kaleye sert bir vuruş yapıyor ama kaleci Orkun gole izin vermiyor.

26. dakikada Rashica’nın sağ taraftan ceza sahası içine gönderdiği topla buluşan Icardi pasını yanındaki arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na gönderiyor. Kerem beklemeden yerden şansını deniyor ama savunma son anda müdahale etmeyi başarıyor.

Maçın 32. dakikasında Dries Mertens’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Nelsson’ın kafa vuruşunda arka direğe giden topu takip eden Abdülkerim topu tamamlıyor takımının beraberlik golünü kaydediyor:1-1

36. dakikada Geraldo sağ taraftan penaltı noktasının arkasına havadan pasını gönderiyor. Topun gelişine Avounou vuruyor ancak kaleci Muslera’da kalıyor.

Karşılaşmanın 39.dakikasında Ümraniyespor, sol kanattan gelen topa Oğuz’un vuruşunda top Muslera’nın solundan filelere gitti:1-2

43. dakikada Lucas Torreira’nın pasıyla ceza yayının önünde topla buluşan Mertens’in kaleye vuruşunda kaleci Orkun topu kurtarıyor.

Exit mobile version