Galatasaray Son Dakikalarda Galibiyeti Aldı: 1-0

Haftanın son maçında Gaziantep FK'yı ağırlayan Galatasaray; 10 kişi kaldığı mücadeleden galibiyet çıkarmayı başardı.

gsgfk1

Süper Lig‘in 5. haftası, Galatasaray ile Gaziantep FK arasında oynanan maçla sona erdi. Maçın ilk dakikalarında yapmak istediği aksiyonları sergileyemeyen Galatasaray; ikinci yarıda oyunu kendi lehine dönüştürmeyi başardı. 10 kişi kaldığı müsabakada rakibine üstün çıkan sarı kırmızılılar; son dakikalarda bulduğu golle galibiyeti aldı. Bu sonucun ardından her iki takım da 5 maçın sonunda 10 puan toplamış oldu. Lider Beşiktaş’ın 3, ikinci sıradaki Konyaspor’un ise 1 puan gerisinde yer alan her iki ekip de; sonraki haftalarda üst sıralar için mücadelelerini sürdürecek.

Gaziantep Önde, Galatasaray On Kişi

İlk dakikalarda her iki takım da karşılıklı pozisyonlar bulurken; gol yollarında etkili bir performansa imza atmamaktaydı. Ancak 27 . dakika itibarıyla sessizlik bozuldu ve Gaziantep FK öne geçti. Uzun bir süre topu süren ve ceza sahası yayına kadar gelen Alexandru Maxim; kendisi için uygun şut açısını bulamadı. Bunun üzerine pasıyla topu Angelo Sagal’a yollayan Maxim; ligdeki asistlerine bir yenisini daha ekledi. Sagal’ın golüyle öne geçen deplasman ekibi; puan umudunu daha da arttırmıştı.

Gaziantep FK’nın üstünlüğü yalnızca 9 dakika sürdü. Yunus Akgün’ün ceza sahasına yollamaya çalıştığı top, Abdülkadir Parmak’ın müdahalesiyle uzaklaşmaktaydı. Sol bek Hanousek’e çarpan top bir anda havalandı ve ceza sahasına düştü. Bu sırada pozisyonu kovalayan tecrübeli forvet Bafetimbi Gomis; uygun durumu bulmayı başardı ve düzgün bir kafa vuruşuyla Galatasaray’a beraberliği getirdi.

Her iki takımın da ilk yarıyı birer golle kapatması ve oynanan hareketli oyun, izleyicileri sevindiren başlıca unsur olmuştu. Ancak Galatasaray’ın tecrübeli defansı Abdülkerim’in ikinci sarı ve sonrasında kırmızı kart görmesi; işleri sarı kırmızılı ekibin aleyhine geliştirmişti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken; Galatasaray’ın sorun yaşayacağına dair şüphelerde oldukça arttı.

İkinci yarıda oyunun üstün olan tarafı genellikle Galatasaray’dı. Gaziantep FK’nın oyunu lehine çevirecek hamleleri yapmaması; bir kişi daha fazla olan takımın skor elde edememesine yol açtı. Savunmada da birçok hata yaptığı görülen deplasman ekibi; ev sahibinin galibiyet isteğinden çok daha azını gösterdi. 71. dakikaya kadar karşılıklı pozisyonların ağırlığı hissedilirken; Galatasaray’ın Ertuğrul’un müdahalesiyle penaltı kazanması; ibreyi sarı kırmızılılara çevirdi. 73’te penaltıdan yararlanamayan Bafetimbi Gomis; kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetme görevinde sınıfta kaldı. Ancak bu süreçte de Galatasaray’ın kontratakları ön plandaydı.

Normal sürenin sona ermesinin ardından başlayan uzatmalarda, Galatasaray’ın istediği skora ulaşıldı. Sağ bek Sacha Boey’in hücumda bir kez daha baskın bir performans gösterdiği gol anında; hız ve çalımının etkileriyle ceza sahasını deldiği görüldü. Boey’den pası alan Yunus; gelen topu şuta dönüştürdü ve kaleci Günay’dan döndü. Dönen topa Seferovic de müdahale etti ve bu seferki müdahale gole dönüştü. İsviçreli golcünün de topunu tutan Günay; kademedeki Kitsiou’ya çarpan topa ise engel olamadı. Bu dakikadan sonra pozisyon bulamayan ve rakibine de engel olan Galatasaray; 2-1’lik skorla galip gelen taraf oldu.

Futbolculuk hayatında ilk kez kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakçı, çift sarı karttan atılması sebebiyle yalnızca 1 maç takımını yalnız bırakacak. Galatasaray’ın bir sonraki rakibi, İstanbul deplasmanında Kasımpaşa olacak. Gaziantep FK ise, ligin yeni ekiplerinden Ümraniyespor’u ağırlayacak.

Exit mobile version