Galatasaray Kerem Demirbay’ı KAP’a bildirdi

Bir süredir ilgilendiği Kerem Demirbay transferinde anlaşma sağlayan Galatasaray, Kerem Demirbay'ı KAP'a bildirdi.

galatasaray kerem demirbay i kap a bildirdi habermeydan

Bir süredir ilgilendiği Kerem Demirbay transferinde anlaşma sağlayan Galatasaray, Kerem Demirbay’ı KAP’a bildirdi.

Yerli statüsü için hamlelerde bulunan sarı-kırmızılılar, Günay Güvenç’in ardından kadrosuna bir takviye daha yaptı. Bayer Leverkusen’de forma giyen Kerem Demirbay transferinde mutlu sona ulaşıldı.

Sarı-kırmızılılar, yıldız futbolcuyu Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde;

“Profesyonel Futbolcu Kerem Demirbay’ın transferi konusunda futbolcu ve kulübü Bayer Leverkusen ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

Geride bıraktığımız sezonda Leverkusen’le 36 maça çıkan Kerem, 5 gol ve 3 asistle oynadı.

Kerem Demirbay, 3 Temmuz 1993 yılında Herten Almanya’da dünyaya gelmiştir. 183 cm boyundadır. Merkez Orta Saha olarak görev yapmaktadır. 2 kez Almanya Milli Takım forması giymiştir. Bayer Leverkusen forması giymektedir. Futbola Schalke 04 altyapısında başlamıştır. Dortmund, Hamburk Köln, Fortuna Düsseldort, Hoffenheim gibi ekiplerde oynamıştır. 394 maçta 66 gol 77 asist üretmiştir.

2017 yılında Alman Milli Takımı’nı tercih etmesi nedeniyle Kerem Demirbay Süper Ligde yerli statüsünde oynayamayacak. 30 yaşındaki futbolcu, TFF’nin yeni çıkardığı ve her kulübün 1 oyuncu için yararlanma hakkı tanıdığı ‘mavi kart’ statüsünden faydalanacak. Galatasaray, Kerem’in oynadığı maçlarda 9+2 ile mücadele edebilecek.

Galatasaray Kerem Demirbay’ı KAP’a bildirdi.

Exit mobile version