Galatasaray, Arda Turan’a Jübile Düzenliyor!

Geçtiğimiz haftalarda futbolu bırakma kararını açıklayan Arda Turan, Galatasaray yönetiminin düzenleyeceği jübile maçına çıkacak.

arda turan 1

Futbolculuk kariyerinin son iki sezonunu Galatasaray’da geçiren Arda Turan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla futbolu bırakma kararını duyurdu. Eşi Aslıhan Doğan Turan’ın YouTube kanalı aracılığıyla yapılan açıklamada, Arda’nın futbolda sevdiği şeyler ve kariyerindeki önemli başarılara da yer verilmişti. 2000’li yıllardan bu yana Galatasaray taraftarının çok sevdiği yıldız isim, sarı kırmızılı ekipte uzun yıllar sonra jübilesi yapılan ilk oyuncu olabilir. Dursun Özbek yönetiminin bu konuda girişimlere başladığı ve rakibin kısa bir süre içerisinde belli olacağı iddia ediliyor.

Galatasaray’ın YouTube kanalına açıklamalar yapan Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur; taraftarlardan gelen sorular üzerine Arda Turan’ın futbolu bırakma sürecine de değindi. Arda’nın Galatasaray alt yapısından yetişen bir isim olduğuna değinen Timur; tüm Türkiye’nin gurur duyması gereken bir isimle çalışma şansına erişmekten memnun olduğunu da belirtti. Arda Turan’a jübile yapılması isteğini olumlu karşılayan Erden Timur; geçmişte jübile yapılamamış isimlerin de bulunduğunu ve Arda Turan’a yapacakları jübileyle birçok ismi birden onurlandırmak istediklerini açıkladı.

Arda Turan’ın futbolu bıraktıktan sonra da Galatasaray’a hizmet ettiğini söyleyen Erden Timur; özellikle de bu sezon yapılan hamlelerin bir kısmında Arda Turan’ın rolünün önemli olduğunu ifade etti. Bu sezon kısa vadeli sözleşmelerle ve tecrübeli isimlerle ilerleme kararı aldıklarını söyleyen Timur; gelen yıldızların başlıca başvuru noktasının da Arda olduğunun altını çizdi. Kulübün önemli bir değerini kaybetmek istemediklerini ve ilerideki yıllarda da Galatasaray bünyesinde çalışması gerektiğini dile getiren Sportif AŞ Başkan Vekili; Arda’nın hak ettiği vedayı yapmak adına uğraşacaklarını kamuoyuyla paylaştı.

Galatasaray’da Başladı, Galatasaray’da Bitirdi!

Erden Timur’un belirttiği detaylardan sonra, Arda Turan’ın hangi takımla jübile maçına çıkacağı da merak konusu oldu. Galatasaray haricinde Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Başakşehir formalarını giyen Arda; bu takımlarda da dikkat çeken bir isim olmayı başarmıştı. Yapılacak jübile maçının tarihi ve saati ise henüz belli değil. Açıklama içerisinde yer alan jübile yapamamış diğer efsaneler detayı ise; Arda Turan için yapılacak maçta görülebilecek eski yıldızların kimler olacağı sorusunu da akıllara getirdi.

UEFA Kupası’nı kazanan kadroda yer alan hiçbir oyuncuya jübile etkinliği düzenlemeyen Galatasaray; bu isimlerden birkaçıyla futbolculuk kariyeri sonrasında da çalıştı. Ancak yalnızca bazılarına hizmetlerinden dolayı plaket verildiği görüldü. Arda’nın vedasında bu isimlere de şans verilme ihtimali yüksek görülüyor. Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz, Hasan Şaş, Tugay Kerimoğlu gibi önemli isimlerin; Arda Turan’ın jübile maçında boy gösterebilir. Arda Turan’ın takım arkadaşı olmuş Necati Ateş, Selçuk İnan, Semih Kaya gibi isimlerin de; aynı dönemde futbolu bırakmış olmaları nedeniyle bu etkinlik içerisinde yer almaları bekleniyor.

Futbolculuk kariyerine Altıntepsispor alt yapısında başlayan Arda Turan, sonrasında geçtiği Galatasaray alt yapısında yıldızını parlatmayı başardı. A Takım bünyesindeki performansının Manisaspor döneminin ardından yükselten Arda; 2011 yılına dek takımın en önemli yıldızı konumundaydı. 2011’den 2018’e kadar süren yurt dışı kariyerinde tarihi başarılar yakalayan Arda; Atletico Madrid ve Barcelona’da Avrupa’nın önemli hücumcularından biri konumuna geldi. EURO 2016’yla birlikte çalkantılı bir sürece giren yıldız isim; Barcelona’da yaşadığı düşüş ve olaylı ayrılık sonrasında Başakşehir ve Galatasaray’da forma giydi. Milli formayı 100 kez giyen nadir oyunculardan olan Arda Turan; ülke futbol tarihinin sayılı figürleri arasında gösteriliyor.

Exit mobile version