Galatasaray, Adana’dan mutlu dönüyor!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda konuk olduğu Adana Demirspor'u 3-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

galatasaray adana dan mutlu donuyor habermeydan

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda konuk olduğu Adana Demirspor‘u 3-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan bu zorlu müsabakada hakem Bahattin Şimşek düdük çaldı.

Galatasaray’ın gollerini 53. dakikada Hakim Ziyech, 64. dakikada Kerem Demirbay ile 90+1. dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Maçın 53. dakikasında Mertens’in yay üzerinden indirdiği topa Hakim Ziyech, sol ayağıyla çok sert vurdu. Shahrudin Mahammadaliyev’in yetersiz teması sonrası top ağlarla buluştu. 0-1

Karşılaşmanın 64. dakikasında Kaan Ayhan’ın pasıyla sağdan son çizgiye inen Kerem Demirbay, dar açıdan çok sert vuruşunda top ağlara gitti. 0-2

Maçın 90+1. dakikasında Kerem’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, hemen yanındaki Icardi’ye bıraktı. Onun düzgün vuruşu ağlarla buluştu. 0-3

Galatasaray, bu sonuçla birlikte maç fazlasıyla takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını 7’ye yükseltti.

Mauro Icardi, Adana Demirspor karşısında attığı gol ile bu sezonki 21. golünü attı ve 20 gollü Edin Dzeko’yu geçerek gol krallığı yarışının zirvesine yükseldi.

Trendyol Süper Ligde liderliğini sürdüren Galatasaray, Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyet ile birlikte ligde çıktığı son 15 maçta 15. galibiyetini alarak lig tarihinde bunu başaran tek kulüp olarak tarihe geçti.

Trendyol Süper Lig’de bu sezon 17 maçta kalesini gole kapatan Fernando Muslera, kendi rekorunu egale etti ve bu alandaki en iyi istatistiğe ulaştı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 93’e yükseltti. Adana Demirspor ise 41 puanda kaldı.

Bu sezon Trendyol Süper Lig’de 93 puana ulaşan Galatasaray, 3 puanlı sisteme geçilen 1987/88 sezonundan bu yana bir sezondaki en yüksek sayısına ulaştı.

Adana Demirspor, Süper Lig’de gelecek hafta küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor’a konuk olacak. Galatasaray ise evinde Sivassporu konuk edecek.

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir

Yukatel Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Dk. 10 Manev), Mohammadi, Maestro, Michut (Dk. 65 Alioui), Yusuf Barasi (Dk. 65 Tayfun Aydoğan), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Dk. 85 Aymbetov)

Galatasaray: Muslera, Köhn, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson (Dk. 88 Davinson Sanchez), Kaan Ayhan (Dk. 82 Aurier), Torreira (Dk. 82 Berkan Kutlu), Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz (Dk. 82 Tete), Mertens, Ziyech (Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu), Icardi

Goller: Dk. 53 Ziyech, Dk. 64 Kerem Demirbay, Dk. 90+1 Icardi (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 90 Mendoza, Dk. 90+3 Gravillon (Yukatel Adana Demirspor)

Exit mobile version