Galatasaray 3 Puanı 3 Golle Aldı: 3-2

Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, Kerem ve Gomis'in yıldızlaştığı maçı 3-2 kazandı.

ksmgs1

Süper Lig‘in 6. haftasında, İstanbul’un iki köklü ekibi karşı karşıya geldi. Kasımpaşa deplasmanında galibiyet arayan sarı kırmızılılar; zorlu geçen bu mücadeleden 3 puan çıkarmayı başardı. Okan Buruk ve öğrencileri; geçtiğimiz hafta oynanan Gaziantepspor maçındaki gibi 1-0 geriye düştükten sonra sonuca gitti. Yeni yıldızların bir kısmının da görücüye çıktığı bu mücadele, Galatasaray taraftarına zorlu maçlar öncesinde moral verdi. Kasımpaşa’da ise son haftalarda yakalanan istikrar tablosu bir kez daha dağılmaya yüz tuttu. Geçtiğimiz sezon rakibinden 4 puan alan Kasımpaşa, bu sezon ise evindeki maçtan eli boş ayrıldı.

Kasımpaşa Öne Geçti, Galatasaray Yakaladı!

Maçın ilk dakikalarında eşit bir oyun görülmekteydi. Her iki tarafın da pozisyon bulduğu bu dakikalarda, savunmaların da zor anlar yaşadığı vuruşlara imza atıldı. Ancak 16. dakikaya kadar gol sesi çıkmadı. Bu dakikada ise öne geçen taraf ev sahibi oldu. Ben Ouanes’in yaptığı ortayı kafa vuruşuyla kaleye gönderen Bahoken, skoru takımı lehine çevirmeyi başardı. Kamerunlu yıldız, takımı adına ilk golünü kaydetmiş oldu.

Kasımpaşa’nın golüyle sarsılan Galatasaray; skoru dengelemek için atak sürekliliğini artırdı. Rakibine yoğun bir baskı kuran sarı kırmızılılar; dört dakika sonra yeniden beraberliği tesis etti. Yunus Akgün’ün attığı şık çalım sonrası gönderdiği top, kale sahasına doğru ilerledi ve Bafetimbi Gomis’le buluştu. Gomis’in son vuruşu ise skoru 1-1’e getirdi. Fransız golcü bu sezon 4. kez fileleri havalandırma başarısını gösterdi.

29. dakikada Sergio Oliveira’nın uzaktan çektiği şut direkten döndü ve ilk yarıda Galatasaray adına olan bir diğer önemli fırsattan yararlanılamadı. Kasımpaşa ise 35’te Celina ve 37’de Tirpan’ın çektiği şutlarından kaleci Muslera’nın kurtarışları nedeniyle golle buluşamadı. İlk yarı beraberlikle tamamlanırken, ikinci yarı için her iki tarafın da heyecan ve stres seviyesi artmaktaydı.

İkinci Yarıda Kerem Fırtınası!

Maçın ikinci yarısına hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray; yaklaşık dört dakika sonra Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçti. Sergio Oliveira’nın ara pasını ceza sahasının sol çaprazında yakalayan Kerem; düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Skorun 2-1’e gelmesi sonrasında, oyunda her iki tarafın da baskın olamadığı bir dönem başladı. Yaklaşık 20 dakika boyunca ortada geçen bir mücadele izlenirken, 65. dakikanın ardından yeniden Galatasaray’ın baskın olduğu birkaç dakika oynandı.

67. dakikada Gomis’in ceza sahasında çektiği şutu son anda kornere gönderen Ertuğrul, farkın ikiye çıkmasını engellemişti. Ancak tecrübeli kalecinin oyunu tutma çabası yalnızca 2 dakika sürdü. Kerem Aktürkoğlu’nun 25 metreden çektiği sert şutu karşılayamayan Kasımpaşa kalecisi, ağlarında harika bir golle karşılaştı. Bu sayede de Galatasaray farkı 2’ye çıkardı.

Oyunun son dakikalarına kadar daha sakin geçen mücadele, 90. dakikada yeniden hareketlendi. Aytaç Kara’nın kullandığı kornere yükselen Sadık Çiftpınar; kafayla attığı golle birlikte farkı yeniden 1’e indirdi. Bu golden sonra puan alabilmek adına mücadele veren mavi beyazlı ekip; istediği pozisyonları bulamadı. Üstelik Galatasaray’ın yeni yıldızı Rashica’nın şutunu da son anda engelledi. Maçın skoru 3-2’de kalırken, Galatasaray ise bu yıl ilk kez iki maç üst üste kazandı.

Sarı kırmızılılar, bu maçla birlikte puanını 13’e çıkardı. Zirve yarışının tek sahibi olma hedefi taşıyan Galatasaray’da; yeni transferlerden Yusuf Demir, Milot Rashica ve Leo Dubois’nın ilk maçları Kasımpaşa deplasmanı oldu. Performanslarıyla merak uyandıran bu üç isim, takıma gelen diğer yıldızlarla birlikte geriye kalan 30 haftada mücadele verecek. Ev sahibi Kasımpaşa 6 puanda kaldı ve orta sıralarda kalma hedefini koruyor.

Exit mobile version