Fransa ve İngiltere 3’er Golle Turladı!

Dünya Kupası son 16 turu maçlarında; Fransa ve İngiltere'nin maçları üçer gollük galibiyetlerle sonuçlandı.

fra pol

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Son 16 turu maçlarının oynandığı bu dönemde, favori takımların net bir üstünlüğünü görmek mümkün. Grup aşamalarında Almanya, Belçika, Uruguay ve Danimarka gibi ülkelerin veda ettiği turnuvada; kalan ekiplerin baskın performansı gün geçtikçe artıyor. Dün oynanan iki mücadelede ise, turnuvanın iki favori ekibinin eşleşmesi ortaya çıktı. Uzun yıllar sonra kupayı müzesine götürmek isteyen İngiltere ve üst üste ikinci kupayı kaldırmayı arzulayan Fransa; çeyrek finalde birbirlerine rakip olacak.

İngiltere 3 Farklı Galip!

TSİ 22.00’de oynanan mücadelede; İngiltere ve Senegal karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarında baskın oyun gösteren taraf Senegal olurken, İngiltere ise ilk yarının son çeyreğine dek çözüm üretmeyi başaramadı. Ancak Senegal’in pozisyon aradığı anlardan birinde kontratak fırsatı bulan İngilizler; Jordan Henderson’ın ayağından gelen şutun filelere buluşmasını sağladı. Bu sayede 1-0 öne geçen İngiltere, kontrollü oyununu devrenin sonuna dek sürdürdü. İlk yarının son atağı niteliğinde bir pozisyon daha bulan Southgate’in öğrencileri; kaptan Harry Kane’in attığı golle farkı ikiye çıkararak soyunma odasına gitti.

İkinci yarıda da gol pozisyonları arayan ve farkı indirmeye çalışan Senegal; istediği alanları bulmakta zorlandı ve şut girişimleri sonuçsuz kaldı. 57. dakikada Senegal’in yaptığı top kaybını kontratakla değerlendiren İngiltere; Phil Foden’ın ortası ve Bukayo Saka’nın bitiriciliğiyle farkı 3’e yükseltti. Saka’nın golü sonrasında her iki tarafın da maçın sonucunun netleştiğine dair bir refleks geliştirdiği görüldü. Maçın son dakikalarında rotasyonda görev almamış isimleri değerlendiren İngiltere; net bir farkla çeyrek final biletini kaptı.

Fransa, Polonya’yı Rahat Geçti!

Grup aşamasında gösterdiği performansla yeniden favoriler arasına adını yazdıran Fransa; gruplardan averaj farkıyla çıkan Polonya’yla karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarında görece birbirine yakın seviyelerde bir oyun görülse de; ilk yarının sonunda gelen gol ile Fransa’nın seviyesinin bir adım daha önde olduğu netleşti. Mbappe’nin gönderdiği pasla birlikte pozisyona giren Olivier Giroud; gönderdiği şutu gole çevirdi ve ülkesini 1-0 öne geçirdi. Bu golle birlikte Giroud, efsane forvet Thierry Henry’i geride bıraktı ve Fransa Milli Takımı’nın en golcü ismi unvanını kazandı. Golden sonra bu durumu hatırlatan bir sevinç yapan Giroud; ülke futbolunun idolü Henry’i anmayı ihmal etmedi.

İkinci yarıda golün de etkisiyle daha baskın bir oyun yakalayan Fransa; Polonya’nın da karşılık verememesini lehine çevirdi. 74. dakikaya dek skor 1-0 devam etti. Ancak Fransa’nın süper yıldızı Kylian Mbappe; farkın açılmasını sağlayacak hamleleri yapan isim oldu. İlk olarak 74’te Dembele’nin pasını sert bir şutla değerlendiren Fransız yıldız, farkın ikiye çıkmasını ve turun büyük ölçüde garantilenmesini sağladı. Sonrasında ise 90+1’de benzer bir şut stiliyle topu ağlara yolladı ve çeyrek final bileti Fransa’nın oldu. Polonya’nın tek golü ise, penaltı vuruşuyla 90+9’da Lewandowski’nin ayağından geldi.

Fransa ve İngiltere; 10 Aralık Cumartesi günü çeyrek final eşleşmesinde karşı karşıya gelecek.

Exit mobile version