FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası VakıfBank -3 Gerdau Minas -0

2022 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası B Grubu’nda ikinci maçına çıkan VakıfBank, Brezilya temsilcisi Gerdau Minas’ı 3-0 mağlup ederek 2’de 2 yaptı.

vakifbank yarifinalde habermeydan

Türkiye’nin ev sahibi olduğu maçta VakıfBank, dünya şampiyonu ünvanını koruma yolunda emin adımlarla ilerledi. 2022 Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nında ikinci gün son maçında VakıfBank, Brezilya ekibi Gerdau Minas’u 3-0 yendi.

Antalya Spor Salonu’nda oynanan B Grubu karşılaşmasının ilk setini VakıfBank 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti. Sarı-siyahlılar, ikinci sette de rakibine 25-15 üstünlük sağladı ve durumu 2-0 yaptı. Üçüncü seti 25-17 kazanan VakıfBank, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. VakıfBank’ta Paola Egonu 22 sayıyla mücadelenin en skorer ismi olurken; Gabi 11, Chiaka Ogbogu 9, Zehra Güneş 8, Nika Daalderop ise 7 sayı kaydetti.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, maç sonrası yaptığı açıklamada:  “Mutluyum çünkü maç içinde zorlu anlar yaşadığımız ya da geri düştüğümüz zamanlar olmasına rağmen geri dönmeyi başardık. Takımın gösterdiği bu tavrı çok beğendim. Hiç pes etmediler. Öte yandan birçok basit hata yaptık. Hala dengemizi bulmamız lazım ancak çok büyük bir kalite ve ruh ortaya koyduk. Bu kalite ve ruhu birleştirerek önümüzdeki maçlara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin iki takımla temsil edildiği FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, yarın oynanacak Eczacıbaşı Dynavit (Türkiye)-Prosecco DOC Imoco Volley (İtalya) ve Gerdau Minas (Brezilya)-Kuanysh Club (Kazakistan) maçlarıyla devam edecek.

Organizasyon, 18 Aralık Pazar günü final karşılaşmasıyla sona erecek.

Exit mobile version