Fenerbahçe’nin yıldızı Kim Min-jae askere gidiyor!

Fenerbahçe'nin başarılı stoper oyuncusu Kim Min-jae bu yaz Güney Kore'ye gidip vatani görevini yerine getirmeyi planlıyor.

Kim Min-jae

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yetenekli stoper oyuncusu Kim Min-jae askere gidiyor. Ajansspor’un aktardığı bilgilere göre Güney Koreli ünlü futbolcu, Spor Toto Süper Lig 2022-23 sezonu öncesi vatani görevini yapmak için ülkesine gidecek.

25 yaşındaki Koreli futbolcu bu yaz transfer dönemini ülkesinde geçirecek. Bilindiği üzere Kore’de askerlik görevi 21 ay sürüyor. Fakat hükümet, 2018 Asya Oyunları’nda ülkesine başarı kazandıran sporcularının askerliğini üç haftaya indirme kararı aldı. Min-Jae de bundan yararlanacak ve 21 gün sonra yeniden takımına dönecek.

Kim Min-jae için Everton ve Napoli talip

Koreli milli futbolcu 2016 yılında profesyonel spor kariyerine Gyeongju KHNP’de başlamıştı. Burada 17 maçta forma giyen yıldız 2017-2018 yıllarında Jeonbuk Hyundai Motors ekibinde yer aldı. 52 maçta 3 gole imza atan oyuncu 2019-2021 tarihleri arası Beijing Guoan’da oynadı. Bu yıl ise rotasını Türkiye’ye çeviren yıldız, Fenerbahçe formasıyla 31 maça çıktı ve bir gole imza attı.

Kim Min-jae dünyaca ünlü futbol kulüpleri tarafından yakından takip ediliyor. Premier Lig’in başarılı ekibi Everton ve İtalya Serie A’nın yıldızı Napoli, Koreli yıldızı transfer listelerine dahil attı.

Fenerbahçe, 23 milyon Euro istiyor

Kim Min-Jae gibi bir yıldızı elinden kaçırmak istemeyen Fenerbahçe ekibi, başarılı stoperin yerinin doldurulmasını oldukça zor olarak değerlendiriyor. Sarı lacivertli takım, oyuncunun 23 milyon Euro’luk serbest kalma bedelinin ödenmediği sürece yıldızı satmayı düşünmüyor. Aynı şekilde genç futbolcu da takımda mutlu olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Exit mobile version