Fenerbahçe’nin Yıldızı Arda Güler, Manchester City’nin Radarında!

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'in, yakın dönemde Manchester City tarafından izlendiği öğrenildi.

arda 1

Transfer dönemi Avrupa’da sona erdi. Süper Lig’de ise önümüzdeki hafta itibarıyla imza atma süreci son bulacak. Bu dönemde birçok yıldızın yeni takımlarına dahil olması; son yılların en hareketli Ocak ayının yaşanmasına neden oldu. Süper Lig’de de dev ekiplerin yaptığı eklemeler, şampiyonluk yarışının daha da kızışmasına yol açtı. Ancak taraftarların istediği yöndeki transfer hareketliliği tam anlamıyla yaşanmadı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın birçok mevkiinde problemler olduğunu düşünen taraftarlar; yeni eklemeleri görmek adına sezon sonunu beklemeye başladı.

Yılın ilk günlerini kapsayan transfer hareketliliğinde, şampiyonluk yarışı içerisindeki ekiplerden Fenerbahçe’nin hamleleri ise dikkat çekti. Savunma hattındaki rotasyon eksikliğini gideren sarı lacivertliler; Jayden Oosterwolde ve Samet Akaydın transferleriyle bu açığı kapatabildi. Öte yandan birçok takımın da Fenerbahçe’nin yıldızlarını incelediği biliniyor. Son günlere kadar Bright Osayi-Samuel, Attila Szalai, Miha Zajc gibi isimlerin transfer dedikoduları yayıldı. Ancak transfer tahtasının kapanmasının hemen ardından, takımın genç yeteneği Arda Güler’in de yakın dönemde takip edildiği öğrenildi.

Fenerbahçe’nin bu sezonki şampiyonluk mücadelesindeki takibi sürerken; bir yandan da takımın yıldız isimleri de Avrupa devlerinin radarına girmeye başladı. Yabancı oyuncuların bir kısmının ve Ferdi Kadıoğlu’nun öne çıktığı bu süreçte; takımın geçtiğimiz yıldan bu yana göz kamaştıran ismi Arda Güler de dev ekiplerin takibine girdi. Manchester City scoutlarının, Fenerbahçe’nin son iki maçını canlı takip ettiği ortaya çıktı. Scout ekiplerinin izlediği başlıca ismin Arda Güler olduğu ve 17 yaşındaki yıldız hakkında edinilen bilgileri Pep Guardiola’ya ilettiği iddia ediliyor.

“Arda, Yaşından Olgun Bir Oyun Oynuyor!”

Manchester City’nin bünyesinde bulunan yetkililerin, geçtiğimiz hafta oynanan Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa maçlarında Ülker Stadyumu’nda hazır bulunduğu ortaya çıktı. Gözlemci yetkilinin, maç sonrasında hazırladığı raporu İngiltere’ye gönderdiği ve teknik heyetin değerlendirmesine sunduğu da konuşulan iddialar arasında. Ülkemiz basınında son günlerde geniş yer bulan bu iddia; milli oyuncunun Fenerbahçe sonrasında yapabileceklerine dair de önemli işaretler vermekte.

Basında yer alan iddialara göre, City yetkililerinin raporda Arda Güler’in yetenek ve performansından memnun olduğu belirtildi. Arda’nın potansiyelinden övgüyle bahsedilen raporda; 17 yaşındaki oyuncunun süperstar olma potansiyeli taşıdığı ve şu anda da yaşından büyük bir oyun sergilediği anlatılıyor. Arda Güler’in gelişime açık bir oyuncu olduğunu da tespit eden Manchester City scoutları; yıldız ismin teknik kapasitesinin de üst seviyede olduğunu vurguladı.

Gözlemcinin Arda hakkında “geliştirilmesi gerek” notunu düştüğü iki madde ise; oyun içi temposu ve fiziksel yeterliliği oldu.

Fenerbahçe yönetiminin, bu yıl 18 yaşına girecek yıldız isimle bir kez daha kontrat imzalaması bekleniyor.

Exit mobile version