Fenerbahçe’nin Yeni Sezon Hedefi Lukaku!

Şampiyonluk yarışında son 8 haftaya giren Fenerbahçe, yeni sezonda Lukaku'yu kadrosuna katabilir.

lukaku 1

Fenerbahçe’nin gündemi, geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor maçından bu yana bambaşka bir yöne doğru ilerledi. Trabzonspor maçının sonunda yaşananların ardından FBTV’ye konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetimin 2 Nisan’da takımının ligden çekilmesinin dahi tartışılacağı bir genel kurul kararı aldığını duyurmuştu. Bu karar sonrasında taraftarların büyük bir kısmının ligden çekilme fikrini desteklediği görülürken, bir yandan da çekilmenin doğurabileceği sonuçlar ve bu yılki yarıştan feragat etmenin getireceği sorunlar tartışılmakta.

Ligden çekilme düşüncesi ile alakalı nihai kararın 2 Nisan’da sonuca varması bekleniyor. Bu süre boyunca transfer çalışmalarında hiçbir oyuncuya teklif yapmamayı planlayan yönetim, ligde kalınması halinde ise taraftarlarını sevindirecek transferlere imza atmak istiyor. Yeni sezon öncesinde birçok önemli oyuncusunun takımdan ayrılma ihtimalini de hesaplayan sarı lacivertliler, yıldız oyuncularından gelecek bonservis bedelleriyle iddialı bir kadro kurabilir. Çekilme sürecinin gerçekleşmesi ise, bu oyunculardan gelecek bedellerin borçlara yönelmesine yol açabilir.

Dzeko Yerine Lukaku!

Yeni sezonda Ferdi Kadıoğlu, Sebastian Szymanski, Jayden Oosterwolde ve Bright Osayi-Samuel gibi yüksek performans gösteren oyuncuların büyük rakamlar getirerek ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bir yandan da takımın tecrübeli isimlerinin de performansıyla göz kamaştırması, sürpriz tekliflerin de Fenerbahçe yönetimine ulaşmasını sağladı. Edin Dzeko’nun bu yılki performansı sonrası Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal’den teklif alması, Fenerbahçe’de önümüzdeki sezonun planlamasını tamamen değiştirebilir. Yıllık 11 milyon euroluk bir teklif aldığı bilinen Boşnak oyuncu, Haziran ayında Suudi Arabistan’ın yolunu tutabilir.

Dzeko’nun ayrılma ihtimaline karşı hazırlıklara başlayan Fenerbahçe yönetimi, santrfor pozisyonu için ilk hedef olarak Romelu Lukaku’yu gözüne kestirdi. Chelsea’yle 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Belçikalı santrfor, bu sezon Roma’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Birçok dev ekibin radarında olduğu bilinen deneyimli golcünün yeni sezonda nereye gideceği belirsizliğini koruyor. 113 milyon euro karşılığında transfer olan Lukaku’yu serbest bırakmayı henüz düşünmeyen Chelsea yönetimi, 30 yaşındaki golcüsünü önümüzdeki yıl da kiralamaya yakın görülüyor.

Romelu Lukaku için Chelsea’ye, Suudi Arabistan kulüplerinden veya Juventus’tan bonservisiyle transfer olma teklifi gelme ihtimali de bulunuyor. Ancak bu ekiplerin hiçbirisinin tecrübeli isimle de temasa geçmediği öğrenildi. Fenerbahçe yönetiminin Lukaku için satın alma opsiyonlu kiralama seçeneğini sunacağı ve opsiyonun 15 milyon euro civarında tutulacağı konuşuluyor. Chelsea teknik direktörü Pochettino ve Chelsea yönetiminin de Lukaku’yu takımda değerlendirmeyeceği kesinlik kazandı. Diğer takımlardan gelebilecek yüksek rakamlı bir teklifin kabul edilmemesi durumunda, Fenerbahçe’nin bu transferde önü açılabilir. Geçmişte babası da Türkiye’de forma giyen yıldız isim de, Fenerbahçe ihtimaline sıcak bakabilir.

Belçika futbolunun en başarılı figürlerinden biri olan Romelu Lukaku, genç yaşta Anderlecht’te keşfedildi ve 2011 yazında Chelsea’ye transfer oldu. İlk Chelsea döneminde şans bulmakta zorlanan yıldız isim, 2013’te kiralandığı Everton’a 2014’te bonservisiyle geçmişti. Everton’da yükselişe geçmesinin ardından 2017’de Manchester United’a transfer olan Lukaku, 2019 yazında ise rotayı İtalya’ya kırdı. Inter’deki 2 sezonu boyunca yüksek gol rakamlarına ulaşan Belçikalı yıldız, 2021 yazında ise rekor bir bedelle Chelsea’ye döndü. İkinci Chelsea döneminde de istediğini bulamayan 30 yaşındaki santrfor; geçtiğimiz yılı Inter’de, bu yılı ise Roma’da kiralık geçirdi.

Bu sezon Roma formasıyla 37 maça çıkan deneyimli golcü, 18 gol 4 asiste imza attı.

Exit mobile version