Fenerbahçe’nin Sörloth Israrı Sürüyor

Transferin son günlerinde santrfor arayan Fenerbahçe; Alexander Sörtloth transferinde ısrarcı.

sorloth1

Fenerbahçe’nin transfer gündemi Haziran ayından bu yana epey hareketli. Jorge Jesus’un takımın başına gelmesiyle birlikte toplamda 10 oyuncu transfer eden yönetim; son dokunuşları yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Stoperde Attila Szalai’nin satılması durumunda lider bir oyuncu alınmasını kararlaştıran yönetim; öte yandan da uzun yıllardır net bir isim bulamadığı santrfor pozisyonu için araştırmalarına devam ediyor. Şimdiye kadar 4 resmi maça çıkan sarı lacivertli ekip; gol yollarındaki problemi çözebilmek adına uzun süredir istediği golcüyü kadroya dahil etmeyi arzuluyor.

Temmuz ayında santrfor transferiyle ilgili sorulan sorularda da Ağustos ayını gösteren teknik direktör Jorge Jesus; takımın taktiğine uygun ve rakip savunmaları yıpratabilecek bir oyuncuyu takviye etmeyi hedefliyor. Bu nedenle yönetime istediği santrfor profillerini ileten Portekizli teknik adam, yönetimin araştırdığı isimlere de sıcak bakmaya başladı. Geçtiğimiz sezonun bitiminden beri Alexander Sörloth’u takip ettiği bilinen Fenerbahçe; Norveçli yıldızın transferi için artık risk alınması gerektiğini düşünmeye başladı. Öte yandan Leipzig’in de kendi istedikleri rakamlara inme ihtimalinin oluşması; yıldız ismin kısa bir süre sonra kadroya dahil edilmesini sağlayabilir.

Sörloth Leipzig’de Geri Planda

Sezonun ilk haftalarında RB Leipzig’in yedek kulübesinde yer alan Alexander Sörloth; geçtiğimiz sezon transfer edilen Andre Silva’yla rekabet edecek bir oyuncu olarak görülmüyor. Yedek oyuncu olarak takımda tutulması beklenen Norveçli golcünün bu ihtimali de ortadan kalktı. Leipzig’in eski golcüsü Timo Werner’i geri alması, Sörloth’un rotasının değişmesine yol açtı. Takımdan ayrılma planlarını hızlandıran 26 yaşındaki santrfor; kendisiyle ilgilenen kulüplerle olan temaslarını da yoğunlaştırdı. Leipzig’in de Werner satışı sonrası Fenerbahçe’nin temas kurma talebini olumlu karşılaması, yıldız isim için ikinci Türkiye kariyerinin müjdelenmesinin önünü açtı.

Leipzig yönetiminin de Sörloth’un satılık veya kiralık olarak gönderilmesi gerektiğini kararlaştırdı. Her iki ihtimal için de ilk adayın Fenerbahçe olduğu konuşulurken; Haziran ayında 12-14 milyon euro civarında konuşulan rakamların, bu dönemde 8-10 milyon euro seviyesine geldiği iddia edilmekte. Geçtiğimiz sezon 2+12 milyon euro bedelle Sociedad’ın yolunu tutan Sörloth, İspanyol ekibinin opsiyonu kullanmaması sebebiyle Leipzig’e dönmüştü. Fenerbahçe’nin de bu durumu fırsat bilerek 8 milyon euro bonservis veya 2+8 milyon euroluk bir kiralama anlaşması düşündüğü öğrenildi.

Maxi Gomez Rafa Kalktı

Fenerbahçe’nin listesinde olan diğer isimlerde ise henüz net bir gelişme yok. Jorge Jesus’un önerdiği isimlerden olan Valencia’nın golcüsü Maxi Gomez; istenen bonservis bedeli nedeniyle gündemden düşmeye başladı. Valencia’nın bonservisi için 12 milyon euro istediği başarılı golcü, kendi maaşı için ise 3.5-4 milyon euro civarındaki bedellerde ısrar ediyor. Bu nedenle Fenerbahçe’nin de pazarlık masasından kalktığı ve Sörloth’la birlikte diğer alternatifleri yokladığı iddia edildi. Uruguaylı golcünün kiralanma ihtimali bulunmazken; takımı Valencia’nın da indirime yanaşmamasının da transfer ihtimalini suya düşürdüğü konuşulmakta.

Sarı lacivertlilerin forvet hattı için gündeme gelen son isim ise; geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Beşiktaş’ta geçiren Michy Batshuayi oldu. Siyah beyazlı ekipte hem attığı hem de kaçırdığı gollerle çok konuşulan Belçikalı oyuncuyu listeye aldığı ileri sürülen Fenerbahçe’nin; tecrübeli oyuncuyu transferdeki son ihtimal olarak değerlendirdiği iddia edilmekte. Beşiktaş formasıyla ligde 14 gol bulan 29 yaşındaki santrfor; isminin gündeme gelmesiyle birlikte Fenerbahçe taraftarının tepki göstermesine neden oldu. Başarılı golcünün rotasyon oyuncusu olarak gelmesi de gündemdeki ihtimallerden biri.

Exit mobile version