Fenerbahçe’den Yerli Forvet Takviyesi: İlk Hedef Umut Nayir

Transfer çalışmalarına başladığını resmen açıklayan Fenerbahçe; yerli oyuncu hedefleri arasına Umut Nayir'i de ekledi.

umut nayir 1

Fenerbahçe’de yeni sezon için transfer çalışmalarına başlandı. İlk olarak Jorge Jesus’un ayrılığı ihtimaline karşı birçok teknik direktörle temasını arttıran sarı lacivertli ekip; öte yandan da kadrodaki eksikleri gidermenin çalışmalarını sürdürmekte. Pazar günkü Türkiye Kupası finali sonrasında tamamlanacak sezonun ardından, Fenerbahçe’deki kan kaybının yüksek olacağı tahmin ediliyor. Özellikle de hücumda birçok isimle vedalaşmasına kesin gözüyle bakılan sarı lacivertliler; ayrılan isimlerin yerine gelecek oyuncular için arayışa geçti.

Forvet hattında bu yılın Süper Lig gol kralı Enner Valencia’yla kontrat yenileyemeyen yönetim; Ekvadorlu yıldızın kariyer sezonu sonrasında takımda tutulamamasının sıkıntılarını yaşayabilir. Ali Koç ve ekibinin; Valencia’nın yerine eklenebilecek yıldız bir isim arayışına girdiği bilinmekte. Ancak bu isimler arasında henüz ön plana çıkmış hiç kimse yok. Yerli forvet olarak ön plana çıkan Serdar Dursun ise, bu sezon oynayamaması sebebiyle takımdan ayrılmayı planlıyor. Milli yıldızın satışının ardından yeniden yerli bir forvet takviyesi isteyen yönetim; başka bir milli yıldızı kadroya katmayı hedefliyor.

Fenerbahçe’nin takıma dahil etmeyi umduğu yerli forvetin ismi de ortaya çıktı. Bu sezon küme düşen Ümraniyespor’un hücumdaki en önemli silahı olan Umut Nayir’in; sarı lacivertlilerin scout ekipleri tarafından izlendiği öğrenildi. 29 yaşındaki santrforun takıma dahil edilmesi için temaslarını başlatan Ali Koç ve ekibi; Umut Nayir’in kontratının bulunduğu Eyüpspor’a oyuncu takası teklifinde bulunmayı planlıyor. Bu sezonun en çok gol atan Türk oyuncusu konumundaki tecrübeli golcü; Fenerbahçe’nin kendisini istemesine oldukça olumlu bakıyor.

Transfer tahtasının açıldığı ilk günlerde bu hamlesini resmiyete dökmesi beklenen Fenerbahçe; Serdar Dursun’un ayrılığından gelecek kazançtan kayıp yaşamadan Umut’u kadroya katmaya oldukça yakın. Bu sezon küme çıkmayı başaramayan Eyüpspor yönetimi ise; önümüzdeki sezon için iddialı bir kadro oluşturmak istemesi sebebiyle bu teklife sıcak bakmakta. 2024 yılında sözleşmesi sona erecek milli yıldızın transferi için Nazım Sangare ve bir de genç oyuncunun bonservisini öneren Fenerbahçe; bu teklifinden olumlu yanıt almaya çok yakın.

Kariyer sezonunu Ümraniyespor’da geçiren ve yeni sezonda da Süper Lig’de yoluna devam etmek isteyen Umut Nayir ise; Beşiktaş’ın ardından bir kez daha büyük bir kulüpte forma giymenin heyecanını yaşayabilir. 29 yaşındaki yıldız isim; performansıyla son dönemki milli takım kadrosunda da kendisine yer bulmuştu.

Umut Nayir Kimdir?

Futbolculuk kariyerine İstanbul’daki amatör ekiplerden Albayrak’ta başlayan Umut Nayir; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandığı yılda Ankaragücü U21’e transfer edildi. Ankara devinde kısa bir sürede A Takım’a çıkan Nayir; 2.5 sezon boyunca sarı lacivertlilerde forma şansı bulmaya çalıştı. İlk döneminde istikrarlı bir performans gösteren ünlü isim; 2015 Şubat’ta ise Osmanlıspor’a transfer edildi. Ankara’nın diğer temsilcisinde beklediği şansı bulamayan başarılı golcü; Yeni Malatyaspor, Göztepe ve yeniden Ankaragücü’nde kiralık olarak forma giydi.

Göztepe ve Ankaragücü’nde gösterdiği performanslarla her iki takımın da Süper Lig’e çıkmasına katkıda bulunan Umut Nayir; 2018 yazında Beşiktaş’a transfer edildi. Siyah beyazlı ekipte yalnızca 1 sezon forma giyebilen Nayir; Galatasaray maçında attığı golle taraftarın sevgisini kazandı. 2019’da Bursaspor’a, 2020’de ise Hajduk Split’e kiralanan tecrübeli golcü; 2021’de ise Giresunspor’a gönderildi.

Giresun’da beklentileri karşılamakta zorlanan ünlü isim; 2022 yazında ise Eyüpspor’a imza attı. Buradan Süper Lig’e yeni çıkan Ümraniyespor’a kiralanan Nayir; 32 maçta 18 gol kaydetti ve kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Mart 2023’te A Milli Takım formasını ilk kez giyen deneyimli isim; ligin en başarılı santrforlarından biri konumunda.

Exit mobile version