Fenerbahçe’den Tarihi Geri Dönüş: 3-3

Avrupa Ligi'nde Rennes'i ağırlayan Fenerbahçe; 3-0 geriye düştüğü maçta 3-3 berabere kaldı.

fenerbahce rennes10

UEFA Avrupa Ligi 5. hafta maçında, Fenerbahçe ile Rennes karşı karşıya geldi. İlk dakikalarında Rennes’in üstünlük sağladığı mücadelede, ikinci yarı Fenerbahçe’nin geri dönüşüne şahit olundu. Skoru 3-0’dan 3-3’e getirmeyi başaran Fenerbahçe; grubu lider bitirme ihtimalini son maça bırakmış oldu. Geçtiğimiz hafta alınan galibiyetle gruptan çıkması kesinleşen sarı lacivertli ekip; bir tur daha az oynayabilmek adına Rennes’in averajla veya puanla önünde kalmaya çalışacak. İki ekibin arasında oynanan ilk maç da 2-2 sona ermişti.

Rennes Hızlı Başladı!

Maçın ilk dakikalarında denge ön plandayken, deplasman ekibi Rennes’in bulduğu ilk pozisyon golle sonuçlandı. Orta sahada yaptığı presten sonuç alan Rennes, topu sol kanatta konumlanan Truffert’e yolladı. Burada mesafe kat eden sol bek oyuncusu, topu ceza sahasına yolladı ve Amine Gouiri’yle buluşturdu. Başarılı forvet ise gelen topu Altay’ın kapattığı köşeye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu skorun ardından topu ilerde karşılamayı deneyen Fenerbahçe; bu girişiminden istediği sonucu tam anlamıyla elde edemedi.

10. dakikada Lovro Majer’in uzaktan gönderdiği şutta top ağlara gitti. Ancak VAR’ın kontrolü sonrasında ofsayt kararı çıktı ve golün iptali gerçekleştirildi. 13. dakikada ise Fenerbahçe’nin ilk pozisyonu geldi. Orta sahada topla buluşan İrfan Can, yay üzerine kadar getirdiği topu kaleye gönderdi ancak sonuç alamadı. 15. dakikada ise Valencia’nın ortasını kafayla kaleye gönderen Joao Pedro, kalecinin topu çelmesiyle gol fırsatını değerlendiremedi. Bu pozisyonun hemen sonrasında ise Rennes’in ikinci golü geldi. Ceza sahasının sağ tarafından Amine Gouiri’nin gönderdiği topa düzgün bir vuruş yapan Martin Terrier; Rennes’in iki farkla öne geçmesini sağladı.

20. dakikada Lincoln Henrique’nin pasını topukla kaleye göndermeyi deneyen Enner Valencia; Fenerbahçe’nin farkı 1’e indirme ihtimalini sonuca çeviremedi. 25. dakikada ise Osayi Samuel’in şutu üstten auta gitti. 30. dakikada Rennes’in farkı 3’e çıkaran golü geldi. Bourigeaud’nün sağ çizgide buluştuğu top, Gouiri’nin ceza sahasında yaptığı başarılı vuruşla ağlara gitti ve Rennes’in 3 farklı üstünlüğü oluştu.

İlk yarının skorunu belirleyen gol ise Enner Valencia’dan geldi. İrfan Can’ın düşürülmesi sonrasında ceza sahasının yanından frikik kazanan Fenerbahçe; yine İrfan’ın kullandığı vuruşun Valencia’yla buluşması sonrasında farkı 2’ye indirdi. Düzgün bir kafa vuruşuyla golü bulan Ekvadorlu golcü, takımının geri dönüş umutlarını ikinci yarıya taşıdı.

İkinci Yarıda Fenerbahçe Dönüşü!

İlk yarının sonlarında farkı düşürmeyi başaran Fenerbahçe, ikinci yarıda ise 71. dakikaya dek pozisyon bulmakta zorlandı. Bu dakikaya dek görece dengede geçen maç, Enner Valencia’nın bulduğu pozisyonla hareketlenmeye başladı. Oyuna sonradan giren Emre Mor’dan aldığı topu kaleye gönderen Valencia, golle buluşmayı başaramadı. 80. dakikaya dek rakip ceza sahasında ablukasını sürdüren Fenerbahçe; bu dakikada ise Michy Batshuayi’nin düzgün vuruşundan yararlanamadı. Rennes’de ikinci yarı oyuna giren Doğan Alemdar, kurtarışlarıyla takımını bir süre daha önde tutmayı başardı.

82. dakikada Enner Valencia’nın sol kanattan ceza sahasına girme çabası faulle sonuçlandı. Kaleyi iyi bir noktadan gören bu vuruşta, Miha Zajc’ın frikiği golle buluştu. Birkaç maçlık aradan sonra kadroya giren yıldız isim, attığı golle kalitesini ispatladı. Farkı son dakikalarda 1’e indirmeyi başaran Fenerbahçe, taraftarlarını da beraberliğe inandırmayı başardı. 88. dakikada önde yapılan baskı bir kez daha sonuç buldu. Miguel Crespo’nun rakibin ayağından kaptığı top, Emre Mor’un önüne pas olarak geldi. Ceza sahasına girdiği anda topu kaleye yollayan milli oyuncu; Fenerbahçe’ye puanı getiren golü kaydetti. Skoru 3-3 yapan sarı lacivertli ekip; tarihi bir geri dönüşe imza attı.

Grubun son maçında Polonya’da Dinamo Kiev’le karşılaşacak Fenerbahçe; Rennes’in puanla veya averajla önünde kalmaya çalışacak. Şu anda +4 averajla Rennes’in 1 averaj önünde yer alan Jorge Jesus ve öğrencileri; önümüzdeki hafta da aynı başarıyı sürdürmeyi deneyecek.

Exit mobile version