Fenerbahçe’den Farklı Tarife: 5-0

Evinde Alanyaspor'u konuk eden Fenerbahçe; rakibini adeta gol yağmuruna tuttu ve maç 5-0 sona erdi.

fbaly2

Süper Lig‘in 7. haftasında Fenerbahçe ve Alanyaspor karşı karşıya geldi. Her iki tarafın da kendi oyununda ısrar ettiği bu mücadele; ligin en farklı skorlarından birinin alınmasını sağladı. İkinci haftada Kasımpaşa’yı 6 golle geçen Fenerbahçe, bu maçta ise Alanyaspor filelerine 5 gol bıraktı. Avrupa Ligi’nde Rennes karşılaşmasında gösterdiği performansla takdir toplayan sarı lacivertli ekip; Fransa deplasmanının dönüşünde ise Alanyaspor’a karşı önemli bir skor elde etti. Skorun haricinde oyunuyla da taraftarlarını mest eden Fenerbahçe; sezonun favorilerinden biri olma iddiasını sürdürdü.

Fenerbahçe Beş Dakikada Öne Geçti

Maçta girdiği ilk olumlu atağı gole çeviren Fenerbahçe; Diego Rossi’nin ayağından bulduğu golle bu önemli maçta üstünlüğü kısa sürede sağladı. 5. dakikada gelen gol; Crespo’nun presi sonucunda Fenerbahçeli oyunculara geçti ve Valencia’nın pasında Efecan’a çarpan topun Rossi’yle buluşması sonucunda ağlara gitti. İlk golden sonra Fenerbahçe’nin savunma açıklarını değerlendirmeye çalışan Alanyaspor, bu isteğini başarıya ulaştıramadı ve rakip fileleri sarsamadı. Orta alanda yapılan preslerle skora gitmeye çalışan sarı lacivertli ekip; Alanya’nın pozisyonlarına çok kısa bir sürenin ardından yanıt verdi.

17. dakikada korner kazanan Fenerbahçe; Diego Rossi’yle bu atışı kullandı ve topu doğrudan ceza sahasına yolladı. Willian Arao’nun topukla yaptığı dokunuş, topu kale sahasına yolladı. Orada bulunan Gustavo Henrique ise, yaptığı temiz kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkaran isim oldu. Ligin ilk haftalarında eleştiri yağmuruna tutulan Brezilyalı stoper, son üç maçta ikinci kez golle buluştu. İkinci golle birlikte Alanyaspor’un cılız pozisyonları olsa da, üstünlük Fenerbahçe’ye geçti. Joao Pedro’nun pasında kaleyi deneyen Arao, Runarsson’un kurtarışıyla birlikte skoru 3-0’a getiremedi.

45+1’e kadar iki farklı önde olan Fenerbahçe, Joao Pedro’nun düşürülmesi sonucunda penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Joao Pedro, sarı lacivertli ekipteki ilk penaltı atışından faydalanamadı. Brezilya asıllı İtalyan oyuncu bu nedenle gol sayısını artırma fırsatını kaçırmış oldu. Penaltıdan bir dakika sonra rakipten dönen topu takip ederek şut imkanı bulan Miguel Crespo; takımını 3-0 öne geçirdi ve uzatma dakikalarını bitiren hamleyi yaptı. Yaptığı baskı ve organizasyonla taraftarların takdirini kazanan Fenerbahçe; ikinci yarıyı merakla bekletmekteydi.

Fenerbahçe İkinci Yarıda Da Tam Gaz!

İkinci yarının tamamına yakınında da pres odaklı oyun anlayışını sürdüren Fenerbahçe; geriden pasla çıkmaya çalışan rakibini adeta bozguna uğrattı. Bu süre zarfında rakibinin tüm hücum denemelerini durduran Fenerbahçe savunması; hücumun başlangıç noktası olarak konumlandı. Takım boyunu önemli ölçüde kısaltan sarı lacivertliler; skoru elinde tutma yöntemi olarak kullandığı hücum oyunundan çok fazla verim almayı başardı. 70. dakikaya kadar 3 farkla giden skor, Crespo’nun kazandığı top sonrasında değişti. İrfan’ın Lincoln’ü görmesi sonrasında kale sahasına yollanan top, Enner Valencia’nın vuruşuyla ağlarla buluştu.

Dördüncü golden sonra dahi baskılı oyununu devam ettiren Fenerbahçe; 76. dakikada farkı 5’e çıkardı ve skoru tayin etti. Enner Valencia’nın driplinginin ardından İrfan Can’ı bulması, yeni bir tehlikenin müjdecisi oldu. Savunma oyuncusuna ceza alanında çalım atan İrfan, sonrasında ise kaleciyi de mağlup etti ve skor 5-0 oldu. Maçın geri kalan bölümünde her iki taraf da pozisyonlardan yararlanamadı ve maç bu şekilde sona erdi.

Rennes maçının kadrosundan 8 farklı isimle sahada yer alan Fenerbahçe; iki farklı kadroyla da kazanabilmesinin sevincini yaşadı. Lig yarışında iddiasını korumayı başaran sarı lacivertli ekip, milli ara sonrası oynayacağı Beşiktaş derbisine moralli bir şekilde çıkmayı garantiledi. Puanını 13 yapan Fenerbahçe, kendisine göre maç fazlası olan lider Adana Demirspor’un 3 puan gerisinde.

Deplasmanda derbiye çıkarak büyük bir testi geride bırakacak Fenerbahçe, milli aranın ardından zorlu bir fikstürle tanışacak. Bu maçta performansıyla eleştiri oklarını üzerine çeken Alanyaspor ise; bir sonraki maçta evinde Giresunspor’u konuk edecek.

Exit mobile version