Fenerbahçe’de Rossi – Pedro Takası Gündemde!

Flamengo tarafından istenen Fenerbahçe'nin yıldızı Rossi, bonservis yerine santrafor karşılığında da gidebilir.

pedro1

Transfer çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Fenerbahçe, ana hedeflerini bir bir azaltmak için düğmeye bastı. Haziran ayından bu yana toplamda 10 takviye yapan sarı lacivertli ekip; 2 isim daha ekleyerek transfer dönemini kendisi için kapatacak. Ancak kadrodaki oyuncu satışlarının bu durumu değiştirme ihtimali de oldukça yüksek görülüyor. Özellikle savunma ve hücumda yoğunluğu gitgide artan yabancı oyuncuların satışı; Fenerbahçe’nin rotasına bir veya iki transfer daha eklenmesine yol açabilir.

Kim Min-jae’nin 18 milyon euro bonservis bedeli getirmesi, Hull City’e yapılan Ozan ve Allahyar’ın satışı, yüksek maaşlı oyuncuların ayrılması gibi maddeler sayesinde yönetim; transfer çalışmalarında elini rahatlatmayı başardı. Ekonomik açıdan oldukça verimli bir transfer dönemi geçiren Fenerbahçe yönetimi; öte yandan da kadrodaki diğer isimlere gelen teklifleri değerlendiriyor. Attila Szalai’nin kendisine gelen teklifleri kabul etmesi durumunda, Fenerbahçe’nin bir de stoper alacağı biliniyor. Öte yandan hücumda da Diego Rossi’nin Brezilya’dan teklifler aldığı ve istenen bonservise ulaşılması halinde satışının gerçekleşeceği konuşuluyor.

Sezon başında Los Angeles FC’den bonservisi alınan Uruguaylı golcü; Fenerbahçe’nin ilk iki resmi maçında da sahada yer aldı. Gösterdiği inişli çıkışlı performans sebebiyle taraftarları tereddüt ettiren bir isim olan Rossi için; Flamengo’nun uzun süredir talip olduğu iddia edilmekte. Ancak Fenerbahçe yönetimi; 13-14 milyon euro seviyelerinin görülmemesi nedeniyle satışa onay vermedi. Transferin maddi boyutunun tatmin edici olmasını isteyen yönetim; Flamengo’nun yıldız forvetini de bu pazarlığı içerisine dahil etti.

Bu sezon Flamengo’dan Willian Arao ve Gustavo Henrique’yi kadrosuna katan Fenerbahçe; Jorge Jesus’un eski kulübü olması ve oyuncular nezdinde Portekizli çalıştırıcının seviliyor olmasını avantaja çevirdi. Kadrodaki birçok ismin Avrupa kariyerine Fenerbahçe’yle başlamaya sıcak bakmasının ilk sebebi olarak Jorge Jesus gösterilmekte. Savunma ve ön liberoya Flamengo’dan eklemeler yapan yönetim; santrfor transferini de Brezilya devinden yapmayı hedefliyor. Diego Rossi’ye yapılan teklifi yeterli bulmayan Fenerbahçe yönetimi; Jorge Jesus’un istediği Pedro’yla Rossi’nin takas edilebilme ihtimalini Brezilya ekibine önerdi.

Gabigol transferinde istenen rakamlara ulaşamayan Fenerbahçe yönetimi; Pedro’nun maliyetinin daha düşük ve Türkiye Ligi şartlarına daha uygun olması sebebiyle, Brezilyalı yıldızı listede üst sıralara çıkardı. Forvet hattına Joao Pedro’yu da ekleyen yönetim; hücumda aranan santrfor kanını da Brezilya orijinli bir isimle sağlamayı planlıyor. Jorge Jesus’un da taktiksel açıdan çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu düşündüğü Pedro; Flamengo’nun teklifi kabul etmesi halinde Fenerbahçe’de oynamaya olumlu bakıyor. Flamengo yönetiminin, Rossi’ye ek olarak 2-3 milyon euro civarında bir bonservis istemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Fluminense alt yapısında futbola başlayan ve burada profesyonel olan Pedro dos Santos; 2019’a dek Brezilya devinin formasını terletti ve burada yıldız statüsüne yükseldi. 2019 yazında İtalyan devi Fiorentina’nın teklifini kabul eden Pedro, 11 milyon euro karşılığında Serie A’da boy gösterme hakkı kazandı. Floransa macerasında bekleneni veremeyen Pedro, yalnızca 4 ay sonra Flamengo formasıyla Brezilya’ya geri döndü. Kiralanmasının bir yıl ardından 14 milyon euroya kırmızı siyahlı renklerle kalıcı kontrat yapan Pedro; Brezilya devinde ilk kez milli takım seviyesine de yükseldi. Flamengo’da 130 maç oynayan Pedro, 50 gol 15 asiste ulaşmayı başardı.

Exit mobile version