Fenerbahçe’de Levent Mercan Sürprizi!

Ferdi Kadıoğlu'nun ayrılma ihtimali için araştırmalar yapan Fenerbahçe, Karagümrük'ten Levent Mercan'ı transfer edebilir.

levent 1

Ligin son 8 haftasına şampiyonluk yarışı içerisinde giren Fenerbahçe, Trabzonspor maçında yaşananlar sonrasında gündemini tamamen değiştirdi. 2 Nisan’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul içerisinde ligden çekilme ihtimali oylamaya hazırlanan sarı lacivertliler, burada çekilme kararının çıkması halinde sezona erkenden veda edebilir ve bir sonraki yıl TFF 1. Lig’de oynayabilir. Ligden çekilme fikrinin oylanmaması halinde ise, sezonun geri kalanında da şampiyonluk yarışındaki mücadeleye devam edilecek.

Fenerbahçe’nin ligden çekilme veya çekilmeme konusunda birçok farklı ihtimal için hazırlık yaptığı konuşulmakta. Ligden çekilmenin olması halinde takımdaki birçok oyuncunun satılacağı ve planlamanın yeniden yapılacağı bir döneme girilecek. Sarı lacivertli ekibin 2 Nisan’daki Genel Kurul toplantısında böyle bir karar alınmaması durumunda dahi birçok oyuncusunu satmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle de bu sezon Avrupa devlerinin radarına giren Ferdi Kadıoğlu, Sebastian Szymanski ve Jayden Oosterwolde gibi oyuncuların; Fenerbahçe’nin kasasına oldukça yüksek bonservis gelirleri bırakması bekleniyor.

Branco’nun İlk Hedefi Levent Mercan

Fenerbahçe’nin transfer planlamasının yaz aylarında gündemde fazlasıyla yer bulacağı öngörülüyor. Satılacak oyunculardan 100 milyon euroya yakın gelir hedefleyen yönetim, sportif direktör Mario Branco ile birlikte ayrılacak isimlerin yerini doldurabilecek oyuncuları izlemeye başladı. Bu sezonki kadro yapılanması sebebiyle takdir toplayan Portekizli sportif direktör, önümüzdeki sezon için de Fenerbahçe yönetimine birçok farklı oyuncunun izleme raporunu iletiyor. İlk olarak ayrılması muhtemel isimlerin alternatiflerini arayan Branco, Ferdi Kadıoğlu’nun alternatifi olarak Karagümrük’ten Levent Mercan’ı radarına aldı.

Tıpkı Ferdi Kadıoğlu gibi orta saha iken bek pozisyonunda değerlendirilen ve beğeni toplayan Levent Mercan, yakın dönemde Milli Takım havuzu için de düşünülen isimlerden biri oldu. Gösterdiği performansla birçok Avrupa ekibini ve Süper Lig’in tüm devlerini peşine takan 23 yaşındaki oyuncu, bir süredir Karagümrük’te kaptanlığı da üstlenmekte. Devre arasında Galatasaray tarafından da istendiği bilinen yıldız isim, küme düşmeme mücadelesi veren Karagümrük’teki en yüksek bonservis beklentisi taşıyan oyuncu konumunda. Fenerbahçe yönetimi ise, geçmişte de birçok transferde teması olan İstanbul ekibine takas yöntemini önermeyi düşünüyor.

Fenerbahçe yönetiminin Levent Mercan transferi için ilk etapta oyuncu önerisinde bulunacağı konuşuluyor. Oyuncu havuzunda yer alması beklenmeyen isimlerden Emre Mor’u önermeyi planlayan sportif direktör Branco, Karagümrük’ten gelen milli oyuncuyu eski kulübüne bonservisiyle gönderebilir. Şu anda Karagümrük’te kiralık olarak forma giyen Emre Mor ise, kırmızı siyahlıların kümede kalması halinde bu fikre sıcak bakabilir. Emre Mor’un bu teklifi kabul etmemesi durumunda ise, Fenerbahçe’nin oyuncu havuzundaki farklı isimler takas için gündeme gelebilir.

Bochum, RW Essen ve Schalke 04’te altyapı eğitimini alan Levent Mercan; Schalke formasıyla profesyonel futbola adım attı. 2 sezonluk Schalke deneyimi sonrasında Karagümrük’e kiralanan 23 yaşındaki sol bek, 1’i kiralık olmak üzere 3 sezondur kırmızı siyahlı ekibin formasını terletiyor. İlk yılında orta alanda görev alan Levent Mercan, son iki sezondur sol bekte dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon 31 maçta görev alan yıldız isim, 1 gol 4 asist kaydetti.

Exit mobile version