Fenerbahçe’de Keylor Navas Transferi Gündemde!

Altay Bayındır'a iddialı bir alternatif arayan Fenerbahçe, PSG'den Keylor Navas'ı listesine ekledi.

navas 1

Ocak ayı transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe; savunmaya yaptığı Samet Akaydın takviyesiyle dikkat çekmişti. Ligin ikinci yarısında şampiyonluk yarışının önünde yer almak ve zirveyi sezon sonuna dek korumayı hedefleyen sarı lacivertliler; kadroda görülen diğer eksikler için de çalışmalarını sürdürüyor. Sol bek eklemesi için Jayden Oosterwolde’yle temas halinde olan yönetim; bir yandan da teknik heyetin önerdiği isimler için nabız yokluyor. Forvet takviyesinin Joao Pedro’nun sakatlık durumuna göre düşünüleceği öngörülmekte. Kalede ise, Altay’ın rekabete girmesi adına önemli bir transfer yapılabilir.

Ocak ayına girilirken transfer istenen bölgeleri yönetime bildiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus; stoperi birinci öncelik olarak belirlemişti. Portekizli teknik adamın isteğiyle kadroya dahil edilen Samet Akaydın’ın ardından ise, yönetim cephesinin sol bek transferine yoğunlaştığı öğrenildi. Altay’ın istikrarsız performansını gerekçe göstererek kaleye de takviye isteyen Jorge Jesus, sezon sonunu başarılı bir şekilde tamamlamak adına kalede rekabet olmasını çok önemsiyor. Bu nedenle de PSG’nin yıldız ismi Keylor Navas’ın transferi gündeme alındı.

2010’lu yılların en başarılı kaleci performanslarından birkaçına imza atmasıyla bilinen Keylor Navas; Jorge Jesus’a önerilen isimlerin başında gelmekte. Tecrübeli ismi kadrosunda görmekten mutlu olacağını belirten Portekizli çalıştırıcı, kaleci rotasyonundaki sürecin artık mecburi hale geldiğini de açıkça belirtti. Yönetimin de; Altay’ın son dönemdeki inişli çıkışlı performansıyla birlikte, bu konuda teknik heyetle mutabakata vardığı öğrenildi. Yabancı kontenjanında birtakım düzenlemeler yapmayı planlayan yönetim; istenen boşluğun sağlanmasıyla birlikte, Navas’a imza attırmak için girişimleri daha da hızlandırmayı öngörüyor.

Navas’a PSG’den İzin!

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve ekibinin; Keylor Navas transferindeki maddi şartların sağlanabilmesi için de çalışmalara başladığı iddia edildi. Cristiano Ronaldo’nun transfer olduğu Al Nassr’dan teklif aldığı bilinen tecrübeli file bekçisi; Avrupa’da kalmak istediği için teklifi reddetme yoluna gitti. PSG’de de Donnarumma’nın gerisinde kaldığı bilinen Kosta Rikalı oyuncu; Avrupa’daki diğer ekiplerden gelecek tekliflere açık durumda. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan deneyimli isim; Premier Lig ve diğer pek çok ligden talipleriyle temaslara başladı.

Maaş bütçesinde yer açmak isteyen PSG; Keylor Navas’ın transferine engel olmamayı hedefliyor. Oyuncu için gelecek teklifleri bedelsiz olarak kabul etmesi beklenen Fransız devi; Ocak ayında transferin bitmesi için şartları kolaylaştıracak. Fenerbahçe’nin bu transferde iddialı ekiplerden biri olacağı öngörülse de, sezona transfer bombardımanıyla başlayan Nottingham Forest’ın da cazip bir teklif yapacağı varsayılıyor. Ancak Nottingham’da Dean Henderson’ın yedeği olması için teklif alan Navas’ın; gittiği kulüpte oynama isteğinin olduğu biliniyor. Bu sebeple de Fenerbahçe, Navas için sunacağı resmi teklifte mutlu sona ulaşma ihtimaline oldukça yakın.

2014 yılında Levante’den Real Madrid’e giden Keylor Navas, döneminin en başarılı kaleci performanslarından birkaçına imza atmıştı. İspanyol devinin üç yıl üst üste Şampiyonlar Ligi kupası aldığı dönemde kalede olan Navas; özellikle de imkansıza yakın görülen kurtarışlarıyla ünlenmişti. Son 4 sezondur PSG formasını giyen Navas; geçtiğimiz sezondan beri İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma’nın yedeği olarak konumlandı.

Exit mobile version