Fenerbahçe’de Kaleye Bounou Takviyesi

Altay Bayındır'ın performansından memnun kalmayan Fenerbahçe teknik heyeti, önümüzdeki sezon için Yassine Bounou'yu listeye aldı.

bono 1

Sezonun son haftalarında şampiyonluk mücadelesi vermeyi sürdüren Fenerbahçe; önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarına başladı. Teknik direktör Jorge Jesus ile yola devam etmek isteyen yönetim; ilk görüşmelerden olumlu yanıtlar aldı. Geçtiğimiz haftalarda adı Brezilya takımlarıyla anılan Portekizli çalıştırıcının, Ali Koç yönetimiyle çalışmaktan memnun olduğu ve önümüzdeki haftalarda yeni sözleşmeyi imzalayabileceği konuşuluyor. Bu doğrultuda transfer çalışmalarını hızlandıran yönetim; Jesus’un önerdiği isimlerle bağlantıya geçti.

Transferde ilk hedeflerden biri olarak kaleyi gösteren Jorge Jesus ve teknik heyet; Altay Bayındır’ın rekabete girebileceği seviyede bir file bekçisinin kadroya katılmasını istiyor. Altay’ın ikinci kaleci olarak kalması veya satılması durumunu düşünerek seviyeyi yüksek tutmak isteyen teknik heyet; ilk olarak Dinamo Zagreb’den Dominik Livakovic’i önerdi. Dünya Kupası’nda beklentilerin üzerine çıkan tecrübeli kaleci için nabız yoklayan yönetim; ikinci hedef olarak ise bir başka Dünya Kupası yıldızını incelemeye başladı.

Bayern Münih ve başka birçok dev ekibin kadrosuna katmak istediği Livakovic için şartları zorlamaya devam eden yönetim; transferde hızlı davranarak sonuca gitmek istiyor. Livakovic’in takıma gelmeyi kabul etmemesi halinde ise; Sevilla’nın Faslı yıldızı Yassine Bounou’nun kadroya katılması için çaba sarf edilecek. Dünya Kupası’nda yarı finale kadar yükselen Fas’ın başarılı file bekçisini yakından takip eden yönetim; son dönemde Sevilla’nın ligde yaşadığı düşüşü de lehine çevirmek istiyor. 32 yaşındaki yıldızın kadroya katılma ihtimali, Fenerbahçeli yetkililer tarafından epey yüksek görülüyor.

2025 yılına kadar kontratı olduğu bilinen Bono’nun; Sevilla’da son dönemde yedek kalması sebebiyle de ayrılmaya sıcak baktığı öngörülüyor. Kaleyi birkaç haftadır Dmitrovic’e kaptıran tecrübeli eldiven; önümüzdeki sezon planında da kendisine yer bulamaması halinde ayrılık sürecini başlatacak. Fenerbahçe yönetiminin ilk temasları kurduğu ve anlaşma zemini için gereken ücreti öğrenmeye çalıştığı iddia ediliyor. Bono için de birçok Avrupa devinin Sevilla’nın kapısını çalacağı öngörülüyor. Ancak Faslı yıldızın Müslüman nüfusun çok olması sebebiyle Türkiye’ye sıcak bakabileceği düşünülüyor.

Yassine Bounou’nun Kariyeri

Futbolculuk kariyerine Wydad Casablanca’da başlayan Yassine Bounou; genç yaşta yıldızını parlatmasıyla birlikte İspanya’da oynamaya başladı. İlk olarak Atletico Madrid’in B Takımı’nda oynamaya başlayan başarılı isim; sonrasında ise Real Zaragoza ve Girona formalarını terletti. Girona’da kariyeri yükselişe geçen tecrübeli isim; 3 yıllık bu tecrübesi sonrasında Sevilla’ya transfer oldu. Sevilla’ya imza attıktan hemen sonra bir sezon daha Girona’da oynayan Bono; 2020’de Endülüs ekibinin as kalecisi olarak formayı devraldı.

2013’ten bu yana Fas Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Bono; milli formayla 52 maça çıktı. Katar’da yapılan Dünya Kupası’ndaki performansıyla beğeni toplayan yıldız isim; bu yılın en başarılı kalecileri arasında gösteriyor. Sevilla formasıyla 1 kez UEFA Avrupa Ligi zaferine de ulaşan tecrübeli isim; son dönemde ise kaleyi Marko Dmitrovic’e devretti.

Exit mobile version