Fenerbahçe’de Hedef Muriel!

Santrfor arayışlarını uzun süredir devam ettiren Fenerbahçe; Luis Muriel'in transferi için nabız yokluyor.

muriel1

Transfer piyasası Avrupa’da son anlarına girdi. Bugün itibarıyla kapanması beklenen Avrupa’daki transfer penceresi, Türkiye’deki transfer gündemine de doğrudan etki edecek. Avrupa liglerinden bir hafta daha fazla transfer süresi bulunan Süper Lig’de; her takımın son hamleleri bu dönemde yapılıyor. Avrupa takımların değişen transfer politikalarını takip eden Süper Lig devleri; bu sayede önemli isimlerle anlaşma zemini bulmaya çalışıyor. Son yılların en hareketli transfer dönemini geçiren Türk takımları; piyasanın son döneminde de heyecanlı anlar yaşatmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz sezon forma giyen başarılı santrforu Cornelius’u satan Trabzonspor; Fenerbahçe’nin uzun süredir istediği Maxi Gomez’e talip oldu. Uruguaylı yıldızla net bir anlaşma zemini bulamayan Fenerbahçe; oyuncunun Trabzonspor’a yakın olması durumunda listedeki diğer isimlerden birini getirmeyi planlıyor. Gomez transferinde oldukça yavaş adımlar atmasıyla eleştirilen sarı lacivertli ekip; tecrübeli golcünün yerine daha iyi profiller bulmayı hedefliyor. Listesindeki isimler içerisinden biriyle kontrat yapma çabası süren yönetimin; Galatasaray’ın da istediği Icardi’yle temas kurduğu konuşuluyor. Ancak Fenerbahçe’nin bu dönemdeki en net hedefinin, başka bir Güney Amerikalı olduğu öngörülüyor.

Atalanta’nın yıldız golcüsü Luis Muriel’i listesinin üst sıralarında tutan Fenerbahçe; Kolombiyalı golcünün takıma katılması için girişimlerini hızlandırdı. Atalanta’ya yakın kaynaklardan alınan haberlere göre; takımın yeni forvet transferi sonrası ayrılma planları yapan Muriel, kontratı bitmeden farklı bir kulübe transfer olmayı hedefliyor. Fenerbahçe’nin de Atalanta’nın Hojlund transferinin ardından Muriel’in durumunu izletmeye başladığı ve oyuncuyu renklerine bağlamak için hızlı davranmak istediği öğrenildi.

Fenerbahçe Muriel’e Teklif Götürüyor!

İtalya’nın transfer penceresinin bugün kapanması ise; Fenerbahçe’nin son gün hamlesi yapma ihtimalini önemli oranda artırdı. Sarı lacivertlilerin oyuncuyu bonservisiyle almak istediği ve kontratının son yılı olması nedeniyle bu konuda mecbur kalacağı biliniyor. Bu şartları düşünerek hareket eden yönetim; yıldız oyuncunun transferi için 6-7 milyon euroluk bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Atalanta’nın diğer mevkiler için hamle yapma planının olması da, Fenerbahçe’nin bu konuda elini en çok güçlendiren unsur konumunda. Takımında üçüncü forvet konumuna düşen Muriel; satışından gelecek parayla Atalanta’nın diğer mevkilerde yapacağı hamleleri kolaylaştırabilir.

Muriel’le görüşmelere henüz başlamayan yönetim; hızlı davranılması gereken bu transferde maaş çekini yüksek tutabilir. Oyuncunun piyasa değerinin çok altında bir bonservis bedeliyle gelmesi, tecrübeli golcünün yüksek maaş şartıyla imza atmasının önünü açabilir. 31 yaşındaki golcüyü takımında görmeyi arzulayan Jorge Jesus ise; Berisha’nın ayrılığı sonrasında Muriel takviyesinin mutlaka yapılması gerektiğini yönetime iletti. Gomez transferinin sekteye uğraması halinde kısa bir sürede tamamlanması beklenen bu hamle; sarı lacivertlilerin gol yollarında fark yaratmasını sağlayabilir.

Junior FC ve Deportivo Cali takımlarında futbola adım atan Luis Muriel; Avrupa kariyerine ise Udinese’yle adım attı. İtalyan ekibindeki kariyerinin bir kısmını kiralık olarak geçiren Kolombiyalı yıldız; Granada, Lecce ve Sampdoria’da da boy gösterdi. Sampdoria’ya 2015’te bonservisiyle geçen yıldız golcü; burada gösterdiği performansla Avrupa’da kalıcı olacağını belli etti. 2017’de Sevilla’ya 24.5 milyon euroya transfer olan Muriel; 1.5 yıllık Endülüs ekibi macerasında aradığını bulamadı. 2019’da Fiorentina’ya kiralanan ve performansıyla yeniden dikkat çeken Muriel; 2019’da ise 21 milyon euroya Atalanta’ya imza attı. Atalanta’da vatandaşı Duvan Zapata’yla dönüşümlü olarak rol alan Muriel; çıktığı 131 maçta 59 gol 22 asist kaydetti.

Exit mobile version