Fenerbahçe, Ümraniye’yle Yenişemedi: 3-3

Süper Lig'in ilk haftasının son maçında Fenerbahçe ve Ümraniyespor karşı karşıya geldi.

fbumr1

Süper Lig‘de ilk hafta maçları sona erdi. Haftanın final mücadelesine çıkan Fenerbahçe, Süper Lig’e tarihinde ilk defa yükselen Ümraniyespor’u ağırladı. Rekabet seviyesinin beklentilerin çok üzerinde olduğu bu maçta, karşılıklı gollerle birlikte beklenmedik bir skor ortaya çıktı. Fenerbahçe, Kadıköy’deki ilk müsabakasından 3-3 beraberlikle ayrıldı. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadeleden sonra; Fenerbahçe taraftarlarının hayal kırıklığı ve başkan Ali Koç’a gösterdikleri tepkiler gündemdeydi.

Maçın ilk dakikalarında hızlı bir başlangıç yapan Ümraniyespor; 1. dakika dolmadan kaçırdığı pozisyonla Fenerbahçe taraftarlarını şaşırttı. Sonraki süreçte rakip sahada baskıyı yoğunlaştıran Fenerbahçe, öte yandan bu baskının sonucu olarak kontratak pozisyonlarıyla kalesinde zorlu anlar yaşadı. Kullandığı kornerde rakibin elle müdahalesi sonucunda penaltı kazanan sarı lacivertliler; Enner Valencia’nın değerlendirdiği vuruşla öne geçmeyi başardı. Ancak 10 dakika sonra Ümraniyespor’un cevabı, Tomislav Glumac’ın kafa vuruşuyla geldi. Bu süre zarfında her iki tarafın da pozisyonları bulunurken; ilk yarıda son sözü yeniden Enner Valencia söyledi. 45+2’de gelen gol, devrenin 2-1 Fenerbahçe lehine bitmesini sağladı.

İkinci yarının ilk kısmında skor üstünlüğüyle birlikte oyun üstünlüğü de Fenerbahçe lehine geçti. Ancak rakibe verilen kontratak sayısının fazlalığı, elde edilen üstünlüğü de riske atmaktaydı. 67. dakikaya kadar pek çok pozisyondan yararlanamayan sarı lacivertli ekip; bu dakikadan itibaren ise oyun ve skor üstünlüğünü kaybetti. Valentin Gheorge’nin attığı golle skoru dengeleyen Ümraniyespor; 72. dakikada ise çok tartışılan bir pozisyonla penaltı noktasına gitti. Antonio Mrsic’in attığı gol, skoru Ümraniye lehine çevirdi. Geriye düşmesinin ardından Jorge Jesus’un daha riskli bir oyun tercih ettiği görülürken, bu nedenle Fenerbahçe kalesindeki pozisyon sayıları da arttı. Ancak Fenerbahçe’nin pozisyonlarının da bu riskle birlikte artması, skora dengeyi getiren unsur oldu. Oyuna sonradan giren Mergim Berisha; Fenerbahçe’nin sahasından 1 puanla ayrılmasını sağladı.

Jesus’tan Tartışılan Değişiklikler

Perşembe akşamı Slovacko’yla oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçındaki kadroya göre 3 farklı ismi değerlendiren Jorge Jesus; yapılan bu değişiklikler nedeniyle de tepki çekti. Özellikle de Osayi-Samuel ve Zajc’ın ilk 11’de forma giymemesi; tecrübeli teknik adamın ilk lig sınavında yoğun tepkilerle karşılaşmasına yol açtı. Öte yandan dün itibarıyla resmen Fenerbahçe’nin 10 numaralı formasını teslim alan Arda Güler’in de forma giymemiş olması; Portekizli teknik adamın eleştirildiği bir diğer konu oldu.

Takıma yeni transfer edilen Emre Mor, Lincoln, Gustavo Henrique, Luan Peres, Joshua King, Willian Arao ve Emre Mor; ilk kez bir lig maçında Fenerbahçe formasını Kadıköy’de terlettiler. Skorun olumsuz olması sebebiyle taraftardan beklediği tepkiyi alamayan bu isimler; Fenerbahçe kariyerlerinin en zorlu anlarından birini ilk lig müsabakalarında yaşamış oldular.

Öte yandan maç esnasında taraftar tarafından eleştirilere tabii tutulan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç; oyun devam ettiği dönemde dahi taraftarların diyalog talebini reddetmedi ve isteklerini maç sonuna dek dinledi. Maç sonrasında yapılan basın açıklamasında da taraftarların istekleri olduğunu ve bunları değerlendirdiklerini söyleyen Ali Koç; özellikle de santrafor transferinde hata yapmak istemediklerini belirtti. Transferin son dönemlerinde iyi bir fırsat yakalayacaklarına inandıklarını söyleyen başkan Ali Koç; ilk maçta istemedikleri bir skor aldıklarını ve bu skordan ders çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version