Fenerbahçe, Szymanski’nin Yerine Puertas’ı Düşünüyor!

Szymanski için bol sıfırlı teklifler alması beklenen Fenerbahçe, Polonyalı yıldız yerine Union SG'den Puertas'ı kadrosuna katabilir.

puertas 1

Süper Lig’de Galatasaray’la olan kıyasıya şampiyonluk yarışında son 6 haftaya giren Fenerbahçe, bir yandan da bu hafta oynayacağı Olympiakos maçı sonrasında Konferans Ligi macerasında son 4’e girmeyi hedefliyor. Bu sezon her iki kulvarda da iddialı bir görüntü sergileyen sarı lacivertliler, yaz aylarında birçok yıldızına veda etmek durumunda kalabilir. Genç ve yetenekli yıldızlarının Avrupa’nın dev ekipleri tarafından dikkatle takip edilmesi, Fenerbahçe’nin de transfer planlamasına erkenden başlamasına yol açtı. Gidenlerin yerini kaliteyi düşürmeden doldurmak isteyen başkan Ali Koç ve ekibi, gelmesi muhtemel bonservis ücretleri sayesinde transfer bütçesini rekor seviyelere çıkarabilir.

Bu sezonun en çok parlayan isimlerinden Ferdi Kadıoğlu, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek ve Sebastian Szymanski’nin uzun bir süredir Avrupa’dan gelen scoutlar aracılığıyla takip edildiği biliniyor. Bu dört yıldıza ek olarak birçok farklı oyuncunun da teklif almasına kesin gözüyle bakılıyor. Sarı lacivertlilerin yeni sezon öncesinde 100 milyon euroya yakın transfer geliri elde etme ihtimali olduğu öngörülüyor. Bu gelirin büyük bir kısmını transfere harcamayı düşünen yönetim, transferdeki bütün aksiyonları Haziran sonrasına erteledi. Kongreden yeniden Ali Koç kararı çıkması durumunda, yüksek rakamlı bir operasyonun başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Szymanski’ye Dev Ekipler Talip!

Fenerbahçe’nin sezon başında yaklaşık 10 milyon euro karşılığında renklerine bağladığı Sebastian Szymanski, sahada gösterdiği katkıyla birlikte birçok önemli takımın radarına girdi. Zielinski’yi Inter’e göndermeye hazırlanan Napoli başta olmak üzere, Serie A’dan ve Premier Lig’den önemli takımların Fenerbahçe’yle Szymanski için görüşme hazırlıkları yaptığı biliniyor. Polonyalı oyun kurucu için 25 milyon euro civarında bonservis bedeli talep etmesi beklenen sarı lacivertliler, buradan gelecek yüklü miktarın önemli bir kısmını Szymanski’nin pozisyonunu doldurmak için harcayabilir.

Szymanski sonrasında yeni bir 10 numara arayışına girmesi beklenen Fenerbahçe, Avrupa’da yıldızı parlayan birçok isme kancayı taktı. Lille’den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı’yla da temasa geçmesi beklenen sarı lacivertli ekip, bir yandan da yeniden yatırım yapabileceği isimleri inceliyor. Bu isimler arasında son dönemde en çok öne çıkan oyuncunun, Union Saint-Gilloise forması giyen Cameron Puertas olduğu konuşuluyor.

Puertas İçin 15 Milyon Euro!

Union Saint-Gilloise eşleşmesinde Fenerbahçe’ye karşı da mücadele veren Cameron Puertas, Belçika ekibinin skor yükünü çeken isimlerden biri. Hızı ve yeteneğiyle birçok dev ekibin dikkatini çeken İspanyol oyuncu, sezon sonunda La Liga takımlarının da listesinde yer alabilir. Ancak Fenerbahçe’nin transfer görüşmelerine şimdiden başladığı ve önemli oranda mesafe kat ettiği iddia ediliyor. Puertas için 20 milyon euro talep eden Union SG yönetimi, yıldız oyuncunun kontratının son yılına gelinmesi sebebiyle bu bedeli düşürebilir.

Fenerbahçe yönetiminin de kontrat sezonuna gelmesi nedeniyle Puertas için kıyasıya bir pazarlık yaptığı iddia ediliyor. Başarılı oyun kurucuyu takıma dahil edebilmek için 15 milyon euroyu gözden çıkaran yönetim, bu miktarın altında transferi tamamlamanın peşinde. Bu sezon çıktığı 48 maçta 9 gol 20 asiste imza atan 25 yaşındaki yıldız, takımının yaratıcılık problemini çözen isimlerden biri. Belçika ve İsviçre’de geçirdiği kariyerinin en iyi sezonunu oynayan Puertas, Szymanski sonrasında Fenerbahçe’nin yeni sembolü haline gelebilir.

Exit mobile version