Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nden Elendi: 1-2

Şampiyonlar Ligi'ndeki iki temsilcimizden biri olan Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e evinde 2-1 mağlup oldu.

fbkiev1

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında; temsilcimiz Fenerbahçe ve Ukrayna Ligi ekiplerinden Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. İlk maçın 0-0 bitmesi sayesinde avantajlı görülen Fenerbahçe; ev sahibi olmasının getirdiği baskı unsurunu lehine kullanma mücadelesini uzun bir süre vermeyi başardı. Ancak maçın ilerleyen dakikalarında oyun ve skor istediği gibi ilerlemedi.

Maçın ilk yarısında pek çok pozisyon bulan sarı lacivertliler; Joshua King, Diego Rossi ve Enner Valencia gibi isimlerle dahi bu ataklardan sonuçsuz döndü. İlk yarıyı bu skorla tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda da baskılı bir oyun sergilemekteydi. Ancak maçın 53. dakikasında İsmail Yüksek’in kırmızı kartla oyundan atılması, maça dair gelişen tüm senaryoyu değiştirdi. Kırmızı karttan 4 dakika sonra Vitali Buyalsky’nin ayağından golü kalesinde gören Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda da beklenmedik olaylarla karşılaştı.

70. dakikada kazandığı penaltıyı Enner Valencia’yla değerlendiremeyen Fenerbahçe; gol için 88. dakikaya kadar bekledi. Attila Szalai’nin ayağından gelen golle maçı uzatmalara taşıyan sarı lacivertliler; ilk uzatma devresinde de aradığını bulamadı. İkinci uzatma devresinin son dakikalarında ise, Fenerbahçe’nin en istemediği senaryolardan biri gerçekleşti.

114. dakikada Oleksandr Karavaev’in ayağından gelen golle 2-1 geri düşen ve skoru lehine çeviremeyen Fenerbahçe, eski oyuncusunun golüyle Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Sarı lacivertlilerin bundan sonraki rotası UEFA Avrupa Ligi’nden ilerleyecek.

Jorge Jesus: Tecrübe Eksiği Dezavantajımız Oldu

Dinamo Kiev maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus; memnun oldukları bir oyun oynamalarına rağmen elenmeleri sebebiyle üzgün olduklarını söyledi. Kırmızı kart görmelerinin ardından tüm senaryonun değiştiğini aktaran Portekizli çalıştırıcı, buna rağmen takımın gösterdiği dirayetli oyundan dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Fiziksel kapasitelerinin henüz 10 kişi oynayabilecek seviyede olmadığına da bu sözleri arasında yer verdi. Penaltı kaçırmalarının ve skoru tutamamalarının en önemli etkeninin tecrübe eksikliği olduğuna da değinen Jesus, oynadıkları oyun sayesinde sahadan başı dik ayrılabildiklerini belirtti.

Şampiyonlar Ligi seviyesinde tecrübe ve istikrarın önemli unsurlar olduğunu söyleyen 68 yaşındaki teknik adam; bu eksikliklerinin de sorun yarattığını söyledi. King’in maçın başında iptal edilen golünde bir sorun olmadığını düşünen Jesus; hakem konuşmayı sevmemesine rağmen bu durumun gözünden kaçmadığını belirtti. İlk maçtaki kadroyu değiştirmemesinin sebebini soran basın mensuplarına ise; fiziksel olarak hiçbir sıkıntı yaşanmamasını sebep olarak gösterdi.

Transferlerin kendisinin onayıyla yapılıp yapılmadığını soran gazetecilere de cevap vermeyi ihmal etmeyen Jesus; öncelikli istedikleri birkaç hamlenin transferin son haftalarına kalmasından dolayı üzgün olduklarını belirtti. Bu durumun transfer piyasasında olağan olduğuna da değinen Portekizli teknik adam, ilerleyen günlerde iki-üç takviyeyle yeni sezona daha da hazır olacaklarının altını çizdi.

Kadıköy’de Putin Skandalı!

Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda oynanan bu mücadelede; tribünlerden hiç beklenmeyen bir slogan atıldı. Dinamo Kiev’in ilk golünde yapılan sevinç sonrasında reaksiyon veren Fenerbahçe taraftarı, Ukrayna’yı ve Kiev’in derinden sarsacak bir tezahüratta bulundu. Savaşa gönderme yaparak “Vladimir Putin” ismini anan taraftarlar, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında yaşadığı en utanç verici anlardan birine imza attı.

Taraftarların Ukrayna – Rusya savaşına dair yaptığı bu göndermenin, UEFA’nın Disiplin Kurulu’nda değerlendirmeye alınabilir. Kulübün bu konuda özür dilemesi ve slogan atan taraftarlara yaptırım uygulaması beklenirken; Fenerbahçe’ye tribün cezasının gelmesi de gündemdeki konulardan biri oldu.

Exit mobile version