Fenerbahçe-Konyaspor : 4-0

Spor Toto Süper Lig erteleme maçında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda konuk ettiği Konyaspor'u Valencia (2), King ve Attila Szalai'nin attığı gollerle 4-0 mağlup etti. Konyaspor'da Mame Diouf kırmızı kart gördü.

Fenerbahce Konyaspor1 Habermeydan

6 Şubat’ta oynanması gereken Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenen Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçında Fenerbahçe ile Konyaspor Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi. Mücadelede sonunda Fenerbahçe, Konyaspor’u 4-0’lık skorla farklı yendi.

Fenerbahçeli taraftarlar, Maç başlamadan önce atkılarını depremzedeler için sahaya attı. Tribünlerde “Yaşaran gözler umut dolacak, en güzel yarınlar bizim olacak” pankartı açıldı.

Karşılaşma öncesi Fenerbahçe’li ve Konyaspor’lu futbolcular ile birlikte mücadelenin hakemleri siyah tişörtle ısınmaya çıktı. Tişörtlerin ön kısmında “Geçmiş Olsun Türkiyem” arka kısmında ise “Yaralarımızı Birlikte Saracağız” yazısı yer aldı.


Konyaspor seremoniye “Futbol Ailesi 1 Martta Canlı Yayında #OmuzOmuza”, Fenerbahçe ise “Acımızın Tarifi Yok Ülkemizin Başı Sağ Olsun” yazılı pankartla çıktı. Fenerbahçeli futbolcuların mücadelede giydikleri formaların arkasında ise deprem felaketinin yaşandığı illerin isimleri yer aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’a gelerek Sancaktepe Mahmut Celalettin Ökten KYK yurdunda konaklayan vatandaşların çocukları arasından seçilen, 24 depremzede çocuk seremonide yer aldı. Seremoniye çıkan çocuklar sonrasında Batı Tribününde (Fenerium Tribünü) görevliler ile birlikte karşılaşmayı izledi.
Fenerbahçe, karşılaşmanın 13. dakikasında Valencia’nın penaltı golüyle öne geçti. Maçın 22. dakikasında Konyaspor, Diouf’un gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kaldı. İlk yarının sonlarına doğru 45+6. dakikada Fenerbahçe, Enner Valencia ile bir gol daha bularak skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarı Fenerbahçe’nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.


İkinci yarının 61. dakikasında Fenerbahçe, Joshua King’in attığı golle skoru 3-0’a taşıdı. Maçın 78. dakikasında Fenerbahçe, Attila Szalai’nin attığı golle skoru 4-0 yaptı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe, Konyaspor’u 4-0 mağlup etti.
Bu sonuçla birlikte puanını 48 yapan Fenerbahçe, lider Galatasaray ile puan farkını 6’ya indirdi. Son 5 maçını kaybeden Konyaspor ise 27 puanda kaldı.

 

 

Exit mobile version