Fenerbahçe Grubunu Lider Tamamladı: 2-0

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasındaki son maçına çıkan Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup etti.

fenerbahce kiev uefa1

UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda 6. ve son maçına çıkan Fenerbahçe; Krakow’da Dinamo Kiev’in karşısına çıktı. Grup liderliğini elde etmek için Kiev’den galibiyet hedefleyen sarı lacivertliler; bir yandan da Rennes’in AEK Larnaca karşısında alacağı sonucu beklemekteydi. İlk yarıda sonucu elde eden Fenerbahçe, B Grubu’nda liderliği elde eden taraf oldu. Rennes’in berabere kalmasıyla liderliğini perçinleyen sarı lacivertli ekip; Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisini 10 maça çıkarmayı başardı.

İlk Yarıda Goller Geldi, Arda Yıldızlaştı!

Maçın ilk yarısında oyun üstünlüğünü kısa bir süre içerisinde ele geçiren Fenerbahçe, ilk pozisyonunu 5. dakikada buldu. Arda Güler’in yaptığı ortaya yükselen Attila Szalai, kafayla çıkardığı şutundan yararlanamadı. 10. dakikada ise ilk yarı boyunca Dinamo Kiev’in elde ettiği nadir pozisyonlardan biri yaşandı. Osayi-Samuel’in yaptığı ters vuruş sonucunda topu önünde bulan Buyalski, çektiği şutta isabet elde edemedi ve topu auta yolladı. Bu pozisyon sonrasında rakip yarı sahaya yerleşen Fenerbahçe; ilk golün habercisi olacak pozisyonlar elde etti.

İlk yarının ortalarına gelinen dakikalarda, Fenerbahçe ilk golüyle buluştu. 23. dakikada Crespo’nun gönderdiği uzun topta savunmanın yaşadığı anlaşmazlık, topun sekmesine neden oldu. Seken topu gelişine bir vuruşla tamamlayan Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler; sarı lacivertlilerin 1-0 öne geçmesini sağladı. İlk golün ardından da baskısını sürdüren Fenerbahçe; Enner Valencia’nın kaleciyi de geçtiği pozisyondan sonuç elde edemedi. Kaleciyi ekarte etmesi sonrasında açısı daralan Valencia, topu direğin dış kısmına nişanladı.

Kritik mücadelenin ikinci ve son golü ise, 45+2. dakikada geldi. Fenerbahçe hücumunun sol kanadına denk gelen bölümde korner kullanan Arda, topu ceza sahasına yolladı ve Brezilyalı takım arkadaşı Willian Arao’yla buluşturdu. Tecrübeli oyuncunun yaptığı net kafa vuruşu, maçın hem ilk yarısının hem de ikinci yarısının skoru oldu. 68. dakikada Ilia Zabarnyi’nin atılmasıyla 10 kişi kalan Dinamo Kiev; Fenerbahçe’nin galibiyeti adeta saha içerisinde tescillemesini sağladı.

Fenerbahçe Lider!

Rennes ile AEK Larnaca arasındaki mücadelenin 1-1 sonuçlanmasıyla birlikte, Fenerbahçe’nin averaj avantajının yanına puan üstünlüğü de eklendi. 14 puanla grubunu lider tamamlayan sarı lacivertliler; Avrupa Ligi’nde yoluna son 16 turunda devam edecek. 1 gol 1 asiste imza atan ve maçın yıldızı seçilen Arda Güler ise; Avrupa’da yeni bir rekorun sahibi oldu. Avrupa kupalarında grup aşamaları içerisinde aynı maçta hem gol hem asist yapan en genç isim unvanını elde eden Arda; bu unvanı Borussia Dortmund’un süperstarı Jude Bellingham’ın elinden aldı.

Trabzon Da Konferans’ta, Başakşehir ve Sivas Lider!

Avrupa’da oynayan diğer temsilcilerimiz ise yoluna Avrupa Konferans Ligi’nde devam edecek. Trabzonspor’un Ferencvaros’u yenmesine rağmen Monaco’yu geçememesi; bordo mavililerin de Konferans Ligi’ne gerilemesine neden oldu. Başakşehir ve Sivasspor’un grup liderliği unvanlarını koruması; her iki takımın da son 16 turundan başlamasını sağladı. Trabzonspor ise Konferans Ligi’ne son 32 turundan başlangıç yapacak.

Exit mobile version