Fenerbahçe, Fabio Borini’yle İlgileniyor!

Kanat forvet transferi düşünen Fenerbahçe yönetimi; Karagümrük'ten Borini'yi almayı hedefliyor.

borini

Ocak ayı transfer döneminin heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Şubat ayının ilk haftasıyla birlikte tamamlanacak bu dönemde; transfer perdesini geç kapatacak Süper Lig’den ilginç hamleler gelmesi bekleniyor. Transfer sürecinde eksiklerini tamamlamaya çalışan ekipler; sezonun geri kalanında verecekleri mücadelede daha güçlü olacaklarını öngörüyor. Şampiyonluk hasretini sonlandırmak için mücadelesini sürdüren Fenerbahçe ise; hem lig hem de Avrupa’da başarı kazanabilmek adına, eksiksiz bir kadroyla ligin ikinci yarısına devam etmeyi hedefliyor.

Transfer döneminde yalnızca bonservisini aldığı Bruma’yı Braga’ya kiralayan Fenerbahçe; Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde hamleleriyle savunma hattını güçlendirdi. Hücumda da takviye yaparak bu dönemi kapamayı arzulayan yönetim ve teknik heyet; özellikle de sol kanat veya forvet oynayabilecek isimleri araştırıyor. Haji Wright transferinde bonservis bedeli konusunda anlaşma zemini bulamayan yönetim; Süper Lig’de fark yaratan başka bir ismin daha peşine düştü. Transfer söylentileri içerisinde en çok öne çıkan isim, Karagümrük’te forma giyen Fabio Borini oldu.

Fatih Karagümrük’ün İtalyan futbolundan yaptığı en önemli hamlelerden biri olan Fabio Borini; bu sezon gösterdiği performansla ligin dev ekiplerinin radarına girdi. Ligin ilk yarısında 12 gol 7 asist gibi önemli bir gol katkısına ulaşan 31 yaşındaki yıldız; Serie A ekipleri tarafından da izleniyor. Fenerbahçe’de hem yönetim hem de Jorge Jesus’un olumlu baktığı bu transfer; tecrübeli hücumcunun sözleşmesinin sezon sonunda bitmesi sebebiyle beklenenden çok daha kısa bir sürede tamamlanabilir. Fenerbahçe yönetiminin, Borini transferi için Karagümrük’le ilk teması kurduğu öğrenildi.

Borini İçin Fenerbahçe’den 2 Milyon Euro!

Gösterdiği performansla Beşiktaş’ın da transfer listesine giren İtalyan golcü; özellikle de hücumun farklı noktalarında görev almasıyla dikkat çekiyor. Teknik direktör Andrea Pirlo’nun hem santrfor hem de sol kanat olarak değerlendirdiği başarılı oyuncu; bu özellikleriyle Jorge Jesus’un da gözüne girdi. Sol kanattan istediği hücum verimini henüz elde edemeyen Jesus; yakaladığı istatistiklerle bu verimi vaat eden Borini’nin takıma katılmasına olumlu yaklaşıyor. Yabancı kontenjanının dolu olması sebebiyle soru işaretleri yaratan bu transfer; yönetimin Bright Osayi-Samuel’in satışını yapmasıyla birlikte mümkün olabilecek.

Osayi-Samuel’in Premier Lig ekiplerinden teklif alması ve satılması yolunda önemli adımlar atılması; Borini transferini de mümkün kılıyor. Osayi’nin yerine Mert Müldür veya Bünyamin Balcı’yı transfer etmeyi planlayan yönetim; buradan açılacak kontenjan boşluğunu Fabio Borini ile doldurabilecek.

Bologna ve Chelsea alt yapılarında futbola başlayan Fabio Borini; Chelsea’de profesyonel seviyede forma giyemedi. Parma’ya transfer olması sonrasında Roma’da kendisini gösteren tecrübeli isim, başkent ekibindeki kariyerinden hemen sonra Liverpool’a transfer edildi. Liverpool’da beklentileri karşılayamayan Borini; Sunderland ve Milan’da da boy gösterdi. Milan kariyeri sonrasında Hellas Verona’da da top koşturan Borini; Ocak 2021’de ise Karagümrük’le sözleşme imzalamıştı. Karagümrük’te en golcü dönemini geçiren yıldız isim; 63 maçta 28 gol 13 asist kaydetti.

Exit mobile version