Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i Uzatmalarda Geçti: 2-1

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçına çıkan Fenerbahçe, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup etti.

fbdk1

UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki ilk mücadelesinde Dinamo Kiev’i ağırlayan Fenerbahçe; bir aylık aranın ardından Ukrayna ekibiyle tekrar eşleşmiş oldu. İlk maça oranla çok daha farklı bir takım hüviyetine bürünen sarı lacivertli ekip; maç boyunca rakibine uyguladığı baskıyla takdir topladı. Yeni transferlerin de görücüye çıktığı bu mücadelede Fenerbahçe; sezonun geri kalanına yönelik önemli bir galibiyet kazandı. Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi sonrasında Kiev’e karşı tepkili olan Fenerbahçe; rakibini Gustavo Henrique ve Michy Batshuayi’nin golleriyle devirdi.

İlk Yarıda Gustavo Henrique İmzası!

Maça her iki taraf da pozisyon açısından oldukça sakin başladı. Dinamo Kiev’in oyunu ortada tutma taktiği bir süreliğine başarılı olurken; bu taktikler sonucunda sert fauller de görülmekteydi. Kiev’in orta alandaki sert oyununu sona erdirmeyi başaran Fenerbahçe; ilk yarının ortalarından itibaren oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Hücumlarıyla da bu durumu destekleyen sarı lacivertliler; 25. dakikada kullanılan kornerin ardından yaşanılanlarla ilk net pozisyonunu yakaladı. Szalai’nin vuruşunu kaleci kurtarırken, Gustavo Henrique’nin şutu ise dışarıya çıktı.

Bu pozisyonun ardından baskısını devam ettiren Fenerbahçe; Alioski’nin şutuyla kazanılan korner sayesinde öne geçmeyi başardı. Diego Rossi’nin kullandığı korneri kafa vuruşuyla ağlara gönderen Gustavo Henrique; takımını Dinamo Kiev karşısında öne geçirdi. İlk yarının sonuna dek baskılı oyununu devam ettiren Fenerbahçe; bu süreçte rakibine de pozisyon vermedi. İlk yarıyı golle kapatan temsilcimiz; elde ettiği bu avantajla soyunma odasına gitti.

Galibiyet Son Anda Geldi!

İkinci yarıda ise, Dinamo Kiev’in golüne dek Fenerbahçe’nin üstünlüğünden söz etmek mümkündü. Ancak Ukrayna ekibinin kontratak denemeleri ise sıklaşmıştı. 64. dakikaya kadar bu tehlikeleri şut çektirmeden uzaklaştıran Fenerbahçe; kaleye gelen ilk topta golü ağlarında gördü. Viktor Tsygankov’un kaleye gönderdiği şut, Altay Bayındır’ın çelmesine rağmen ağlara gitti. Bu süre zarfına dek oldukça cılız ataklar yapan Dinamo Kiev; golle birlikte kontratakla çıkma denemelerini daha da artırdı.

Fenerbahçe’de ise; yorgunluk ve motivasyon gibi nedenlerle aynı dakikalarda 3 hücum oyuncusu birden değiştirildi. Takıma geçtiğimiz günlerde katılan Michy Batshuayi de, bu sayede ilk defa Fenerbahçe formasını terletme fırsatını elde etti. 72. dakikada Dinamo Kiev’in kullandığı frikiği kafayla tamamlamak isteyen Buyalsky; Altay’ın koruduğu kaleye çok zor bir vuruş yaptı. Altay’ın kornere çeldiği bu pozisyon, Fenerbahçe’nin daha da artıracağı baskının öncüsü niteliğindeydi.

90. dakikada Enner Valencia’nın yaptığı kafa vuruşundan yararlanamayan Fenerbahçe; mutlu sona ulaşacağı gol için yalnızca 2 dakika daha bekledi. Ferdi Kadıoğlu’nun kullandığı taç atışında topu kafayla altıpasa indiren Gustavo Henrique; ikinci golde de kilit bir konuma gelmiş oldu. İnen topu direk dibinde gole çeviren Michy Batshuayi ise; ilk maçında golle buluştu ve bu kritik maçta sunduğu katkı sayesinde taraftarın sevgisini kazandı. Maçtan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe; aynı saatlerde AEK Larnaca’yı 2-1 yenen Rennes’le birlikte ilk 2 sırayı aldı.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Dinamo Kiev’e elenen Fenerbahçe; bir önceki eşleşmenin rövanşını bir ay sonra almış oldu. Öte yandan grup aşamalarına da galibiyetle başlamanın sevincini yaşayan Jorge Jesus ve ekibi; bir sonraki maç için taraftarların daha umutlu bakmasını sağladı. Ligde bu hafta sonunda BAY geçecek Fenerbahçe; bir sonraki maçını UEFA Avrupa Ligi’nde Rennes deplasmanında oynayacak.

Exit mobile version