Fenerbahçe Avrupa Ligi Gruplarında: 4-1

UEFA Avrupa Ligi'nde Austria Wien'i ağırlayan Fenerbahçe, rövanş maçında 4 gollü galibiyetle turu atladı.

fbwien1

UEFA Avrupa Ligi‘nin play-off turu maçları sona erdi. Turun ilk maçında 2-0 galip gelen Fenerbahçe, evinde oynadığı rövanş maçında Avusturya ekibi Austria Wien’i konuk etti. İlk maçta elde edilen skorun avantajıyla rotasyon ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan sarı lacivertli ekip; rakibini 4-1 mağlup etti ve Avrupa Ligi grup aşamasına adını yazdırdı. Hem tribündeki taraftarları hem de ekran başında izleyenleri oyunuyla memnun eden Fenerbahçe; Avrupa macerasının geri kalan kısmı için umut vaat etmeyi başardı.

Fenerbahçe Hızlı Başladı!

Austria Wien karşısında gösterdiği performansla takdir toplayan Fenerbahçe, maçın 12. dakikasında İsmail Yüksek’in golüyle 1-0 öne geçti. Yaklaşık 25 metrelik mesafeden çektiği şutun savunmaya çarpması sonucunda topun ağlara gittiği bu pozisyonda; 23 yaşındaki orta saha oyuncusu da Fenerbahçe kariyerindeki ilk golü atmış oldu. Maçın bu dakikasına kadar presli oyunuyla dikkat çeken sarı lacivertliler; ön alanda kazandığı toplarla bolca tehlike yaratabildi. İlk golün sonrasında Luan Peres ve Mauricio Lemos’un uzaktan şutlarıyla da kaleyi yoklayan ekip; girdiği diğer pozisyonlardan da yararlanamadı.

44. dakikaya kadar suskun kalan Fenerbahçe; art arda kullandığı kornerlerin sonuncusunda ise golü buldu. Diego Rossi’nin kullandığı kornerin savunmadan sekmesi, arka direkte top bekleyen İrfan Can Kahveci’nin golle buluşmasını sağladı. Bu skorla ilk yarıyı tamamlamaya çalışan sarı lacivertli ekip; amacına tam anlamıyla ulaşamadı. 45. dakikada Austria Wien’in geliştirdiği atakta, Martins’in kafa vuruşuyla birlikte deplasman ekibinin golü geldi. Bu nedenle de ilk yarı 2-1 tamamlandı.

İkinci Yarıda Da Kanarya Etkisi!

Maçın ikinci devresinde de rakibine oranla çok daha baskın bir oyun sergileyen Fenerbahçe; hücumdaki silahlarıyla çeşitli pozisyonlar yakaladı. İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun ve Diego Rossi’yle hücum üçlüsünü kuran sarı lacivertliler; her üç ismin de girdiği pozisyonlarla epey heyecanlandı. 70. dakikaya kadar birçok pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe; İrfan Can Kahveci’nin ağlara gönderdiği aşırtma golüyle farkı yeniden 2’ye çıkardı. Uzun bir aradan sonra rakip filelere iki gol bırakan İrfan Can; Fenerbahçe kariyerinde ise bu başarıyı ilk kez elde etti. Golden sonra da baskılı oyununu sürdüren Fenerbahçe; taraftarının desteğiyle birlikte skoru daha da arttırma çabalarına kaldığı yerden devam etti.

İrfan Can’ın golü sonrasında oyuncu değişiklikleriyle oyuna yeni bir soluk getiren Fenerbahçe; rakibinin de maçla alakalı umudunun kesilmesini lehine kullanmayı başardı. Oyuna sonradan dahil olan Mert Hakan Yandaş, skoru belirleyen golle buluşmayı başardı. Sol çaprazda yakaladığı topla ceza sahasına giren ve düzgün bir vuruşa imza atan Mert Hakan, sakatlığı sonrasında oynadığı ikinci maçta başarılı bir dönüş yaptı. Mert Hakan’ın golüyle birlikte taraftarlarının desteklerini daha çok alan Fenerbahçe; kalan sürede skoru değiştirmedi ve maçı 4-1 kazandı.

Adana Demirspor maçının ilk 11’inden 7 farklı isimle sahada yer alan Fenerbahçe; bu durumda dahi farklı galibiyet almasıyla taraftarlarının teveccühünü kazandı. Özellikle de teknik direktör Jorge Jesus’un taraftarlar tarafından tezahüratlarla karşılanması; Fenerbahçe’nin sezonun geri kalanı için umut vaat eden işlere imza atabileceğini gösterdi.

Yoluna Avrupa Ligi gruplarında devam edecek Fenerbahçe; Gent’in Güney Kıbrıs ekibi Omonia’ya elenmesiyle 3. torbaya dahil oldu. Bugün saat 14:00’te Haliç Kongre Merkezi’nde çekilecek kurada, Fenerbahçe’nin ve Şampiyonlar Ligi’nden elenen bir diğer takım olan Trabzonspor’un rakipleri belirlenecek. UEFA Avrupa Ligi’ndeki son başarısını 2013’teki yarı finalle elde eden Fenerbahçe; şu anki antrenörü Jorge Jesus’un Benfica’sına elenerek final şansını kaçırmıştı.

Exit mobile version