Enzo Fernandez Liverpool Yolunda!

Benfica'da ve Arjantin Milli Takımı'nda yıldızını parlatan Enzo Fernandez'e Liverpool talip oldu.

enzo 1

Dünya Kupası‘nda parlayan birçok yıldız, Avrupa’nın dev ekiplerinin radarına girdi. Bu isimler için istenen bonservis bedellerinde de büyük bir artış olduğu gözlemlenmekte. Özellikle de bugün başlayacak olan yarı final maçlarında boy gösterecek futbolcular; takımlarının geldiği nokta ve kendi performanslarıyla birlikte kariyerlerini daha üst noktalarda şekillendirebilecek. Kupa içerisindeki en büyük sürprizi Fas’ın yıldızları yapsa da, kupada yer alan diğer ülkelerde de birçok ismin ön plana çıktığı görüldü.

Arjantin’in yarı finale giden sürecindeki başrol oyuncusu Lionel Messi olsa da; efsanevi yıldızın yanında yer alan isimler de kupa içerisinde öne çıktı. Bu isimlerden Enzo Fernandez; genç yaşı ve oyuna kattığı pas kalitesiyle Avrupa devlerinin takibine girmeyi başardı. Bu sezonun başında River Plate’ten Benfica’ya geçen Enzo; orta sahasını güncellemeyi hedefleyen Liverpool’un öncelikli isimlerinden biri oldu. İngiliz devinin Darwin Nunez transferinde büyük meblağlar ödediği Benfica’yla; kısa bir süre içerisinde yıldız orta saha için de pazarlığa oturması bekleniyor.

Klopp Orta Sahaya Enzo’yu İstiyor!

Geçtiğimiz sezondan bu yana merkez orta sahadaki yıldızlarının performans düşüşüne şahit olan Liverpool; Jürgen Klopp’un acil olarak gördüğü takviyeleri yapmayı planlıyor. Takımın şu anda satışa çıkmış olması ise; transferin gerçekleşme ihtimalini hem arttıran hem de azaltan bir durum olarak yorumlanıyor. Liverpool’un güncel sahiplerinin beklenen transferleri yapmakta aceleci davranmaması; Haziran ayında da transferin pürüzlere takılma ihtimalini yükseltiyor.

Ancak sezonun sonuna dek kulübün yeni sahiplerine devredilmesi halinde; yeni patronların Jürgen Klopp’un alışveriş listesini kısa bir sürede tedarik etmesi muhtemel senaryo olarak görülüyor. Suudi Arabistan ve Katar sermayesinden birçok patronun Liverpool’a talip olduğu ve satış işlemlerini kısa bir süre içerisinde tamamlaması bekleniyor. Satış süreciyle birlikte yüklü bir transfer bütçesine kavuşmasına kesin gözüyle bakılan Merseyside ekibi; orta sahadaki iki büyük hedefi için gereken büyük meblağları ödeyebilir.

Enzo Fernandez’e 103 Milyon!

Portekiz basınından çıkan haberlere göre; Liverpool ve Benfica arasında prensip anlaşmasına varıldığı iddia edildi. Benfica’nın Enzo’nun sözleşmesine eklediği serbest kalma maddesi olan 103 milyon poundu ödemeyi kabul eden Liverpool; sezon sonu için prensip anlaşmasına vardı. Ancak İngiliz devinin bu transferi devir işleminden sonra tamamlaması ve yeni sahiplerin bu bonservis yükünü karşılaması hedefleniyor.

Klopp’un orta sahada istediği dinamizmi karşılayacak oyuncular arayan Liverpool’un scout ekipleri; uzun bir süredir Enzo Fernandez’i liste başında tutmakta. Arjantinli yıldızın yanına Borussia Dortmund’dan Jude Bellingham’ı da almak isteyen teknik heyet; bu transfer için ise en az 120 milyon euroluk bir bütçeyi gözden çıkarmak zorunda. Ayrıca genç yıldızın transferinde çok fazla rakip çıkma ihtimalinin bulunması; Liverpool’un maaş baremini de yüksek tutma zorunluluğunu beraberinde getirebilir.

River Plate alt yapısında yetişen ve burada profesyonel olan Enzo Fernandez; Arjantin devinde gösterdiği performansla kısa bir süre içerisinde Avrupa’nın takibine girdi. Bu sezonun başında 12 milyon euro karşılığında Benfica’ya geçen Enzo; kulübünün ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde yakaladığı istikrarın başlıca oyuncuları arasında yer aldı. Arjantin’in yarı finale çıkmasında da önemli rol oynayan 21 yaşındaki yıldız; şu anda Avrupa’nın en gözde orta sahalarından biri konumunda.

Exit mobile version