Enner Valencia Fenerbahçe’yle Uzatıyor!

Fenerbahçe'de ve Ekvador'da çok başarı bir sezon geçiren Enner Valencia, sarı lacivertlilerle yeni kontrat yapmaya hazırlanıyor.

valencia

Sezona beklentilerin çok üzerinde başlayan Enner Valencia; taraftarın sevgilisi isimlerden biri oldu. Sosyal medyada da gösterdiği performans sayesinde GOAT (Greatest of All Time) lakabıyla anılan Ekvadorlu yıldız; Jorge Jesus döneminde Fenerbahçe’nin en çok öne çıkan oyuncularının başında geldi. 33 yaşındaki yıldızın performansının milli takımıyla da kaldığı yerden devam etmesi; taraftarların kontrat isteğini de beraberinde getirdi. Golcü oyuncu Fenerbahçe’de devam etmeye yakın.

Basında çıkan iddialara göre, Fenerbahçe yönetiminin yeni kontrat için ilk görüşmelere başladığı öngörülüyor. Dünya Kupası süresince oyuncunun menajeriyle temaslarını sürdürme politikası belirleyen yönetim; Valencia’nın kupa macerasının sona ermesinin ardından yüz yüze görüşme de planlayacak. Ancak kupa süreci devam ederken, oyuncunun ülkesinin başarısına konsantre olabilmesi ve performansının düşmemesi için bire bir görüşme planlanmayacak.

Fenerbahçe yönetiminin önereceği kontratın 2 yıllık olacağı tahmin ediliyor. 33 yaşında olan başarılı forvetin son kontratlarından birini verme riskini göze alan sarı lacivertli ekip; şampiyonluk hedefi süresince ana rotasyondan kayıp yaşamak istemiyor. Bu durumla birlikte, Fenerbahçe formasıyla uzun bir süredir başarılı işlere imza atan Valencia’nın mutlaka ödüllendirilmesi gerektiği düşünülmekte. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Valencia’ya gelen teklifleri reddeden yönetim; yıldız ismin ücretini benzer seviyede tutacağı bir kontrat planı sundu.

Valencia’nın görüşmelerde menajeri tarafından temsil edildiği bilinmekte. Bu görüşmeleri bir an önce sona erdirmeyi arzulayan yönetim; Ocak ayına gelinmeden kontrat görüşmelerinin tamamını nihayete erdirmeyi arzuluyor. Ekvador’la gösterdiği performans sayesinde tüm Dünya’da gündeme giren yıldız ismin; Ocak ayında birçok talibi olmasından korkulmakta. Bu sebeple de yönetimin kontrat sürecini kısa tutması ve ligin ikinci yarısı başlamadan imzaları atma yoluna gitmesi hedefleniyor.

Enner Valencia haricinde Altay Bayındır ve Miha Zajc’ın kontratlarında da son yıla gelen yönetim, takım için kritik rollerde olan iki isim için de yenileme süreçlerine girdiği öğrenildi. Özellikle de Altay’ın takımda kalmasına elzem gözüyle bakan Ali Koç ve ekibi; Altay’ın sonraki kariyerine yönelik bir sözleşme önerdiği konuşuluyor. Miha Zajc’ın ise; İtalya ve İspanya’dan taliplerinin gelmesi nedeniyle, sözleşme görüşmelerinde daha soğuk bir görünümde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu sezon Fenerbahçe’deki en iyi istatistiklerini yalnızca 3 ayda yakalayan Enner Valencia, 22 maçta 15 gol 4 asist kaydetti. Takımın en golcü ismi konumundaki Ekvadorlu santrfor, gösterdiği performansla kendi kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşmaya çok yaklaştı. 2020’de Tigres’ten bedelsiz olarak gelen başarılı oyuncu, Dünya Kupası’na galibiyetle başlayan Ekvador’un kaptanlığını üstleniyor.

Exit mobile version