Emirhan Torino Yolcusu!

Beşiktaş'ın genç yıldızı Emirhan İlkhan'ın İtalya'ya transferi yakın!

emirhan1

Transfer çalışmalarında gösterdiği performansla yakın döneme kadar takdir toplayan Beşiktaş; yeni sezondaki sistemini oturtabilmek adına santrafor ve stoper transferlerinde önemli işlere imza attı. Kulüp transfer rekorunu kıran yıldızı Cenk Tosun, Burnley’den Weghorst, Kasımpaşa’da yıldızı parlayan Muleka gibi isimler; Temmuz ayında siyah beyazlı renklere imza attı. Ancak transfer döneminin geri kalan sürecinde, Beşiktaş taraftarını mutsuz edecek gelişmeler yaşanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Glasgow Rangers’a transfer olan Rıdvan Yılmaz konusunda çokça eleştiri alan Beşiktaş yönetimi; başarılı oyuncunun kontratının zamanından önce uzatılmaması nedeniyle yönetime tepki gösterdi. Bu sebeple sol bek arayışlarını hızlandıran ve West Ham’dan Arthur Masuaku’yu İstanbul’a getiren yönetim; takviye yapması gereken diğer bölgeler için bekleyişe geçti. Bu durumun geride kalmasının sonrasında ise, taraftarın tepkisinin tamamen yönetime döneceği bir gelişme yaşandı. Kulübün en potansiyelli isimlerinden Emirhan İlkhan’ın, Serie A ekiplerinden Torino’ya transferinin tamamlanmak üzere olduğu kulübe yakın kaynaklardan duyuldu.

Sezon başı antrenmanlarına başlanmadan hemen önce kontrat yenileyen Emirhan İlkhan’ın; yapılan anlaşmada yurt dışı ekiplerine özel madde koydurduğu öğrenildi. Bu maddenin menajer inisiyatifiyle olduğu iddiaları basına yansısa da; 18 yaşındaki yıldızın da transfer teklifini doğrulayan açıklamalarının olmasıyla sürece farklı açılardan bakılmaya başlandı. Emirhan’la kontrat yaparken bu ihtimali düşünmeyen yönetimin; yıldız ismin yalnızca 4.5 milyon euro karşılığında ayrılmasında en önemli sorumlu olduğu öngörülüyor. Beşiktaş yönetiminin de gelen tepkileri savuşturmakta zorlandığı ve sezona başlamadan hemen önce büyük bir krize girdiği iddia ediliyor.

Emirhan İlkhan’ın sosyal medya hesaplarından transferin henüz netleşmediğine dair yaptığı açıklama; görüşme iddialarını doğrulamış oldu. Torino’nun en geç Cuma günü bitene kadar Beşiktaş’a 4.5 milyon euro fesih bedelini ödemesi ve transferin tamamlanması bekleniyor. Ödemenin Beşiktaş’ın hesabına yatmasıyla birlikte, genç yıldızın İtalya kariyeri resmen başlayacak. Genç oyuncunun da Beşiktaş’ı kırmadan ayrılmak istediği ve kısa bir sürede para kazandırabildiği için mutlu olduğu konuşuluyor. Yönetimin ise Emirhan’la hiçbir sıkıntısı olmadığı ve iletişim içinde oldukları da basına yansıdı.

İtalyan basınında da geniş yer bulan bu transfer iddiası; oyuncunun ülkeye geliş tarihinin verilmesiyle daha da büyüdü. Yapılan haberde; Emirhan’ın Çarşamba günü Torino’ya gideceği ve bordo beyazlı ekiple kontrat imzalayacağı bilgisine yer verildi. Ayrıca Emirhan’ın Torino’dan yıllık 700 bin euro maaş alacağı da basına yansıyan bilgilerden oldu. Beşiktaş’ın 4.5 milyon euronun haricinde, sonraki satıştan da %20 oranında pay alacağı da, İtalyan basınında çıkan haberlerde belirtildi.

Alt yapı kariyerinin tamamını Beşiktaş’ta geçiren Emirhan İlkhan, profesyonel kariyerine ise bu yılın Ocak ayında adım attı. Alt yapı sorumlusu Önder Karaveli’nin başta olduğu dönemde takıma kazandırılan genç yıldız; gösterdiği başarılı performansla Beşiktaş taraftarının sevgilisi oldu. Siyah beyazlı formayla 12 resmi maça çıkan Emirhan; bu müsabakalarda 1 gol kaydetti. 18 yaşındaki oyuncunun kısa bir süre içerisinde yurt dışına gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version