Elon Musk Manchester United’ı Satın Almak İstiyor!

Twitter'ın sahibi Elon Musk, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ı satın almak için temaslarını başlattı.

elon musk 1

İngiliz basınında çıkan bir iddia, futbol kamuoyunun bir kez daha dev bir sermayenin gelişine şahit olacağını dillendirdi. Premier Lig’in dev ekibi Manchester United’ın Glazer ailesi tarafından satışa çıkarıldığını söyleyen İngiliz basını, teklif süresinin Cuma günü dolacağını ve bu dönemde gelecek en büyük teklifin bilinen bir isim tarafından yapılacağını belirtti. Kırmızı Şeytanlar’ın bu hafta sonuyla beraber yeni sahibinin Elon Musk olacağını iddia eden İngiliz gazeteleri; ünlü iş insanının bu yatırımı yapmak için epey istekli olduğunu ifade etti.

Elon Musk’ın geçmişte şaka amaçlı yazdığı Manchester United’ı satın alma isteğinin gerçek olduğunu söyleyen İngiliz basını; Twitter’ın yeni patronunun küçük yaşlarda Manchester United sempatizanı olduğunu aktardı. Glazer ailesinin İngiltere futbolundan çekilme kararıyla birlikte başlayan satış sürecinde; şimdiye kadarki en büyük iddia ise, Elon Musk’ın devreye girme ihtimali oldu. Suudi Arabistan, Katar ve ABD’li birçok şirket grubunun teklif sunmayı planladığı Manchester United için istenilen fiyat ise henüz belirtilmedi.

Ortadoğu ve ABD’li sermayelerin yakın dönemde Premier Lig’e ilgisinin epey arttığı görülmüştü. Elon Musk’ın United’a talip olmasında bu durumun da etkisinin olduğu söylense de, ünlü iş insanının başlıca isteğinin “takımı kurtarmak” olduğu öngörülüyor. Twitter’ı satın alırken de kişisel nedenlerle yola çıktığını öne süren Elon Musk; Manchester United için teklif sunması durumunda da benzer bir nedenle kamuoyunun karşısına çıkabilir. 197 milyar dolarlık servetiyle Dünya’nın en zengin ikinci insanı konumunda bulunan Elon Musk’ın; geçtiğimiz aylarda 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ın hisselerini satın aldığı biliniyor.

Manchester United İçin İş İnsanlarından Dev Rekabet!

İngiltere tarihinin en başarılı futbol kulüplerinden olan Manchester United; Sir Alex Ferguson’ın takımdan ayrıldığı 2013 yılından itibaren zorlu bir süreç geçirdi. Bu dönemde üst düzey turnuvalarda iddialı bir görünüm sergileyemeyen İngiliz devi; Premier Lig’de bir kez 2. oldu ve UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götürdü. Geçtiğimiz yıllarda Glazer ailesinin yönetim performansını çok eleştiren taraftarlar, yöneticilerin kulübü satışa çıkarmasını istemişti. Futbol yatırımları nedeniyle itibar kaybettiklerini düşünen United yönetimi ise; bu çağrıya destek vermiş ve çekilme kararını açıklamıştı.

Satış sürecinin başlamasıyla birlikte Manchester United’ın devri için Glazer ailesine birçok teklifin ulaştığı biliniyor. Gizli bir şekilde Glazer ailesine gelen tekliflerin, henüz tam anlamıyla netlik kazanmadığı öngörülüyor. Futbol sektörüne girmek isteyen yatırımcıların iştahını kabartan bu süreç; Elon Musk’ın en yüksek teklifi vermesi halinde çoğu insan için hayal kırıklığına yol açabilir. ABD piyasasının ve Ortadoğulu yatırımcıların merakla Cuma gününü beklediği söylentileri yayılmakta. Teklif sürecini 17 Şubat’ta tamamlayacağını söyleyen Glazer ailesi; bu döneme kadar gelen en tatmin edici teklifin karşılığında kulübü devredecek.

Elon Musk’ın haricinde, çocukluğunda Manchester United’ı destekleyen Sir Jim Ratcliffe’in de takımı satın almak istediği dedikoduları gündemde. İngiltere’nin en zengini olduğu söylenen Ratcliffe; Elon Musk ve birçok yatırım grubunu geride bırakacak teklifi yapmaya aday gösteriliyor.

Exit mobile version