Efsane futbolcu Robinho Brezilya’da tutuklandı!

İtalya'da bir kadına toplu tecavüzden aldığı 9 yıl hapis cezasını ülkesi Brezilya'da çekmesi gerektiğine karar verilen eski efsane futbolcu Robinho, Santos kentindeki evinde yakalanarak tutuklandı.

efsane futbolcu robinho brezilya da tutuklandi habermeydan

Efsane futbolcu Robinho Brezilya’da tutuklandı!

İtalya’da bir kadına toplu tecavüzden aldığı 9 yıl hapis cezasını ülkesi Brezilya’da çekmesi gerektiğine karar verilen eski efsane futbolcu Robinho, Santos kentindeki evinde yakalanarak tutuklandı.

Robinho, 2013 yılında Milan’da forma giydiği dönemde, Milano’da bir gece kulübünde genç bir Arnavut kadına yönelik toplu tecavüze karıştığı gerekçesiyle 2017’de 9 yıl hapis cezası almıştı.

İtalya Adalet Bakanlığı, Robinho’nun cezasının onanmasının ardından 2022’de Brezilya’ya iade talebi göndermişti.
İtalya hükümeti, Robinho’nun İtalya’ya iade edilmesi isteğine karşılık bulamayınca, 40 yaşındaki eski futbolcunun cezasını Brezilya’da çekmesini talep etmişti.

Bu talep üzerine Brezilya Yüksek Mahkemesi, Robinho’nun aldığı cezanın ülkede de geçerli olmasını kararlaştırmıştı.

Brezilya basınında yer alan haberlere göre, Robinho’nun temyiz başvurusu sonuçlanana kadar tutuklanmasının durdurulması yönündeki talebi reddedildi. 40 yaşındaki Robinho, ret kararı sonrası Santos şehrindeki evinde federal polis ekipleri tarafından yakalandı.

Kariyerine ülkesinin Santos takımında başlayan Robinho, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Sivasspor ve Başakşehir’de forma giymişti.

Robinho, anayasa gereği vatandaşlarını başka bir ülkeye iade etmeyen Brezilya’ya 2020’de geri dönmüş ve sembolik bir ücretle Santos’a transfer olmuştu.

 

Exit mobile version