Dünya Kupası ilk maçını Ekvador kazandı

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı Al Bayt Stadyumunda oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası'nın A grubu açılış maçında Katar ile Ekvador takımları karşı karşıya geldi. Maçı Ekvador 2-0 kazandı.

Katar Ekvador Habermeydan

2022 Dünya Kupası’nın açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador, Al Bayt Stadyumu’nda karşılaştı. Maça hareketli başlayan Ekvador, Fenerbahçeli Enner Valencia’nin 3. dakikada attığı kafa golü ile 1-0 öne geçti. Ancak VAR incelemesi sonrasında Valencia’nin ofsaytta olması sebebiyle gol iptal edildi. Ekvador, 16. dakikada penaltı kazandı.Topun başına geçen Valencia milli takım kariyerinin 36. golünü kalecinin solundan ağlara gönderdi: 0-1.

Valencia, 31. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kafa gölüyle Ekvador’un ve kendisinin ikinci gölünü attı: 0-2.

Yaklaşık 40 dakikaya yakın süren 60 bin kişilik  Al Bayt Stadı’ndaki, görkemli açılış töreniyle tribünleri selamlayan FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun “takımlar gelsin ve şov başlasın” davetiyle iki ülke futbol takımları, açılış maçı için sahadaki yerini aldı. Dünya Kupası için ülkeye gelen yabancı takımların taraftarları, futbol tarihinin ilk iklimlendirme özelliğine sahip statlarında sıcak hava ve nemi hissetmeden futbolun tadını çıkardılar. 90 dakika sonunda 2-0 kazanan Ekvador, 3 puanın sahibi oldu. Ekvador, 25 Kasım’da ikinci maçını Hollanda ile oynayacak. Katar ise ikinci maçını Senegal ile oynayacak.

Exit mobile version