Dünya Kupası, Enner Valencia’nın 2 Golüyle Açıldı: 2-0

Dünya Kupası'nın açılış maçında Katar ve Ekvador karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin yıldızı Valencia, galibiyeti getiren isim oldu.

Enner Valencia 1

2022 FIFA Dünya Kupası, Katar’ın ev sahipliğindeki yolculuğuna başladı. Açılış maçı ise, ev sahibi Katar ve Güney Amerika Elemeleri’nden yükselen Ekvador arasında oynandı. Maç öncesinde yapılan açılış seremonisi, kamuoyunun büyük bir kısmından negatif yorumlar aldı. Özellikle de Katar yerel dansı olarak gösterilen “kılıç şovu”, törende bulunan birçok milletten insanın tepki göstermesine yol açtı. Dünya Kupası şarkısı ve birçok farklı performansın ardından, kupada başlama vuruşu yapıldı.

Al Khor şehrindeki Al Bayt stadyumunda oynanan mücadele, Ekvador’un 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçın tamamına yakın bir sürede Ekvador’un net bir üstünlük kurduğu görülürken; Katar’ın beklenenden çok daha altta kaldığı tespiti de futbol otoritelerinin yorumları arasında yer aldı. İlk yarının ardından temponun daha da düştüğü maçta, ikinci yarının büyük bir kısmında Ekvador’un da ataklar konusunda sıkıntı yaşadığı görüldü. Tempo konusunda taraftarlarının beklentisini tam anlamıyla karşılayamayan Güney Amerika ekibi; ilk yarıda bulduğu gollerle galip ayrılan taraf oldu.

Maçın Adamı Enner Valencia

Maçın Türkiye’de de çok konuşulmasını sağlayan detay ise, gollerin sahibi oldu. Maçtaki iki golü de atan isim, Fenerbahçe’nin bu sezonki performansıyla takdir toplayan yıldızı Enner Valencia’ydı. Ekvador’un kaptanlığını da üstlenen 33 yaşındaki forvet; 16. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. 31. dakikada ise, ceza sahasına yapılan ortayı şık bir kafa vuruşuyla tamamladı ve maçın skorunu tayin etti. Gösterdiği başarılı performansla “Maçın Adamı” ödülünü de elde eden Valencia; açılış maçının Türk futbolseverler tarafından da ilgiyle takip edilmesini sağladı.

Valencia’nın 2 gol attığı ilk yarının sonlarında aldığı darbe, ikinci yarıda daha etkisiz bir performansla sahada yer almasına yol açtı. Sakatlanma görüntüsüyle Fenerbahçe taraftarlarını tedirgin eden yıldız oyuncu; buna rağmen maça 70. dakikaya kadar devam etti ve sonrasında yerini Jose Cifuentes’e bıraktı. Maç esnasında Fenerbahçe’nin resmi sosyal medya hesaplarının da Valencia’nın performansına dair yaptığı paylaşımlar ise; Türk futbol kamuoyunun bu performansı çok daha fazla takdir etmesini sağladı.

Ekvador’un galibiyetle başladığı gruptaki ikinci maçı ise; turnuvada fark yaratması beklenen ve Beşiktaş’ın forveti Weghorst’a da kadroda yer veren Hollanda olacak. Katar ise Sadio Mane’nin liderliğinde turnuvaya katılan Senegal’le karşılaşacak.

Günün Programında Neler Var?

Turnuvanın ikinci gününde ise, A ve B Grubu’nun maçları oynanacak. A Grubu’nun ikinci mücadelesine çıkacak olan Senegal ve Hollanda; gruptaki potansiyellerini bu maçla birlikte yansıtmaya çalışacak.

B Grubu’nda oynanacak iki maç ise, güne dair en çok dikkat çeken performanslara sahne olabilir. Turnuvanın favorilerinden olan İngiltere; Asya’da elemeleri kolayca geçen İran’la karşılaşacak. Kuzey Amerika’nın en çok dikkat çeken ekiplerinden ABD ise; tarihinde ilk defa Dünya Kupası’na katılma hakkı elde eden Galler’le kozlarını paylaşacak.

Exit mobile version