Derbilerde Sezon Boyunca Deplasman Yasağı!

İstanbul Valiliği; şehrin üç önemli takımının birbirleriyle oynayacağı derbilerde deplasman tribününün açılmayacağını açıkladı.

uc buyukler 1

Süper Lig’de derbi heyecanı yaklaşıyor. 2 Ekim Pazar günü oynanacak Beşiktaş – Fenerbahçe maçı, Türkiye gündeminin başlıca maddelerinden biri oldu. Ancak bu hafta içerisinde kesinleşen bir durum, maçın heyecanını az da olsa gölgeledi. vodafone Park’ta oynanacak derbi maçına Fenerbahçe taraftarının alınmayacağının duyurulması; derbinin her iki tarafının da bu duruma üzülmesine neden oldu. Kulüplerden konu hakkında hiçbir açıklama yapılmazken; Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarının tepkileri sosyal medyanın akışına damga vurmaktaydı.

Deplasman yasağı kararının alınma sebebi, dün akşam saatlerinde İstanbul Valiliği tarafından resmen açıklandı. Bu durumun bir yasak olmadığını belirten valilik açıklaması, misafir tribününe seyirci alınmama isteğinin kulüplerden geldiğini kamuoyuyla paylaştı. Alınan bu kararın sezon boyunca geçerli olacağını vurgulayan İstanbul Valiliği; kulüplerin isteğinin bu konudaki belirleyici unsur olduğunu ifade etti. 2 Ağustos’ta yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının 1 numaralı kararında yer alan deplasman yasağı, yapılan açıklamayla birlikte yürürlüğe girdi.

İstanbul ekiplerinin isteğiyle alınan misafir tribüne seyirci alınmama kararı; yalnızca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kapsamakta. Diğer dört İstanbul takımının dışarıda tutulduğu bu kararda, kulüplerin seyirci alınmama isteğinin nedeni ise henüz bilinmiyor. Beşiktaş – Fenerbahçe maçına yaklaşılan bir dönemde ortaya çıkan bu karar, tüm spor kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Özellikle de yasak isteğinin kulüpler tarafından yapılması; rakip sahada takımını izlemek isteyen tüm seyirciler tarafından yoğun bir şekilde eleştirildi.

“Üç Büyükler” Deplasman İstemiyor!

İstanbul Valiliği’nin resmi sayfalarında paylaşılan açıklama şu şekilde;

“İl Spor Güvenlik Kurulu’nun 02.08.2022 tarih ve 1 numaralı kararı aldığı toplantısında, Beşiktaş A.Ş, Galatasaray A.Ş. ve Fenerbahçe A.Ş, kulüplerini temsilen katılan yöneticilerin kendi istekleri ve kabulü doğrultusunda, İstanbul’da bu kulüplerimizin kendi aralarında oynayacağı Spor Toto Süper Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarına misafir takım seyircisi alınmayacaktır.”

Bu kararla birlikte, 2022-2023 sezonunda oynanacak derbi niteliğindeki tüm maçlarda deplasman tribünü kapalı olacak. Bu hafta oynanacak Beşiktaş – Fenerbahçe maçıyla ilk kez uygulamaya konulacak bu karar; sezonun geri kalan bölümünde de geçerli kılınacak. Ziraat Türkiye Kupası’nın da karar içine dahil edilmesi ise; sezon içerisinde oynanması beklenen minimum 6 derbinin deplasman seyircisi olmadan gerçekleştirileceğini gösteriyor.

2010’lu yıllarda da birçok kez alındığı görülen deplasman yasağı kararı; ilk kez kulüplerin talebiyle gerçekleşti. Yakın dönemde taraftarlar arasında olaylar yaşanmaması sebebiyle, üç dev ekibin taraftarları da kararı sürpriz olarak yorumladı. Yasak kararının sosyal medyada duyulması sonrasında, tepkilerin İstanbul Valiliği’ne yöneldiği görülmüştü.

Bu kararı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya soran gazeteci Candaş Tolga Işık; Vali Yerlikaya’nın açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Işık’ın hesabında yer alan açıklamada Vali Yerlikaya; 3 büyük kulübün temsilcisinin de deplasman tribününde seyirci istemediği ve bu nedenle misafir tribününü kapatma kararı aldıklarını belirtti. Talebin kulüplerden gelmesi nedeniyle kabul gördüğünü vurgulayan tweetle birlikte; eleştirilerin yönü kulüplere doğru döndü.

Exit mobile version