Depay’a Galatasaray İlgisi

Transferin hızlı takımı Galatasaray, Barcelona'dan ayrılması beklenen Memphis Depay'ın peşinde.

depay1

Bu sezon transfer penceresini geç açan Galatasaray; yaptığı nokta atışı hamleler sayesinde aradaki farkı kapattı. Orta sahadaki kalite problemini Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjø ve Lucas Torreira transferleriyle gideren Galatasaray yönetimi; hücum hattında ise Dries Mertens eklemesiyle oldukça iddialı bir takım kurmayı başardı. Kısa vadeli ve yüksek bütçeli takım yapısıyla doğrudan lig şampiyonluğunu isteyen sarı kırmızılılar; sezon içerisinde çok daha fazla silaha sahip olmayı arzuluyor. Savunma takviyeleri için girişimlerini hızlandıran yönetim; bir yandan da hücuma “çilek” transfer planlarını da uygulamaya koyuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Inter’le olan sözleşmesi sona eren Alexis Sanchez’i gündeme alan sarı kırmızılılar; Şilili oyuncunun istediği sözleşme şartlarını karşılayamadı. Büyük isteklerin oluşması sebebiyle bu transferden çekilen Galatasaray yönetimi; yıldız ismin Marsilya’yla anlaşmasına engel olamadı. Bu nedenle hücumda farklı alternatiflere yönelen Dursun Özbek ve ekibi; hücumun her yönünde oynayabilen isimlerin arayışında. Mertens ve Seferovic’le kurulması beklenen forvet hattında, rekabete dahil olması istenen isimlerden ilki ortaya çıktı. Barcelona’dan ayrılması gündemde olan Memphis Depay; sarı kırmızılıların radarında.

Ekonomik olarak zor günler geçiren ve takımın çaptan düşmemesi adına yoğun bir transfer süreci yaşayan Barcelona; elde fazlalık olarak gördüğü tüm isimlerle yollarını ayıracak. Devre arasında gelen Aubameyang ve sezon başında imza atan Lewandowski’yle birlikte geri planda kalan Memphis Depay; kontratının bitimine bir yıl kala kulüp aramaya başladı. Avrupa’nın orta üst seviyedeki tüm kulüplerinin takip ettiği Hollandalı golcü; bir dönem oyun stiliyle çok benzetildiği Ryan Babel’in izinden gidebilir. Galatasaray’ın yıldız hamlesi yapma hedefinin merkezine oturan Depay; ayrılmak için tüm ihtimalleri değerlendiriyor.

Depay’a İlk Teklif Galatasaray’dan Gelebilir

Depay’ın satış sürecine dair net bir bilgi bulunmamakta. Ancak Galatasaray’ın haricinde Juventus ve Chelsea’nin de oyuncuya talip olma ihtimali yüksek görülüyor. Erik ten Hag’ın takımın başına geçmesi sonrasında, oyuncunun eski kulübü Manchester United da ihtimaller arasında yer aldı. Her üç kulübün de Depay’ı yedek kulübesi için düşünmesi, yıldız oyuncunun transfer tercihinde olumsuz etki yaratabilir. Bu nedenle de Premier Lig ekiplerinden Everton ve Serie A temsilcisi Lazio’nun yapması muhtemel teklifler de Depay’ın ilgisini çekebilir. Bu gibi ekiplerin önüne geçmeyi arzulayan Galatasaray yönetimi; diğer takımların devreye girmesini beklemeden transferi tamamlamayı arzuluyor.

28 yaşındaki yıldızın kontratının son yılında olması ve Barcelona’nın satış yapma ihtiyacının yüksekliği; Depay hamlesini Galatasaray için daha kolay bir hale getirmekte. Barcelona yönetiminin 10 milyon euro civarında bir bonservis beklediği Hollandalı yıldız için 6 milyon euro önermeyi planlayan sarı kırmızılılar; takımın maddi durumundan yararlanarak oyuncunun çıkışını sağlamak istiyor. Pazarlık sürecinin diğer takımlar devreye girmeden tamamlanmasını isteyen yönetim; Victor Nelsson’un satışından gelecek bonservis bedeline göre teklifi daha da arttırabilir. Sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle giren Galatasaray; Depay’ın Türkiye’de oynamaya sıcak bakması halinde bu büyük hamleyi tamamlayabilir.

Kariyerine PSV Eindhoven alt yapısında başlayan ve burada profesyonel olan Memphis Depay; 2014-2015 sezonunda yıldızını tam anlamıyla parlattı. Sonrasında 34 milyon euro karşılığında Manchester United’a geçen Depay; İngiltere kariyerinde istediği seviyeye ulaşamadı. 2017 Ocak’ta 16 milyon euro karşılığında Lyon’a geçen Depay, Fransa’da ise takımının sürükleyici isimlerinden oldu. Lyon’un uzun süre boyunca en önde gelen ismi olan Hollandalı yıldız; kontratının sona erdiği 2021 yazında ise Barcelona’nın teklifini kabul etti. Bordo mavili formayla 36 maça çıkan Memphis Depay; 13 gol ve 2 asiste imza attı.

Exit mobile version