Dani Alves, kefaleti ödeyip tahliye oldu!

İspanya'da bir kadına cinsel saldırıdan 4 yıl 6 ay hapis cezası alan Brezilyalı futbolcu Dani Alves, yaklaşık 15 ay cezaevinde yattıktan sonra 1 milyon Euro kefalet ödeyerek cezaevinden çıktı.

dani alves kefaleti odeyip tahliye oldu habermeydan

İspanya’da bir kadına cinsel saldırıdan 4 yıl 6 ay hapis cezası alan Brezilyalı futbolcu Dani Alves, yaklaşık 15 ay cezaevinde yattıktan sonra 1 milyon Euro kefalet ödeyerek cezaevinden çıktı.

Dani Alves, Barselona İl Mahkemesi’nin 20 Mart’ta aldığı kararla belirlediği 1 milyon Euro’luk kefalet bedelini yatırmasının ardından Barselona yakınlarındaki Brains 2 Cezaevi’nden çıktı.

Dani Alves, cezaevi kapısında bekleyen basın mensuplarının sorularına cevap vermeden, avukatıyla birlikte arabayla ayrıldı.

Savcılık, “Alves’in İspanya’dan kaçma riskinin halen yüksek olduğu” gerekçesiyle şartlı tahliyenin durdurulmasını istedi.

Pasaportlarına el konulan Alves mahkemenin verdiği kararla, haftada bir mahkemeye imza atma, İspanya’yı terk etmeme, mağdur olan kadından en az 1 kilometre uzak durma ve hiçbir şekilde iletişime girmeme şartlarına uymak zorunda kalacak.

Ne olmuştu

Barselona kentindeki bir eğlence merkezinin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak 2023’te Meksika’dan Barselona’ya geldikten sonra gözaltına alınmış, ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Brezilyalı futbolcu, söz konusu cinsel saldırı olayından dolayı 22 Şubat’ta mahkemenin verdiği kararla, 4 yıl 6 ay hapis, 5 yıl polis denetimi, 9 yıl mağdurdan uzak durma ve 150 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.
Alves’in üst mahkemeye yaptığı itiraz henüz sonuçlanmazken, şimdiye kadar 4 kez reddedildiği şartlı tahliye talebine ilk kez olumlu yanıt verilmişti.

 

Exit mobile version