Cristiano Ronaldo’ya 200 Milyonluk Teklif!

Manchester United'dan ayrılan Cristiano Ronaldo'ya Suudi Arabistan'dan rekor kırdıracak büyüklükte bir teklif geldi.

ronaldo1

Dünya Kupası‘nın başlangıcından kısa bir süre önce yaptığı röportaj; Cristiano Ronaldo ve Manchester United arasındaki iplerin koptuğunu göstermişti. Röportajın tamamının yayımlanması sonrasında United’la olan kontratını karşılıklı anlaşmayla fesheden Ronaldo; Dünya Kupası’na takımsız başlamak durumunda kaldı. Ronaldo’nun boşa çıktığının duyurulmasıyla birlikte ise, Dünya’daki pek çok ekibin Portekizli süperstara talip olduğu bilgisi basına yansıdı. Bu ekiplerden birinin de, Suudi Arabistan Ligi’nde top koşturan Al Nassr olduğu iddia ediliyor.

İspanyol basınında çıkan haberlere göre; Al Nassr’ın Cristiano Ronaldo’ya yıllık 200 milyon euroluk bir teklif yaptığı iddia edildi. Bu ücret üzerinden toplamda 2.5 yıllık bir kontrat önermeyi düşünen Suudi Arabistan ekibi; tecrübeli oyuncu için 500 milyon euroyu gözden çıkarmış olacak. Yaz aylarında da Ronaldo için görüşmeler yaptığı öğrenilen Al Nassr yönetimi; yıldız ismin boşa çıkması ve Katar’daki Dünya Kupası’nda yer almasını avantaja çevirmek istiyor.

Haberdeki bilgilerde; Suudi yetkililerin ilk olarak Ronaldo’nun menajeri Jorge Mendes’le bağlantıya geçtiği ve Portekizli menajer aracılığıyla teklifin yıldız isme iletildiği yazıldı. Ronaldo’nun da kariyerinin son döneminde böylesine büyük bir tekliften mahrum kalmak istemeyeceği ve benzeri bir önerinin gelmemesi halinde teklifi kabul edeceği öngörülüyor. Ayrıca Ronaldo’nun reklam anlaşmalarıyla ilgili maddelerin de kendisine bırakılması; Portekizli yıldızın teklifi daha da cazip görmesini sağlıyor.

Bir süredir adı onlarca kulüple anılan 37 yaşındaki yıldızın, yalnızca Bayern Münih’e transfer olamayacağı kesinleşmiş durumda. Bayern yönetiminin Ronaldo’yu transfer politikalarına uymaması gerekçesiyle istemediği açıklanmıştı. Paris Saint-Germain’in ise, Lionel Messi’nin kadroda olması sebebiyle Ronaldo’ya sıcak bakmadığı öğrenildi.

Portekiz’in ve Dünya futbolunun efsane ismi için ortaya atılan diğer iddialar ise, eski kulüplerinden Real Madrid veya Sporting Lizbon’a dönmesi olmuştu. Real Madrid’in Benzema’nın sakatlığı sonrasında 6 aylık kontrat önereceğini öngören İspanyol basını, bu transferin Ronaldo tarafından kabul görmediğini aktardı. Sporting transferinde ise Portekiz ekibinin bütçe problemleri nedeniyle Ronaldo’ya teklif götüremediği konuşulmakta.

Al Nassr’ın önerdiği söylenen 200 milyon euroluk teklif; Ronaldo’nun kabul etmesi halinde, bir futbolcunun yıllık ücret olarak kazandığı en yüksek rakam olarak tarihe geçecek. Geçmişte Dünya’nın en yüksek bonservis bedeli ödenen ismi rekorunu uzun süre taşıyan Ronaldo; bu rekorla birlikte tarihte bir yeni sayfayı daha geride bırakmış olacak. Geçmişte bu rekor uzun yıllar boyunca Çin’e transferi sebebiyle Carlos Tevez’in elindeydi. Ancak bu yaz PSG’yle kontratını yenileyen Kylian Mbappe; maaş rekorunun yeni sahibi oldu. Fransız yıldızın yılda 110 milyon euro aldığı öngörülüyor.

Exit mobile version