Cornelius Kopenhag’a Döndü!

Trabzonspor'un başarılı santrforu Andreas Cornelius, ülkesinin ekiplerinden Kopenhag'a transfer oldu.

cornelius01

Yaz transfer döneminin son günlerine girildi. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da nihayete ermesine çok az kalan bu süreç; majör takımların hareketli günler geçirmesine yol açtı. Avrupa’nın dev liglerinde rekor bedellere hamleler yapılırken; birçok köklü ekibin de bu yöntemle kabuk değiştirdiği görüldü. Ülkemizde de neredeyse bütün takımlarda yenilenme sürecine girildi. Dört büyüklerin tamamı, Başakşehir ve daha pek çok Süper Lig ekibi, yeni sezona yeni kadrolarla girdiler.

Transferin hızlı ekiplerinden Trabzonspor; şampiyon olması sebebiyle hareketliliği daha az tutması beklenen takımlardandı. Ancak diğer rakiplerin güçlenmesi ve Şampiyonlar Ligi ihtimali; bordo mavililerin de rotasyonu güçlendirecek hamleler yapmasına yol açtı. Son günlerde yapılan Bardhi, Bartra, Naci Ünüvar, Lahtimi gibi hamlelerle toplamda 10 transfer tamamlandı. Bu hamlelerin ardından dahi oyunuyla eleştiriler alan Trabzon; Eylül ayına girilirken kritik bir satış yaptı. Dün itibarıyla resmiyete dökülen bir transfer; Trabzonspor’un as kadroya bir santrfor ekleme zorunluluğunu beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’un şampiyon olmasında önemli katkıları bulunan Andreas Cornelius; yeni sezonda Kopenhag formasıyla mücadele verecek. Ülkesinin temsilcisine karşı oynanan Şampiyonlar Ligi play-off maçlarında da sahne alan Cornelius; takımın tamamı gibi eleştiri alan isimlerden biriydi. Kopenhag’ın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalması ve Cornelius’un geçtiğimiz sezon yakaladığı form grafiği; transfer sürecinin Danimarka ekibi lehine gelişmesine yol açtı. Geçtiğimiz hafta Kopenhag’a elenen Trabzon, rövanş maçından bu yana düşündüğü Cornelius teklifini kabul etme kararı aldı. 29 yaşındaki santrfor, yetiştiği ekibe geri döndü.

Trabzonspor Kazançlı Çıktı!

Trabzonspor’a Parma’dan 5 milyon euro karşılığında imza atan Andreas Cornelius, teknik direktör Abdullah Avcı’nın planındaki pas oyunu için kilit bir isimdi. Sırtı dönük oyunda gösterdikleriyle takdir toplayan Danimarkalı yıldız, kaydettiği kafa golleriyle de dikkatleri üzerine çekti. Takımının 38 yıl sonra şampiyonluk kazanmasına doğrudan etki eden başarılı santrfor; yıllar sonra kariyer ivmesini yukarı doğru yönlendirmeyi başardı. Kopenhag’ın yaptığı teklifle birlikte, Cornelius’un talipleri ilk defa işi resmiyete döktü. Yıldız oyuncunun ülkesine dönme isteği ve Trabzonspor’un da farklı santrfor hedefleri kovalaması; transferin Danimarka ekibi lehine tamamlanmasının önünü açtı.

6 milyon euro karşılığında tamamlanan Cornelius transferi; Trabzonspor’a bolca performans ve az da olsa mali kazanç sağladı. 5.1 milyon euroya Trabzonspor’a satılan Cornelius; bu satışın ardından bordo mavililere 900 bin euro kâr ettirdi. Verdiği performans sayesinde Karadeniz ekibine en büyük kazancı sağlayan isimlerden olması; yönetimin de maddi kısmını daha az düşünmesine sebep oldu. Cornelius’un takımdan ayrılması; bir yandan üzüntü, bir yandan da merak unsurunu beraberinde getirdi. Son günlerine girilen transfer penceresinde; Trabzonspor’un transfer edeceği forvetlerin isimleri merakla bekleniyor.

Kopenhag alt yapısında yetişen Andreas Cornelius; 2013 Temmuz’da yıldızını parlattığı kulüpten Cardiff’e geçti. Cardiff döneminin 6 ay sonrasında Kopenhag’a dönen yıldız isim, 3.5 yıl sonra bir kez daha Avrupa yolculuğuna çıktı. Atalanta’ya satılan Danimarkalı golcü; ilk yılının ardından başka takımlara kiralandı. Bordeaux’daki bir yıllık süreç sonrasında Parma’da iki sezon kiralık oynayan Cornelius; zorunlu satın alma opsiyonuyla bir diğer İtalyan takımına geçti. Ancak Parma’nın küme düşmesi, oyuncunun alındığı gibi satılmasını gerektirdi. Bu nedenle de kısa sürede transferi tamamlayan Trabzonspor; Cornelius’a bir yıllık yeni bir kariyer sayfası açtı. Trabzonspor’da 49 maça çıkan yıldız oyuncu, 20 gol 6 asistlik performansıyla takdir topladı.

Exit mobile version