Chiesa, Premier Lig Ekiplerinin Listesinde!

Juventus'tan ayrılması beklenen Federico Chiesa, Premier Lig ekipleri tarafından takip ediliyor.

chiesa 1

Avrupa’da transfer piyasası gün geçtikçe daha da hareketleniyor. Yaz aylarında büyük hamlelerin yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, hangi takımların kimleri transfer edeceği merakla bekleniyor. Bu yazın en büyük transferinin Kylian Mbappe’nin Real Madrid’le anlaşması olacağı konusunda tüm futbol camiası hemfikir. Ancak dev kulüplerin yapacakları diğer transfer hamleleri belirsizliğini koruyor. PSG ve Real Madrid’le başlaması beklenen transfer çılgınlığı, kulüpler arası bonservis bedeli geçişleriyle birlikte daha da artabilir.

Son günlerde İngiltere Premier Lig takımlarına dair transfer iddiaları da giderek ciddileşmeye başladı. Şampiyonluk yarışında yer alamayan Chelsea, Newcastle United ve Manchester United gibi dev ekipler; kadrolarını zirveye oynayacak şekilde dizayn etmenin peşinde. Bu yılın zirvesini oluşturan Arsenal, Liverpool ve Manchester City ise; önümüzdeki yıl da yarışın içerisinde yer alabilmek için eksiklerini gidermeye çalışacak. Bu nedenle de Premier Lig ekiplerinin bu yıl da harcama rekorlarına imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca EURO 2024’te yıldızı parlayan figürlerin de yeni takımlara geçme ihtimali epey yüksek.

İngiltere Premier Ligi’nin üç dev ekibinin son zamanda aynı isim için kıyasıya bir yarışa gireceği konuşuluyor. Juventus’un İtalyan hücumcusu Federico Chiesa, bu yıl itibarıyla transfer piyasasında çok daha fazla yer alan bir isim haline geldi. İtalyan ekibiyle olan kontratının son yılına girmeye hazırlanan başarılı oyuncu, takımıyla kontrat uzatma fikrine sıcak bakmıyor. Bu nedenle Juve’nin de yaz aylarında yıldız ismi satma kararı aldığı ve Serie A dışında bir takımın teklifini kabul edebileceği öngörülüyor. Yeni sezonda kadrosunun büyük bir kısmını güncellemeye hazırlanan Juventus yönetimi, Chiesa için Premier Lig tekliflerine sıcak bakabilir.

İtalyan basınında ortaya çıkan haberlere göre, Chiesa’nın üç Premier Lig devi tarafından izlendiği iddia ediliyor. Arsenal, Newcastle United ve Chelsea’nin İtalyan yıldızla ilgilendiğini iddia eden kaynaklar; deneyimli ismin bu ihtimaller arasında Chelsea’yi geri planda tuttuğunu aktardı. Arsenal ve Newcastle’da ana rollerden birini üstlenmek şartını da öne sürmesi beklenen Chiesa, Juve’yle kontrat uzatmaması durumunda ilk yurt dışı deneyimine başlayabilir. Bununla birlikte Torino ekibinin Chiesa için isteyeceği bedel de merakla bekleniyor.

Juventus cephesinde Chiesa için düşünülen bonservisin 50 milyon euro civarında olduğu konuşuluyor. Kontratının son yılında olması sebebiyle elini yükseltmekte zorlanan Kuzey İtalya temsilcisi, yıldız isminin ayrılığı sonrasında bol alternatifli ve pozitif futbola daha yakın bir kadro inşa etmeyi planlıyor. Chiesa ile birlikte Massimiliano Allegri’yle de vedalaşması beklenen Torino ekibi, Dusan Vlahovic ve Moise Kean gibi isimlere gelecek teklifleri de kabul edebilir. Chiesa’yla başlayan sürecin hem İngiltere’de gideceği kulüpte, hem de Juventus’ta büyük değişimler yaşatmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Fiorentina altyapısında yetişen ve burada profesyonel olan Federico Chiesa, 2020 yazında Juventus bünyesine katıldı. Toplamda 56 milyon karşılığında Juve formasını giymeye başlayan İtalyan kanat oyuncusu, geçtiğimiz yıllarda birçok kez sakatlık problemleriyle mücadele etti. Buna karşın EURO 2020’yi kazanan İtalya’nın en önemli silahlarından biri olan başarılı oyuncu, sonraki süreçte de Juventus’un hücumunda önemli roller üstlendi. Bu sezon 25 maçta forma giyen 26 yaşındaki oyuncu, toplamda 7 gol 2 asist kaydetti.

Exit mobile version