Chelsea’de Taciz Skandalı!

Premier Lig ekibi Chelsea'de sular durulmuyor. Yönetimde yaşanan taciz skandalı, futbol camiasını şaşkınlığa uğrattı.

damian willoughby1

İngiltere Premier Ligi‘nin başarılı ekiplerinden Chelsea; 2022 yılını çok büyük çalkantıları gerisinde bırakarak tamamlıyor. Yılın ilk aylarında çıkan Ukrayna – Rusya savaşı, Rus milyarder Abramovich nedeniyle Chelsea’yi doğrudan etkiledi. Ekonomik ambargolar ve kulübe kayyum atanması sonrasında Chelsea; ABD’li iş adamı Todd Boehly tarafından satın alındı. Yılın ilk yarısında tamamlanan bu süreç, Chelsea’nin geçtiğimiz sezonki iniş çıkışlı grafiğiyle birleşti. Takımın önemli yıldızlarından birkaçı ayrıldı. Boehly yönetiminde yeni transferler yapılsa da, sonuç istendiği gibi olmadı.

Geçtiğimiz günlerde ise kulüpteki dönüşümün halkalarından biri daha tamamlanmıştı. Alman teknik adam Thomas Tuchel’in görevine son veren Chelsea yönetimi; direksiyonun başına Graham Potter’ı oturttu. Brighton’dan transfer edilen İngiliz teknik adam; takımın hücum edemeyen oyun anlayışını düzeltmesi amacıyla göreve getirildi. Potter’ın imzası sonrasında ise, Chelsea’nin yakın dönemde bir başka skandaldan daha son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Bu sefer Boehly yönetimi, beklenenden erken aksiyon alması sebebiyle takdir topladı.

Chelsea Yöneticisi Willoughby Görevden Alındı!

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; 2007-2010 yıllarında Chelsea’de görev alan ve bu yıl itibarıyla bir kez daha Maviler’le anlaşan Damian Willoughby’nin görevden alındığı öğrenildi. Görevden alınma nedeni ise, yine İngiliz basınının araştırmaları sonucunda ortaya çıktı. Futbol finansmanları konusunda uzman isim Catalina Kim’i taciz ettiği ortaya çıkan Willoughby; Londra ekibinin durumu öğrenmesiyle birlikte görevden uzaklaştırıldı. Yolladığı görüntülü ve yazılı mesajlarda uygunsuz içerikler paylaşan Chelsea ticari yöneticisi Damian Willoughby’nin; Catalina Kim’e karşı olan tavırlarının Manchester City’de çalıştığı dönemden bu yana sürdüğü konuşuluyor.

Damian Willoughby; Chelsea’nin ABD’li sahiplerinin finans ve ticari ilişkiler operasyonunu tamamen yenilemesi sonucunda, 12 yıllık aradan sonra ticari yönetici olarak kulübe döndüğü bilinmekteydi. Bu departmanın başına gelen Tom Glick’in isteğiyle kulübe döndürülen İngiliz yönetici; Glick’le birlikte Manchester City’de de görev almaktaydı. İngiliz basınında çıkan taciz skandalı haberi, bu nedenle Manchester City’i de kapsadı. Willoughby’nin Catalina Kim’e 2 yıldan fazla bir süredir tacizde bulunduğu ise, Kim’in Tom Glick’e ulaşmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Catalina Kim’in profesyonel iş maillerinde Damian Willoughby’nin Chelsea’de işe başladığını görmesi; bu skandalın ortaya çıkmasını sağlayan başlıca unsur oldu. Gelen mailde imzası bulunan Tom Glick’e durumdan bahseden Kim; elindeki mesaj kayıtlarını da Chelsea profesyonellerine gönderdi. Fotoğraf ve mesajların yanı sıra, müstehcen videoların da olduğu bu mesajlaşmada; evli olan Catalina Kim’in 2 yıl boyunca online yollarla taciz edildiği görüldü.

Willoughby’nin göreve başlamasından kısa bir süre sonra gelen ekran görüntüleri ve mesajlaşmalar; Chelsea yönetiminin ani kararı nedeniyle basında duyulmadı. Mesajların incelenmesi sonrasında Willoughby’nin işine son veren Chelsea yöneticileri; o dönem kulüpten hiçbir açıklama yapmadı. Sessiz bir biçimde yöneticisini gönderen Chelsea patronu Todd Boehly’nin; iş anlaşmalarının devamı adına önemli bir karar aldığı öngörülüyor. Catalina Kim’in futbol sektöründeki en önemli finans uzmanlarından biri olması ve yaşanan bu skandalın; Chelsea’nin ilerleyen yıllarda milyon dolarlık anlaşmalardan olmasına kadar uzayabileceği dahi tahmin edilmekteydi. Ancak kulübün hızlı bir şekilde kararını vermesi, bu süreçten de zararsız çıkmalarını sağladı.

Exit mobile version